Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φυσικό αέριο: Αυξάνεται στο 40% η έκπτωση των τιμολογίων για το μήνα Δεκέμβριο

Η σημαντική αύξηση του ποσοστού

έκπτωσης στο 40%

στους λογαριασμούς

φυσικού αερίου

το Δεκέμβριο, σε συνέχεια των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του

υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας

, Κώστα Σκρέκα, με τον πρόεδρο της ΔΕΠΑ Εμπορίας Ιωάννη Παπαδόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Κωνσταντίνο Ξιφαρά.

Με τα μέτρα  αυτά οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου θα έχουν έκπτωση που θα ανέλθει σε 11 ευρώ ανά θερμική MWh τον Οκτώβριο, σε 16 ευρώ ανά θερμική MWh τον Νοέμβριο και σε 34 ευρώ ανά θερμική MWh τον Δεκέμβριο.

Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας: «Εκτός από την έκπτωση που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, τα νοικοκυριά θα δουν επιπλέον μείωση στους λογαριασμούς τους που θα ανέλθει μεσοσταθμικά σε 15 ευρώ τον μήνα και από την αναστολή των τελών χρήσης δικτύου τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο».

Όπως έγινε γνωστό, αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών, λόγω της εκρηκτικής αύξησης του ενεργειακού κόστους, με την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών από πλευράς ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι σήμερα η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχοντας καταστεί μια σύγχρονη, ανταγωνιστική κι ευέλικτη ενεργειακή επιχείρηση, με υψηλή καθετοποίηση, διαθέτει τη στρατηγική τοποθέτηση που της επιτρέπει αφενός να πραγματοποιεί παρεμβάσεις τέτοιου μεγέθους με στόχο την ανακούφιση των νοικοκυριών της χώρας και αφετέρου να βλέπει το μέλλον με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε στενά με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας από την έναρξη της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, προκειμένου να προστατέψουμε όλα τα νοικοκυριά της χώρας από τις πρωτοφανείς ανατιμήσεις. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, με τον ηγετικό ρόλο που έχει στην ελληνική αγορά ενέργειας μπορεί να απορροφήσει σημαντικό ποσοστό των ανατιμήσεων στο φυσικό αέριο. Με τον μηχανισμό που έχουμε αναπτύξει στηρίζουμε όλους τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου. Εκτός από την έκπτωση που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, τα νοικοκυριά θα δουν επιπλέον μείωση στους λογαριασμούς τους που θα ανέλθει μεσοσταθμικά σε 15 ευρώ τον μήνα και από την αναστολή των τελών χρήσης δικτύου τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο».

Εκ μέρους της Διοίκησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κ. Ξιφαράς, δήλωσε: «Η ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι σήμερα μια ισχυρή, καθετοποιημένη επιχείρηση, που έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση σταθερών τιμών ενέργειας στη χώρα. Με πλήρη επίγνωση του ηγετικού της ρόλου και με την αίσθηση της ευθύνης που αυτός συνεπάγεται, η ΔΕΠΑ Εμπορίας, σε αγαστή συνεργασία με το ΥΠΕΝ, προχωρά σε ακόμη μεγαλύτερες εκπτώσεις για τον δύσκολο μήνα που διανύουμε. Ταυτόχρονα, η εταιρεία μας συνεχίζει να ακολουθεί πιστά τον στρατηγικό σχεδιασμό της, διασφαλίζοντας παράλληλα την αναπτυξιακή της πορεία για τα επόμενα χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η εταιρεία, σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ, έχει αναπτύξει μηχανισμό απορρόφησης μέρους των ανατιμήσεων στο κόστος φυσικού αερίου, μέσω του οποίου όλοι οι οικιακοί χρήστες φυσικού αερίου θα έχουν έκπτωση στους λογαριασμούς Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 16% της χονδρεμπορικής τιμής προμήθειας.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Μέγκαν Μαρκλ μάρτυρας κατηγορίας κατά του πρίγκιπα Άντριου για το σκάνδαλο Έπσταϊν

Εκρηκτικός διάλογος Αρναούτογλου – Γαρδέλη: «Θέλω να με σεβαστείς» – «Δεν μιλάω ακατανόητα»

Καιρός: Χριστούγεννα με θερμοκρασίες Άνοιξης, η εξέλιξη του καιρού από αύριο

Related posts

Εύσημα ΔΝΤ στην Ελλάδα για την ανάπτυξη – Παροδική έξαρση πληθωρισμού στο 4,5% φέτος αλλά κάτω από 2% στη συνέχεια

banksnews

Pfizer: Τα έσοδά της έφτασαν τα 26 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2022 – Αύξηση 77% από πέρυσι

banksnews

«Βουτιά» 70% στην επιβατική κίνηση των ελληνικών αεροδρομίων στο 8μηνο

banksnews

Αλεξανδρούπολη: Το νέο τέρμιναλ φυσικού αερίου που καθιστά ενεργειακή πύλη της ΝΑ Ευρώπης την Ελλάδα

banksnews

Ράλι στη Wall Street: Η Boeing «απογείωσε» τον Dow Jones – Εκτινάχθηκε 2,8% ο Nasdaq

banksnews

Αναδρομικά συνταξιούχων-Βρούτσης: Θα δοθούν βάσει της οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης

banksnews

Επίδομα ακρίβειας: Πότε και πώς θα το λάβουν οι δικαιούχοι – Τι ισχύει για το επίδομα παιδιού (vid)

banksnews

TerraUSD: Ποιο είναι το «τέρας» που καταρρέει και «τρώει» τα Bitcoins

banksnews

Νέα αναβολή για τις αλλαγές σε τρέιλερ, μπαγκαζιέρες και τροχόσπιτα

banksnews