Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στάση αναμονής και οριακές διακυμάνσεις στην περιοχή των 1.270 μονάδων

Στασιμότητα επικρατεί τη Δευτέρα στο

Χρηματιστήριο Αθηνών

, καθώς οι επενδυτές δεν δείχνουν πρόθυμοι να αναλάβουν πρόσθετο ρίσκου έως ότου αποκτήσουν μια πιο ξεκάθαρη «εικόνα» για τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών. Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό, η τρέχουσα εβδομάδα θεωρείται αρκετά «πλούσια», με εκδόσεις ομολόγων (Ideal), «πρεμιέρα» εισηγμένων (Orilina) και τριπλή λήξη παραγώγων.

Στο ταμπλό, τώρα, η Ελλάκτωρ ίπταται κατά σχεδόν 4% και φθάνει στα 2,40 ευρώ, ενώ μίνι – ράλι της τάξης του 3% πραγματοποιεί η Lavipharm, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση ακόμη ενός φαρμάκου. Από την άλλη πλευρά, η Attica Group δέχεται νέες πιέσεις, μετά την ενσωμάτωση των μετοχών της ΑΝΕΚ, με τις Motor Oil, EXAE και Helleniq Energy να χάνουν από 1%.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,07% και διαμορφώνεται στις 1.274,14 μονάδες, χάνοντας μόλις μία μονάδα σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής (1.275,09 μονάδες). To τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε δύο μονάδες (από 1.273,41 έως 1.275,98 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 5 εκατ. ευρώ.

Γεμάτη εβδομάδα για το ΧΑ


Παρότι απομένουν μόλις εννέα συνεδριάσεις μέχρι τα Χριστούγεννα, η ατζέντα του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι γεμάτη κι αυτήν την εβδομάδα, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών και συντηρώντας τον ημερήσιο τζίρο σε σχετικά υψηλά επίπεδα, παρότι ο Γενικός Δείκτης δείχνει σημάδια στασιμότητας γύρω από τις 1.250 – 1.280 μονάδες.

Σήμερα, ενδεικτικά, ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της Orilina με τιμή εκκίνησης το 0,95 ευρώ, ενώ παράλληλα η Ideal Holdings προχωρά στη δημόσια εγγραφή για το εταιρικό ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος της εβδομάδες, δε, έχουμε και την τριπλή λήξη των παραγώγων, αναμένοντας κατακόρυφη άνοδο του τζίρου.

Διαβάστε περισσότερα στο --.gr 

Ειδήσεις σήμεραΤα είχα για φύλακες λέει ο 37χρονος για τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη – Πώς έγινε η επίθεσηΗ κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» μακράς διαρκείας στις εξέδρες των γηπέδων – Έτοιμος για σύγκρουση ο ΜητσοτάκηςΠόσοι ήταν τελικά οι Έλληνες της Μικράς Ασίας το 1920;

Related posts

Market Pass: Ξεκινούν αύριο 3 Μαρτίου οι πληρωμές – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

admin

Εστίαση: Επιδότηση έως και 5.000 ευρώ για εξωτερική θέρμανση

admin

Loft ισόγεια και διαμερίσματα «τσέπης», η νέα μόδα στο real estate (pics + πίνακας)

admin

Στουρνάρας: Η Ελλάδα είναι ανοικτή στις επενδύσεις από την Κίνα

admin

Αγωγός IGB: Η Ελλάδα «κλειδί» στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποίηση στο επίπεδο των 1.340 μονάδων

admin

Σταϊκούρας: Ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει, λέει στο συνέδριο Economist

admin

ΑΑΔΕ: Πώς ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη στους ελέγχους και τη λειτουργία της

admin

ΔΕΗ: Αυξηση κερδών 9,4% σε σχέση με το 2021 – Στα €1,8 δισ. η στήριξη των καταναλωτών το 2022

admin