Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ωθηση από το online και 3 νέα καταστήματα για τη Zakcret

Αύξηση πωλήσεων της τάξης του 5,2% εμφάνισε εν μέσω πανδημίας η ελληνική αλυσίδα αθλητικών ειδών Zakcret συνεχίζοντας να παράγει κέρδη και να επενδύει στο δίκτυό της, παρά τις προκλήσεις στο οικονομικό περιβάλλον.

Η εταιρεία, που έχει παρουσία στο online κανάλι ήδη από το 2008 υλοποιώντας συστηματικά στρατηγική omnichannel, ήταν προετοιμασμένη για να αντισταθμίσει τις απώλειες από τα φυσικά καταστήματα την περίοδο των lockdown.

Σημειώνεται ότι ήδη από το 2019 ο διαδικτυακός τζίρος της Zakcret άγγιζε σχεδόν το 1/4 τους ετήσιου κύκλου εργασιών της ενώ πέρυσι, με κλειστά 23 καταστήματα στα lockdown, εμφάνισε αύξηση των online πωλήσεων πάνω από 100%, σύμφωνα με πηγές στην εταιρεία. Η Zakcret, που διαθέτει και τα ιδιόκτητα brands District75 και Venimo, επιβεβαιώνει τον ετήσιο στόχο της για ανάπτυξη 2-3 νέων φυσικών καταστημάτων. Μετά το άνοιγμα στην Τσιμισκή τον Σεπτέμβριο του 2020, συνέχισε να αναπτύσσεται και μέσα στο 2021 άνοιξε 3 νέα καταστήματα σε Χανιά, Λάρισα και Αττική.

Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση, στο τιμόνι της οποίας έχει περάσει η δεύτερη γενιά της οικογένειας Χαϊκάλη, ενώ τα τελευταία χρόνια επεκτείνει το δίκτυό της εκτός Αττικής. Έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στον κλάδο αθλητικής ένδυσης, στον οποίο αναδύονται επενδυτικές ευκαιρίες, όπως άλλωστε επιβεβαιώνει η ενεργοποίηση της παρουσίας νέων εγχώριων και ξένων παικτών, αυτόνομα αλλά και μέσω εξαγορών, όπως το πρόσφατο deal της JD Sports Fashion Plc. με την Cosmos Sports.

Ο κυριότερος στόχος της Zakcret είναι πλέον η ανάπτυξη των πωλήσεων σε νέες αγορές, μετά τις καλές επιδόσεις του 2020. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι online πωλήσεις ξεπέρασαν ακόμη και τις πιο ευοίωνες προβλέψεις ενώ συνολικά ο κύκλος εργασιών πέρυσι ανήλθε σε 27,56 εκατ. ευρώ από 26,2 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, με αύξηση πάνω από 5%.

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 1,2 εκατ. ευρώ από 1,67 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,62 εκατ. ευρώ από 2,18 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Τα μικτά αποτελέσματα ανήλθαν σε 12,3 εκατ. ευρώ, με αύξηση λόγω στοχευμένων ενεργειών μείωσης κόστους και οικονομιών κλίμακας κατά 5,01%. Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 1,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα συνολικά καταβλημένα κεφάλαια ανέρχονται σε 518.976,25 ευρώ και τα συνολικά αποθεματικά πλέον του λογιστικού αποτελέσματος εις νέο ανέρχονται σε 1,38 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει συνολικές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις προς ασφαλιστικούς οργανισμούς πιστωτικά ιδρύματα και προμηθευτές – πιστωτές συνολικού ποσού 14,172 εκατ. ευρώ. Ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός της ανέρχεται σε 920.886,67 ευρώ ενώ από τα μακροπρόθεσμα δάνεια ύψους 5 εκατ. ευρώ το βραχυπρόθεσμο μέρος ανέρχεται σε 1,4 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι πέρυσι αυξήθηκε το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας σε 337 εργαζόμενους από 289 που απασχολούνταν στην εταιρεία το 2019.

Related posts

Prodea: Κέρδη 121 εκατ. ευρώ από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στο 9μηνο

admin

Η Ελένη Σάρλα νέα CEO των Wunderman Thompson και GroupM στην Ελλάδα

admin

Μαλαματίνα: Στις 14 Ιουνίου κρίνεται η «δεύτερη ευκαιρία»

admin

ΕΛΠΕ: Αισιόδοξος για τα επόμενα τρίμηνα ο Α. Σιάμισιης

admin

Στρατηγική συνεργασία CGC Communication με τον όμιλο εταιριών Nextcom

admin

Δωρεάν εξετάσεις στους «νικητές» του κορωνοϊού από Groupama & AFFIDEA

admin

Συμφωνία ΔΕΠΑ Εμπορίας και Gazprom για το φυσικό αέριο

admin

Εξτρα έκπτωση από Helleniq Energy στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο €1,312 η τιμή

admin

Dolphin Capital: Στροφή στα πλωτά ξενοδοχεία πολυτελείας και στην αγορά…ψευδαισθήσεων!

admin