Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας : Το να σπάσουμε τη σιωπή είναι ευθύνη

Το Κίνημα Αλλαγής διοργάνωσε το απόγευμα διαδικτυακή εκδήλωση «για το Ελληνικό #metoo.Οι γυναίκες μπροστά» με αφορμή την 8η Μαρτίου, την Ημέρα της Γυναίκας

Η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, με ομιλία της οποίας άνοιξε η εκδήλωση ανέφερε πως η υπόθεση του metoo πρέπει να ενθαρρυνθεί, ώστε να φέρει αποτέλεσμα. «Να αποθαρρύνουμε όσους αρέσκονται στην εξουσιαστική βία, να γνωρίζουν ότι θα έχουν συνέπειες, ότι θα τιμωρηθούν. Να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες, αλλά και όλα τα θύματα να μιλούν, να καταγγέλλουν. Καμία σιωπή και καμία ανοχή σε αυτές τις πρακτικές. Σε όλους τους χώρους, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στα Πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας, στην γειτονιά μας», σημείωσε η κ. Γεννηματά και τόνισε: «Από εδώ και πέρα το να σπάσουμε τη σιωπή δεν είναι μόνο επιλογή, είναι ευθύνη. Εμείς οι γυναίκες πρέπει να μπούμε μπροστά.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία, να ξεριζώσουμε μια φρικτή εκδοχή της ανισότητας και να αγωνιστούμε μαζί με τους άνδρες που το αντιλαμβάνονται, για δικαιοσύνη, αλληλοσεβασμό, αλληλεγγύη, ισότητα, για την πραγματική δημοκρατία».

Εξήρε το θάρρος της Σοφίας Μπεκατώρου που μίλησε πρώτη κι ακολούθησαν πολλές. Πρόσθεσε ότι πραγματοποιείται μια μεγάλη αλλαγή και τόνισε πως «χρωστάμε πολλά οι γυναίκες σε όσες μίλησαν και σε όσες θα μιλήσουν ακόμη.

Γιατί έκαναν και κάνουν πολλά για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, ίσως τα περισσότερα από ότι είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Τα θύματα όμως δεν είναι μόνο γυναίκες».

Αναφορά στην υπόθεση Λιγνάδη

Έκανε αναφορά και στη υπόθεση Λιγνάδη λέγοντας πως ήταν τεράστιο σοκ γιατί αφορούσε και ανήλικους και πως έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για βούρκο που αποκαλύπτεται και πρέπει να οδηγήσει σε λύσεις κι όχι κανείς να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο. Κατέγραψε τις ενέργειες που έγιναν από το Κίνημα Αλλαγής για θέματα ισότητας και δικαιωμάτων από τον Νοέμβριο με τον πιο έντονο τρόπο, όταν ανέδειξε το θέμα της «έμφυλης βίας» ως «πανδημία μέσα στην πανδημία» και τόνισε τα θέματα κακοποίησης στους εργασιακούς χώρους.

«Ήμασταν εμείς, που με ερώτηση των αρμόδιων βουλευτών μας, φέραμε πρώτοι στη Βουλή τις καταγγελίες στον χώρο του Πολιτισμού, ζητώντας την παρέμβαση των δικαστικών αρχών, ώστε να σπάσει επιτέλους το απόστημα της κατάχρησης εξουσίας σε όλους τους χώρους.

Ήμασταν εμείς, που με ερώτηση των βουλευτών μας στις 16/02 ζητήσαμε την άμεση υιοθέτηση πολιτικών για την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

Αλλά και την νομοθετική παρέμβαση, για να αλλάξει ο ποινικός κώδικας, όσον αφορά αυτά τα αδικήματα και να τιμωρούνται παραδειγματικά οι υπεύθυνοι», επεσήμανε η κ. Γεννηματά .

Κάλεσε όλες τις γυναίκες να βρουν το θάρρος να καταγγέλλουν γεγονότα βίας και παρενόχλησης και δεσμεύτηκε να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες.

- -

Related posts

Κινήσεις σε τεντωμένο (εσωκομματικό) σκοινί

banksnews

«Βολές» Μητσοτάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα άδεια έδρανα στη Βουλή

banksnews

Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας – ΗΠΑ: Τηλεδιάσκεψη για εμπόριο και επενδύσεις

banksnews

Οι πέντε όροι του Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους

banksnews

Νέα Δημοκρατία : 632 πορείες από τις αρχές Φεβρουαρίου εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας

banksnews

Μητσοτάκης: Εχουμε σχέδιο αλλά και πλήρη στήριξη απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας

banksnews

Πού το πάει η Τουρκία – Πώς πρέπει να δράσει η Ελλάδα; Τι λένε στο MEGA Λάβδας και Ιατρίδης

banksnews

Σε απόλυτη ετοιμότητα οι Ενοπλες Δυνάμεις – Πάνε να προκαλέσουν επεισόδιο οι Τούρκοι

banksnews

Ποιοι παρακολουθούν το ΚΚΕ;

banksnews