Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΧΑ: Οι… τρεις Σωματοφύλακες της αγοράς και η Nvidia

ΧΑ: Οι... τρεις Σωματοφύλακες της αγοράς και η Nvidia

Η χθεσινή ανοδική αντίδραση της αγοράς (ΓΔ 1422 1,3%) έφερε σχετική ανακούφιση στους συμμετέχοντες, τη στιγμή που τεχνικά είχαν ζορίσει πολύ τα πράγματα και σημαντική μερίδα επενδυτών που ακολουθούν τεχνικά σήματα βρίσκονταν με το δάχτυλο στο κουμπί του Sell.

Οι χθεσινοί… τρεις Σωματοφύλακες της αγοράς ήταν η ΕΤΕ 8,1 3,24%, ο ΤΙΤΑΝ 30 3,45% και η ΔΕΗ 10,96 3,1% με βελτιωμένο όγκο συναλλαγών που έφτασε συνολικα τα 110 εκ.

Εντυπωσιακή η εικόνα και σε ΑΔΜΗΕ 2,20 3,77% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αλλά και την υπογραφή MOU με την Meridiam για τον Great Sea Interconnector, σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ 2,47 5,1% όπου μάλλον περισσότεροι επενδυτές συνειδητοποιούν ότι πλησιάζει (22/7) η αποκοπή της θηριώδους επιστροφής κεφαλαίου των 0,5 ευρώ/μετοχή (>20%).

Θετική συνεδρίαση και από ΜΟΗ, ΕΛΠΕ,ΑΡΑΙΓ , συνεχίστηκε η προσπάθεια αντίδρασης της ΜΠΕΛΑ για να πιάσει την τιμή του πρόσφατου placement (27.20), δυσκολίες για την Metlen να ξεφύγει από την αντίστοιχη τιμή της (35,50).

Το report της Eurobank Equities σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του στην κίνηση της μικρής εταιρίας πληροφορικής Real Consulting με κλείσιμο στα 3,88 5,7%, ενώ η Cenergy επανήλθε στις θετικές συνεδριάσεις με κλείσιμο πάνω από τα 9 ευρώ (9,20)

Σε επιχειρηματικές ειδήσεις ανακοινώθηκε η ανάθεση από την Lamda Developments του έργου Riviera Galleria στην ΜΕΤΚΑ (του ομίλου Metlen), αξίας περίπου 120 εκ., ενώ αύριο αναμένουμε ανακοινώσεις του Msci για τυχόν είσοδο της αγοράς μας σε watchlist for potential reclassification to developed και αν ναι το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα που απαιτείται.

Η αντίδραση από την μηνιαία στήριξη των 1406 μονάδων και το κλείσιμο στο υψηλό ημέρας ανοίγει τον δρόμο για υψηλότερες αποτιμήσεις με το δεδομένο πάντα ότι οι εξελίξεις στην ευρωπαική πολιτική σκηνή δεν θα εκτραχυνθούν και θα επικρατήσει η σοφία (;) στις γαλλικές κάλπες, με την εικόνα στις ευρωαγορές να είναι θετική συνολικά αλλά με μεγάλες διαφοροποιήσεις από χώρα σε χώρα (καλύτερη εικόνα σε Ισπανία και Ιταλία σχετικά συγκρατημένη σε Γερμανία και Γαλλία).

Στο εσωτερικό μέτωπο μετά και τον light ανασχηματισμό της κυβέρνησης φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικές ζυμώσεις στον χώρο της (κεντροαριστερής) αντιπολίτευσης με όλους να απευθύνονται σε όλους αλλά ταυτόχρονα να αλληλοκατηγορούνται προκαταβολικά παίζοντας ένα blame game με ορίζοντα το Φθινόπωρο.

Στις αμερικάνικες αγορές τα ανοδικά ρεκόρ σε S&P και Nasdaq σπάνε σχεδόν σε καθημερινή βάση, με μοχλό της ανόδου της εταιρίας Nvidia που ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση και την Microsoft και έφτασε τα 3,3 δις $ ή για να τα φέρουμε στα δικά μας μέτρα, αξίζει 30 φορές περισσότερο από ότι όλο το ΧΑ (!). Το πραγματικά εντυπωσιακό στις ΗΠΑ είναι η τεράστια διαφοροποίηση που υπάρχει μεταξύ των μεγάλων εταιριών (όπως για παράδειγμα οι big 7) και των εταιριών μικρής κεφαλαιοποίησης, όπου ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Nasdaq από την αρχή του έτους έχει απόδοση άνω του 19% ενώ ο Russel 2000 να είναι οριακά αρνητικός -0.25% !!.

Στο τεχνικό σκέλος της αγοράς για σήμερα μας απασχολεί η κίνηση του ΓΔ πάνω από το pivot των 1417 μονάδων , με την στήριξη να είναι στο 1412 και την αντίσταση στις 1428 μονάδες.

Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management

* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης 
#ΧΑ #χρηματιστήριο #ΓΔ #μετοχές

Related posts

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της Alpha Ασφαλιστικές Πρακτορεύσεις

admin

Νέο καινοτόμο αμοιβαίο κεφάλαιο από την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Mevaco

admin

Helleniq Energy: Μειωμένα ποσοστά ΡΟΙΗ και ΤΑΙΠΕΔ μετά το placement

admin

Στις αγορές με νέο senior ομόλογο η Eurobank

admin

Χρηματιστήριο: Κρίσιμη η διατήρηση της στήριξης των 1.243 µονάδων

admin

ΣΙΔΜΑ: Τι θα συζητηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση

admin

Επ. Κεφαλαιαγοράς: «Πράσινο φως» στο EOS Hellenic Renaissance Fund II

admin

Unibios: Στις 26/7 η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου

admin