Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φρ. Κουτεντάκης: Ο ΕΦΚΑ κρύβει τα στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις

Δριμεία επίθεση στην ηγεσία του

ΕΦΚΑ

εξαπολύει το Γραφείο Προϋπολογισμού, του οποίου προΐσταται ο επί σειρά ετών οικονομικός σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού,

Αλέξη Τσίπρα,

κύριος

Φραγκίσκος Κουρτεντάκης

.

Μία μόλις μέρα μετά την «βόμβα» Ρέγκλινγκ ότι ανησυχεί για τις εκκρεμείς συντάξεις, το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή (ΓΠΒ) εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας την ηγεσία του ΕΦΚΑ πως αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία Ιουνίου για τις εκκρεμείς συντάξεις, προκειμένου το ΓΠΒ να τα περιλάβει στην Έκθεση που παρουσίασε σήμερα.

Η υποχρέωση μηδενισμού των εκκρεμών συντάξεων προβλεπόταν εδώ και μια 5ετία στα Μνημόνια, αλλά δεν εκπληρώθηκε ποτέ. Ειδικά από το 2016 και τον νόμο Κατρούγκαλου, η έκδοση συντάξεων είχε παγώσει μέχρι ο ΕΦΚΑ να φτιάξει «ειδικό λογισμικό» για κάθε Ταμείο. Η ανακίνηση του θέματος από τον Κλάους Ρέγκλινγκ δεν γίνεται για το πώς θα επιβιώσουν οι συνταξιούχοι χωρίς χρήματα όσο περιμένουν την σύνταξη, αλλά επειδή αποτελεί κρυφό χρέος «κάτω από το χαλί».

Ενώ όμως με τον e-ΕΦΚΑ το υπουργείο Εργασίας ευαγγελίζεται αυτόματη έκδοση νέων συντάξεων ή επιτάχυνση των παλαιών (με επικέντρωση στις παλαιότερες που εκκρεμούν), το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Σε αντίθεση με τις προηγούμενες τριμηνιαίες εκθέσεις, η Έκθεση Β’ Τριμήνου 2020 του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή δεν περιέχει στοιχεία εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και την εκτιμώμενη δαπάνη τους. Δυστυχώς, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και στην συνέχεια τον Διοικητή του ΕΦΚΑ δεν λάβαμε τα συγκεκριμένα στοιχεία όπως διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιουνίου 2020, ούτε και καμία εξήγηση για αυτό.Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή αδυνατεί να κατανοήσει την άρνηση της διοίκησης του ΕΦΚΑ να συνεχίσει να παρέχει τα στοιχεία που παρείχε μέχρι πρότινος και συνδέονται άμεσα με την παρακολούθηση των δημοσιονομικών μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης. Ουδέποτε στο παρελθόν είχαμε συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα από τις δημόσιες υπηρεσίες και φορείς που συνεργαζόμαστε και μας παρέχουν ανελλιπώς τα στοιχεία που χρειαζόμαστε.Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο τη διασφάλιση του θεσμικού του ρόλου και την απαρέγκλιτη τήρηση του άρθρου 28 του Ν. 4270/2014 που ορίζει ρητά ότι «όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υποχρεούνται να παρέχουν στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή κάθε πληροφορία που εκείνο κρίνει αναγκαία για την επιτέλεση του έργου του».

Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα»

«Μονόδρομος» το Καρά Τέπε, το μήνυμα στους απείθαρχους μετανάστες της ΛέσβουΕποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ: Από σήμερα η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο banksnews-.gr

Related posts

Πτωτικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο -Στις 854,07 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

banksnews

Δείτε τα νομίσματα για την επέτειο των 2.500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κινήσεις στο ταμπλό πριν την αξιολόγηση

banksnews

Πάνω από 110.000 καταναλωτές ρύθμισαν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ

banksnews

Τέλη κυκλοφορίας: Ποια αυτοκίνητα θα πληρώσουν χαμηλά ποσά – Πότε θα αναρτηθούν στο Taxisnet

banksnews

ΤΑΙΠΕΔ: Δύο δεσμευτικές προσφορές για την Εγνατία Οδό

banksnews

Σκυλακάκης: Συμμετοχή της ΕΤΕπ με δάνεια 5 δισ. στο Σχέδιο Ανάκαμψης

banksnews

Λιμάνια, ναυπηγεία, ενέργεια και υψηλή τεχνολογία στο «μενού» Γεωργιάδη και Αμερικανών αξιωματούχων

banksnews

Οι Ευρωπαίοι ζητούν από τις Big Tech να πληρώσουν για τις υποδομές που χρησιμοποιούν

banksnews