Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορέας Ακινήτων: Μετατίθεται για το β’ εξάμηνο του 2024 η λειτουργία του

Για το β’ εξάμηνο του 2024 μετατίθεται η επίσημη λειτουργία του

Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων,

με την

Ευρωπαική Επιτροπή

να διαπιστώνει καθυστερήσεις που σχετίζονται με τον εν εξελίξει ανταγωνιστικό διάλογο, στον οποίο συμμετέχουν εντέλει τέσσερα funds.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη 2η Έκθεση Μεταπρογραμματικής Εποπτείας για την Ελλάδα, η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από τον αρχικό προγραμματισμό λόγω των παρατάσεων που ζητήθηκαν από τους πλειοδότες. «Η όλη διαδικασία, συμπεριλαμβανόμενης της επικύρωσης της σύμβασης από τη Βουλή, αναμένεται να ολοκληρωθεί το νωρίτερο έως τα τέλη Ιουνίου του 2024, γεγονός που σημαίνει ότι η νέα οντότητα θα τεθεί σε λειτουργία αργότερα εντός της χρονιάς», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως καταρχήν ενδιαφέρον για τον Φορέα είχαν εκδηλώσει έξι επενδυτές (Fortress, Davidson Kempner, Bain, Bracebridge, Bayview και CRC), στο διάλογο, ωστόσο, που εκκίνησε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) εισήλθαν εντέλει τέσσερις, εγείροντας μία σειρά από ζητήματα, όπως, μεταξύ άλλων, την απαλλαγή τους από την πληρωμή των φόρων που σχετίζονται με το ακίνητο (βλ. ΕΝΦΙΑ) ή του κόστους νομιμοποίησης σε περίπτωση ύπαρξης αυθαίρετων κατασκευών, αλλά και την έκπτωση στην τιμή αγοράς των ακινήτων από πλειστηριασμούς.

Σε κάθε περίπτωση, η ολοκλήρωση των συνομιλιών θα ανοίξει τον δρόμο για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, με την ΕΓΔΙΧ και το υπουργείο Οικονομικών στη συνέχεια, να προχωρούν στην αξιολόγησή τους, προκειμένου να αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής και να υπογραφεί η Σύμβαση Παραχώρησης.

Διαβάστε αναλυτικά στο --.grΕιδήσεις σήμερα:Survivor All Star: Το καρέ του… Μπλε τάκου και η απόφαση της παραγωγής για τον Καραγκούνια – Δείτε βίντεοΤίνα Τέρνερ: Από τη συζυγική κακοποίηση, τον εθισμό στις ουσίες και την βαριά κατάθλιψη στην κατάκτηση της ευτυχίαςΣε νευρική κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή—————-Εκλογές 2023Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση

Εκλογές 2023: 

Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.

Related posts

Ευρώ: Κοντά σε χαμηλό 16 μηνών μετά τις δηλώσεις Μέρκελ για αυστηρότερα μέτρα

admin

Οι Ρώσοι υποφέρουν από τις οικονομικές κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία

admin

Πώς ένας εγκαταλελειμμένος σιδηροδρομικός σταθμός μετατράπηκε σε εντυπωσιακό ξενοδοχείο (pics)

admin

ΕΚΤ: Πιέσεις στα ομόλογα «δείχνουν» τον δρόμο για νέες αυξήσεις στα επιτόκια

admin

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Θα χαθούν επιπλέον θέσεις ευέλικτης εργασίας – Ανάκαμψη από το γ’ τρίμηνο του 2021

admin

Πρόεδρος Eurogroup: Σημαντικό επίτευγμα της Ελλάδας η λήξη της ενισχυμένης εποπτείας

admin

Κορωνοϊός: Πάνω από 3,5 δισ. ευρώ κεφάλαια απ’ το ΕΣΠΑ ως σήμερα στη μάχη κατά του ιού

admin

Eurogroup: Συμφωνία για σταδιακή δημοσιονομική προσαρμογή για τις χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος

admin

Σκρέκας: Η Ελλάδα εξαγωγέας φυσικού αερίου και πράσινης ενέργειας

admin