Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρηματιστήριο Ενέργειας: Φτάνει στα άκρα η κόντρα για τη διοίκηση

Στην κορύφωση του φαίνεται να εξωθείται το διχαστικό κλίμα ανάμεσα στους μετόχους του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Παράγοντες της αγοράς που παρακολουθούν την κατάσταση, κάνουν λόγο για άσχημη κατάσταση που δεν αρμόζει σε ένα κορυφαίο θεσμό και μάλιστα μεσούσης της ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του -.gr, κατά τη χθεσινή επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση, το 51% των μετόχων, που εκπροσωπείται από τα Χρηματιστήρια Αθηνών και Κύπρου, καθώς και την EBRD, επέβαλαν να μην αλλάξει το υφιστάμενο διοικητικό συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι η θητεία του τυπικά έχει λήξει στις 3 Οκτωβρίου. Πηγές που μίλησαν - μιλούν για «πραξικοπηματική και αυθαίρετη ενέργεια», που παραβιάζει τη νομιμότητα και αντιτίθεται στην υπάρχουσα Συμφωνία Μετόχων.

Να θυμίσουμε ότι τη γενική συνέλευση συγκάλεσε το 49% των μετόχων, που εκπροσωπείται από τις ενεργειακές εταιρίες, Δ-ΕΠ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΣΦΑ, με μοναδικό θέμα την εκλογή νέας διοίκησης στο EnExGroup.

Εν μέσω πλήρους διαφωνίας και διάστασης απόψεων, ο ΑΔΜΗΕ, εκ των μετόχων του 49%, πρότεινε χθες τη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης στις 20 Δεκεμβρίου, καθώς δεν μπορεί να διατηρείται η εκκρεμότητα μιας διοίκησης με ημερομηνία λήξης. Την πρόταση αυτή απέρριψε το 51%, χωρίς να παρουσιάζει εναλλακτική επιλογή για το τι προτίθεται να γίνει.

Μετά και από τις χθεσινές εξελίξεις, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το -.gr, επικρατεί έντονος προβληματισμός στους μετόχους του 49% για τις περαιτέρω ενέργειες τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υφίσταται σκεπτικισμός ακόμη και για τη συμμετοχή τους στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, καθώς εκτιμάται ότι δεν έχει έννοια να έχουν παρουσία σε έναν θεσμό, με προβληματική τη συνύπαρξη με τους υπόλοιπους μετόχους, η οποία συναρτάται άμεσα με τη λειτουργία του, αλλά και το μέλλον του.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση της κυβέρνησης, αλλά και των αρμόδιων ελεγκτικών και ρυθμιστικών φορέων. Θα παραμείνουν παρατηρητές μιας κατάστασης που φαίνεται ότι δεν πάει άλλο;

Όπως έχει γράψει ήδη το -.gr, χωρίς να διαψευσθεί από πουθενά, η τωρινή δύσκολη εξέλιξη στο EnExGroup πυροδοτήθηκε ουσιαστικά από την αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου, μετά την παραίτηση του Γιώργου Ιωάννου, τον περασμένο Ιούλιο. Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ήταν γνωστή η σοβούσα διαφοροποίηση των απόψεων ανάμεσα στο 49% και το 51% των μετόχων, χωρίς, ωστόσο, να φθάνει στα άκρα, όπως σήμερα.

Related posts

Τη Lavipharm βράβευσε το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

admin

Άμεση Ιατρική Βοήθεια Interamerican για τους κατοίκους της Σύρου από την ΟΝΕΧ

admin

Γενική Εμπορίου: Ιστορικό ρεκόρ κερδών το 2022

admin

Lamda Development: Οι νέες δημοπρατήσεις και τα έργα της 5ετίας στο Ελληνικό

admin

Ευρωβαρόμετρο: Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κυβερνοέγκλημα

admin

Αύξηση EBITDA κατά 5% το 2020 για το Υγεία

admin

EDP Renewables: Κάτοικοι παρεμπόδισαν την κατασκευή αιολικού πάρκου στη Φλώρινα

admin

EY Ελλάδος: Νέα επικεφαλής ειδικών ερευνών-εταιρικής συμμόρφωσης η Κυριακή Κατσάνη

admin

Αναβάθμισε τη ΔΕΗ σε ΒΒ- η Standard and Poor’s

admin