Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χ.Α.: Συμφωνία με το Χρηματιστήριο Βελιγραδίου για κοινή πλατφόρμα συναλλαγών

Χ.Α.: Συμφωνία με το Χρηματιστήριο Βελιγραδίου για κοινή πλατφόρμα συναλλαγών

Υπεγράφη σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2021, η Συμφωνία παροχής Συστημάτων και Υπηρεσιών με το Χρηματιστήριο Αξιών Βελιγραδίου (BELEX), που συνεπάγεται την μετάβαση της συναλλακτικής δραστηριότητάς του ως Λειτουργός της Αγοράς στην πλατφόρμα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΑΤΗΕΧ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η υπογραφή της παρούσας Συμφωνίας εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Χρηματιστηρίων επί της βάσης της αμοιβαίας επιθυμίας των δύο οργανισμών για στενή συνεργασία και προώθηση μιας ευρύτερης περιφερειακής συνεργασίας, η οποία ξεκίνησε με τη συμμετοχή του ΑΤΗΕΧ στη μετοχική σύνθεση του BELEX, όπως, ανακοινώθηκε στις 5 Αυγούστου 2021.

Ομάδες εργασίας και των δύο Χρηματιστηρίων έχουν ξεκινήσει ήδη τις απαιτούμενες ενέργειας για την ένταξη των συναλλακτικών δραστηριοτήτων του BELEX στην Κοινή Πλατφόρμα Συναλλαγών.

Επιδίωξη της Κοινής Πλατφόρμας οπότε και αυτής της συνεργασίας, είναι όλοι οι συμμέτοχοι σε αυτήν (Χρηματιστήριο Αθηνών, Χρηματιστήριο Αξιών Βελιγραδίου, Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου), καθώς και η συνδεδεμένη με αυτούς επενδυτική κοινότητα, να αυξήσουν συλλογικά τη λειτουργική τους αποτελεσματικότητα, βελτιώνοντας τη ρευστότητα των τοπικών αγορών τους, να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες συμβάλλοντας τελικά στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.

Σε αυτή την Συμφωνία περιλαμβάνεται επίσης η δέσμευση του ΑΤΗΕΧ να υποστηρίξει τη στρατηγική επιδίωξη του BELEX να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Σερβικής Κεφαλαιαγοράς στα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και διεθνών αγορών.

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου στο πλαίσιο της Κοινής Πλατφόρμας. Βασική επιδίωξη των Αγορών που συμμετέχουν σε αυτήν, είναι η παροχή νέων επενδυτικών ευκαιριών στο δίκτυο των συμμετεχόντων σε αυτές, εγχώριους και διεθνείς μέσω της διεύρυνσης της επενδυτικής βάσης στην οποία μπορούν να απευθυνθούν και των προϊόντων που διατίθενται. Και οι δύο πλευρές μοιραζόμαστε το κοινό όραμα να αναδείξουμε το ρόλο των χρηματιστηριακών αγορών μας στην ανάπτυξη της οικονομίας, διευκολύνοντας ευρύτερες διασυνδέσεις και διαμορφώνοντας έτσι ένα ευρέως διασυνδεδεμένο υποστηρικτικό περιφερειακό επενδυτικό δίκτυο».

Ο Sinisa Krneta, Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αξιών Βελιγραδίου, δήλωσε:

«Σήμερα, είμαστε πολύ περήφανοι που φτάνουμε σε ένα νέο ορόσημο στη συνεργασία μας. Είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας να συνδράμουμε στην ουσιαστική βελτίωση της Σερβικής Κεφαλαιαγοράς. Στην προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου και στο πλαίσιο του ταχέως μεταβαλλόμενου και εξελισσόμενου περιβάλλοντος των Διεθνών Αγορών, η μετάβαση των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αξιών του Βελιγραδίου στην πλατφόρμα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών αντικατοπτρίζει τη σταθερή μας δέσμευση, όχι μόνο για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας αλλά και τον απώτερο στόχο μας για βελτίωση της συνολικής αποτελεσματικότητας, διαφάνειας και ασφάλειας της αγοράς παρέχοντας σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν, ένα περιβάλλον χρηματιστηριακών συναλλαγών πλήρως συμβατό με το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ».

 • Sinisa Krneta
 • σωκρατησ λαζαριδησ
 • Χρηματιστήριο Αθηνών
 • ΑΤΗΕΧCSD
 • BELEX
 • συναλλακτική δραστηριότητα

  Related posts

  MSCI: «Ώρα» αναθεωρήσεων για τους ελληνικούς δείκτες

  banksnews

  Δρομέας: Ελεγχόμενες οι επιπτώσεις του lockdown-Μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό σχέδιο

  banksnews

  Επ. Κεφαλαιαγοράς: «Πράσινο» φως στο ομολογιακό της Motor Oil

  banksnews

  Χ.Α.: Προς μία περισσότερο σταθεροποιητική συνεδρίαση

  banksnews

  Eurobank Equities: Τιμή-στόχος €22 για τη μετοχή της Mytilineos

  banksnews

  Folli Follie: Παρουσίασε το τελικό σχέδιο εξυγίανσης στους πιστωτές της

  banksnews

  Sato: Διεύρυνση ζημιών το 2019

  banksnews

  Χ.Α.: Δε θα παραδοθούν εύκολα στους πωλητές τα τρέχοντα επίπεδα

  banksnews

  Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

  banksnews