Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα άνοδος με τις τράπεζες στο «τιμόνι»

Στη ζώνη των 1.030 μονάδων ενισχύεται την Πέμπτη το

Χρηματιστήριο Αθηνών

, με τους επενδυτές να είναι… ακούραστοι και να συνεχίζουν τις αγοραστικές κινήσεις, έχοντας ως βασικές «πρωταγωνίστριες» τις μετοχές των τραπεζών. Άλλωστε, η επιβράδυνση του πληθωρισμού, οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και οι επιχειρηματικές εξελίξεις έρχονται να παράσχουν επιπλέον «καύσιμα» στην αγορά.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο κατά 0,78% και διαμορφώνεται στις 1.035,29 μονάδες, κερδίζοντας οκτώ μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης (1.027,25 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε τέσσερις μονάδες (από 1.031,48 έως 1.035,47 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ακούραστοι οι αγοραστές


Η Λεωφόρος Αθηνών συνεχίζει την ανοδική πορεία, με τους αγοραστές να εμφανίζονται… ακούραστοι και να βάζουν πλώρη για τις αντιστάσεις των 1.035 μονάδων, το υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Δεκεμβρίου του 2014.

Σ’ αυτήν την πορεία, όπως έχει επανειλημμένως επισημανθεί, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει πολλούς και διαφορετικούς «συμμάχους», με το κλίμα να παραμένει αισιόδοξο, αγνοώντας τις «φωνές» για κατοχύρωση των ισχυρών κερδών.

Σήμερα, στο θετικό momentum συμβάλλουν και οι διεθνείς αγορές, καθώς το βράδυ της Τετάρτης η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε σε νέα επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων ( 25 μονάδες βάσης), φέρνοντας ακόμη πιο κοντά την ολοκλήρωση του κύκλου σύσφιγξης.

Την ίδια στιγμή, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη βρίσκεται σε καθοδική τροχιά (παρότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα), με τον ετήσιο δείκτη τιμών να αποκλιμακώνεται στο 8,5% τον Ιανουάριο, το χαμηλότερο σημείο από τον Μάιο του 2022.

Σήμερα, πάντως, η κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ) θα προχωρήσει σε διατήρηση του υψηλού ρυθμού σύσφιγξης, αναθεωρώντας το βασικό επιτόκιο στο 3% και το επιτόκιο καταθέσεων στο 2,5% ( 50 μονάδες βάσης). Το βασικό ερώτημα, ωστόσο, αφορά το τι θα αποφασίσει στη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα:Έρχεται βροχερό τριήμερο – Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα από την Κυριακή

«Πόλεμος» με τραγούδια και ταινίες για Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου: «Bye, bye Kemal» vs «Bye, bye love»Αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβολούν και σκοτώνουν άνδρα με ακρωτηριασμένα και τα δύο πόδια (Βίντεο)

Related posts

Πόλεμος και στο αέριο: Ο Πούτιν άρχισε να κλείνει την «κάνουλα»

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 33,1% στον τζίρο στην εγχώρια βιομηχανία το 2022

admin

Τουρισμός για Όλους: Έρχεται νέο voucher χειμερινών διακοπών αξίας 150 ευρώ

admin

Αληθινές ιστορίες e-πιτυχίας

admin

Εθνική Τράπεζα: Επενδύσεις 8,5 δισ. έως το 2030 για να γίνει η Ελλάδα παραγωγός πράσινης ενέργειας

admin

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2020

admin

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τις συντάξεις ομογενών από την Αλβανία και τη Σοβιετική Ένωση – Τι προβλέπει

admin

Καταγγελία Ανδρουλάκη στην Κομισιόν: Παρά τις ενισχύσεις €3 δισ. η TUI δεν πληρώνει τους Έλληνες ξενοδόχους

admin

Η εξαγορά της Credit Suisse έφερε τη συντονισμένη δράση των ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών

admin