Image default
ALPHA BANK ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Ψάλτης: Διαφοροποιούνται οι πηγές εσόδων της Alpha Bank

Μήνυμα σημαντικής επιτάχυνσης του μετασχηματισμού, καθώς η Alpha Bank επιστρέφει σε ισχυρά επίπεδα κερδοφορίας, προκειμένου να οικοδομήσει μία νέα σχέση με την Κοινωνία, στηρίζοντας ενεργά την πρόοδο πολιτών και επιχειρήσεων, στέλνει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης μέσω της επιστολής του προς το προσωπικό του ομίλου για το νέο έτος.

Στον απόηχο μίας απαιτητικής, αλλά και επιτυχημένης -όπως χαρακτηρίζεται- χρονιάς «που επιβεβαίωσε την ικανότητα της Alpha Βank να στραφεί αποφασιστικά στο Αύριο και να διαχειρίζεται τις εξελίξεις ως ευκαιρίες και όχι ως απειλές», ο κ. Ψάλτης υπογραμμίζει, απευθυνόμενος προς τα στελέχη του ομίλου, πως «οφείλουμε να αναδείξουμε την Alpha Βank σε έναν χρηματοπιστωτικό φορέα που θα είναι πλήρως συντονισμένος με τη δυναμική που αναπτύσσεται στην Κοινωνία, θα στηρίζει ενεργά την πρόοδο των πολιτών και των επιχειρήσεων, θα κάνει υπερήφανους όσους εργάζονται σε αυτόν και, τελικά, θα αποτελεί τον πλέον ελκυστικό εργοδότη για ταλαντούχους νέους και νέες». Προσθέτει δε πως «για την Alpha Bank αυτή η αλλαγή δεν επιβάλλεται από τη συγκυρία, αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή, απότοκο της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης με το Προσωπικό μας».

Ως προς τον απολογισμό του 2021, o CEO του ομίλου σημειώνει πως «οι οικονομικές κρίσεις της περασμένης δεκαετίας και η πανδημία μας έχουν κάνει πιο δυνατούς και πιο ανθεκτικούς. Καταφέραμε, έτσι, παρά τη συγκυρία, να υλοποιήσουμε μία σειρά από στρατηγικές μας επιλογές, διαμορφώνοντας την Alpha Bank του Μέλλοντος» και αναφέρει σειρά ορόσημων, όπως:

  • Η ολοκλήρωση σειράς σύνθετων συναλλαγών, «ώστε η Τράπεζα να αφήσει πίσω την κληρονομιά των κόκκινων δανείων και να περιορίσει τον δείκτη ΜΕΑ κατά 14 δισ. ευρώ ή κατά 26 ποσοστιαίες μονάδες».
  • Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αναπτυξιακού χαρακτήρα, Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά από δώδεκα και πλέον έτη κρίσης, «κίνηση με την οποία επιβεβαιώνουμε τη θέση μας ως Πρωτοπόρου των τραπεζικών εξελίξεων και σηματοδοτούμε την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αξιοποιώντας την ιστορική ευκαιρία που προσφέρει στη χώρα το Ταμείο Ανάκαμψης και οι λοιπές κοινοτικές χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες».
  • Η συνεχής και με συνέπεια επένδυση στις ψηφιακές δυνατότητες της τράπεζας, «ώστε να παρέχει αδιάλειπτες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αλλά και να προετοιμαστεί για την επόμενη ημέρα του ανταγωνισμού στο πεδίο των συναλλαγών».
  • Οι επιτυχείς νέες εκδόσεις «που αποδεικνύουν τη σταθερή εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας στο στρατηγικό πλάνο της Τράπεζας».
  • Η πραγματοποίηση Επιχειρησιακών Αλλαγών και Τομών για την αποφασιστική βελτίωση των προοπτικών κερδοφορίας της Alpha Bank. «Η στρατηγική μας συμμαχία με την Generali στον τομέα του bancassurance, τη Nexi στο merchant acquiring και την εκκαθάριση πληρωμών, την Davidson Kempner/Cepal στη διαχείριση των ΜΕΑ, την EBRD σε σειρά από χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες στη χώρα μας και, σύντομα, μέσω του Project Skyline στον κλάδο του real estate, αποτελούν κινήσεις που βελτιώνουν την τεχνογνωσία μας, αναβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους Πελάτες μας και διαφοροποιούν τις πηγές εσόδων για τον όμιλό μας» σημειώνει ο κ. Ψάλτης. Επίσης, «η πώληση της θυγατρικής στην Αλβανία αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της αξίας της μέχρι σήμερα παρουσίας της Alpha Bank στη χώρα, αλλά και βάση για μία αμοιβαία επωφελή εμπορική συνεργασία με τον τραπεζικό όμιλο OTP σε αγορές, στις οποίες δεν διατηρούμε παρουσία, αλλά δραστηριοποιούνται πελάτες της τράπεζας».

Κλείνοντας το μήνυμά του προς το προσωπικό του ομίλου, ο κ. Ψάλτης υπογραμμίζει πως «είναι κοινή η προσπάθεια να οικοδομήσουμε μία τράπεζα εξωστρεφή και καινοτόμο, μία Τράπεζα που, μέσα από την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, θα βελτιώνει διαρκώς τα επίπεδα παραγωγικότητας και κερδοφορίας και θα δημιουργεί αξία για το προσωπικό και τους μετόχους μας» και προσθέτει: «σε ένα έτος εντεινόμενου ανταγωνισμού μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων, απαιτείται να επιδείξουμε ακόμη μεγαλύτερη πρωτοβουλία, προνοητικότητα και ταχύτητα».

«Επιθυμώ, κλείνοντας, να σας ευχηθώ Υγεία, Αντοχές και Δημιουργικότητα για τη νέα χρονιά και να σας προτρέψω να τηρείτε με συνέπεια όλα τα μέτρα, προστατεύοντας τους εαυτούς σας και τους αγαπημένους σας» καταλήγει ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank.

Related posts

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Πάνω από τον στόχο ο πληθωρισμός όλο το 2022

banksnews

ETE: Παράταση του προγράμματος εθελουσίας ως τις 10 Φεβρουαρίου

banksnews

Πλήρη απαγόρευση των crypto ζητά η κεντρική τράπεζα Ρωσίας

banksnews

Πειραιώς: Μείωση NPEs κατά 13,5 δισ. το πρώτο εξάμηνο

banksnews

IBM: Ευρωπαϊκό Κέντρο Εξειδίκευσης για τις τράπεζες

banksnews

Alpha Bank: Οι ασύμμετρες επιπτώσεις της πανδημίας

NEWSROOM

Eurobank: Νέα υπηρεσία ePOS για online πωλήσεις με 1 κλικ

banksnews

Ιωάννου-ΕΤΕ: Εχουμε αφήσει πίσω μας το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων

banksnews

Credit Suisse: Παραβίασε τους κανόνες για την καραντίνα ο πρόεδρος της τράπεζας

banksnews