Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Βρετανία επέβαλαν νέες κυρώσεις σε Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα, σε συντονισμό με τη Βρετανία, την επιβολή μιας νέας σειράς κυρώσεων σε βάρος στελεχών της Χαμάς και ατόμων που συνδέονται μαζί τους, κυρίως μελών της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Αυτή είναι η τρίτη δέσμη αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Χαμάς μετά την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου. Στο στόχαστρο μπαίνουν “οι κυριότεροι αξιωματούχοι της Χαμάς και οι μηχανισμοί μέσω των οποίων το Ιράν παρέχει στήριξη στη Χαμάς και στην Ισλαμική Τζιχάντ” αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Η Ισλαμική Τζιχάντ συμμετέχει στο πλευρό της Χαμάς στις μάχες που διεξάγονται στη Γάζα με τον ισραηλινό στρατό.

“Η στήριξη του Ιράν, κυρίως μέσω των Φρουρών της Επανάστασης, επιτρέπει στη Χαμάς και στην Ισλαμική Τζιχάντ να επιδίδονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, κυρίως με τη μεταφορά (οικονομικών) πόρων και την παροχή όπλων και εκπαίδευσης” ανέφερε εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.

Μεταξύ των προσώπων που πλήττονται από αυτές τις κυρώσεις είναι ο εκπρόσωπος της Ισλαμικής Τζιχάντ στο Ιράν, ο Νάσερ Άμπου Σαρίφ, ένας Παλαιστίνιος, στέλεχος της ίδιας οργάνωσης, ο Άκρα αλ Ατζούρι, καθώς και ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος στον Λίβανο, το Nabil Chouman & Co, που φέρεται ότι εκτελεί τις συναλλαγές μεταξύ της Χαμάς και της Τεχεράνης.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εκτιμά ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Χαμάς σε όλον τον κόσμο ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

“Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους εταίρους τους, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, ώστε να εμποδίσουν τη Χαμάς να συλλέγει και να χρησιμοποιεί πόρους για να πραγματοποιεί ωμότητες” είπε η Τζάνετ Γέλεν, η υπουργός Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Οι πωλήσεις της Hugo Boss για το 2023 σημείωσαν αύξηση 18%

admin

ΗΠΑ: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή

admin

Ισραήλ: Τρεις στρατιώτες και ένας Αιγύπτιος αστυνομικός νεκροί από ανταλλαγή πυρών κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο

admin

Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν κατεχόμενα εδάφη στο νότιο τμήμα της χώρας

admin

Ο Προέδρος της Μάλτας Τζόρτζ Βέλλα στην Ελλάδα από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου

admin

Τουρκία: Απαγόρευση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στις νοτιοανατολικές επαρχίες Βαν και Μπίτλις – Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Περβάρι

admin

Τι έδωσαν οι Βρυξέλλες για να σταματήσουν τα αγροτικά μπλόκα

admin

Ισημερινός: Απελευθερώθηκαν όλοι οι όμηροι που κρατούνταν από εξεγερμένους στις φυλακές

admin

ΗΠΑ: Στις 9,0 εκατ. αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο οι ανοιχτές θέσεις εργασίας

admin