Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δύσκολη η τελευταία εβδομάδα μιας προεκλογικής καμπάνιας – και κυρίως απολύτως κρίσιμη. Ο,τι κι αν έχουν στο μυαλό τους, πάντως, οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, σίγουρα αυτό περιλαμβάνει και την κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας που, όσο να ‘ναι, δίνει και τον τόνο: ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πρωτεούσα την ίδια μέρα, ο πρώτος στο γήπεδο του Πανελληνίου και ο δεύτερος στην Παλιά Βουλή. Την Πέμπτη σειρά έχει η Αννα Διαμαντοπούλου, σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο, ενώ την Παρασκευή θα μιλήσει στην πρωτεύουσα ο Νίκος Ανδρουλάκης –ο χώρος ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΛΠΕΣ

Η πίεση που ασκήθηκε στις συνεδριάσεις της ΕΔΕΚΑΠ, που αποφάσιζε και το στήσιμο των εκλογικών τμημάτων στο ΠΑΣΟΚ, έπιασε τόπο: σε σχέση με το 2021, αναμένεται να υπάρξουν 100 κάλπες περισσότερες, πράγμα που σημαίνει ότι θα διευκολυνθεί περισσότερο και η μεγαλύτερη συμμετοχή. Τώρα, για τα σημεία που θα τοποθετηθούν η συζήτηση ήταν και πιο έντονη και πιο μακρά (γι’ αυτό η τελική συμφωνία επήλθε την Τετάρτη το βράδυ). Ηταν ωστόσο αποτέλεσμα αμοιβαίων υποχωρήσεων.

ΣΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ

Η πρώτη δημοσκόπηση (ProRata) που ήρθε για το ντιμπέιτ απαντούσε στα επιμέρους στοιχεία. Ποιος είχε τις πιο καινοτόμες ιδέες; Ο Χάρης Δούκας, με 25%. Ποιος επέδειξε τις πιο ηγετικές ικανότητες; Η Αννα Διαμαντοπούλου, με 26%. Ποιος είχε ξεκάθαρο σχέδιο για τη στρατηγική του κόμματος; Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με 28%. Και ποιος φάνηκε πιο αυθεντικός και ειλικρινής; Ο Παύλος Γερουλάνος, με 30%. Τι πάει να πει αυτό; Κάπου όλοι από εκείνους που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις κερδίζουν. Το θέμα είναι να φανεί πού χάνουν – και πόσο, σε σχέση με τους άλλους.

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Πάνω από 30 υπογραφές συγκέντρωσε ο Παύλος Πολάκης από στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητά του – και κάποια γνωστά ονόματα: ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο Λευτέρης Κρέτσος, αλλά και ο Γιάννης Μαντζουράνης ήταν ανάμεσά τους. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι επίσης αυτή του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Μάρκου Χατζησάββα, ο οποίος μετά το καλοκαίρι δεν είχε στρέψει τα βέλη του ευθέως κατά του Κασσελάκη για το αποτέλεσμα, αλλά για τη διαχείρισή του από τον κομματικό μηχανισμό. Μέσα στις υπογραφές Πολάκη είναι και αυτή του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά: «Κάποια πράγματα στη ζωή δεν επιλέγονται μόνο με πολιτικά κριτήρια, αλλά και με ηθικά και ανθρώπινα» ανέφερε για την επιλογή του, σημειώνοντας πως θα υπογράψει σχετικά και για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος «μετά τον Αλέξη Τσίπρα πίστεψε και πιστεύει» σ’ αυτόν.

ΑΠΟΡΙΑ

Επιτρέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ «διπλές» υπογραφές για υποψηφίους;

Related posts

Παραδοχή Χατζηδάκη: «Βαθιά προβληματικός ο ΟΣΕ, δεν τα έχουμε καταφέρει»

admin

Τι ψάχνει στο παζάρι της έντασης με την Ελλάδα ο Ερντογάν;

admin

Πώς θα αποδυναμωθεί το τουρκολιβυκό σύμφωνο

admin

Δένδιας: H Ελλάς ευγνωμονεί τον σμηναγό Τσιτλακίδη και τον υποσμηναγό Τουρούτσικα

admin

Σε «σκοτοδίνη» ο Κοντονής από τον φάκελο Novartis

admin

Κωνσταντίνος Κόμπος: Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα με την Αθήνα

admin

Νίκος Χαρδαλιάς: Ξεκίνησε τους ελέγχους πυρασφάλειας στα στρατόπεδα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφώνεται το θρίλερ – Σήμερα η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

admin

Από τη Μακρόνησο στις Σπέτσες

admin