Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φον ντερ Λάιεν: 728 εκατ. ευρώ άντλησε σήμερα η Ελλάδα από το SURE

Το ποσό των 728 εκατ. ευρώ άντλησε σήμερα η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος SURE, όπως αναφέρει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Με αναρτήσεις της στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρεται, μεταξύ άλλων χωρών, στην Ελλάδα η οποία έλαβε το συγκεκριμένο ποσό σε δάνεια προκειμένου να χρηματοδοτήσει συστήματα μειωμένου ωραρίου εργασίας και να στηρίξει τους εργαζομένους.

Παράλληλα σημειώνεται πως η χώρα μας έχει λάβει συνολικά 2,7 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE.

Η ανάρτηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σήμερα η Ελλάδα έλαβε επιπλέον 728εκατ. ευρώ σε δάνεια μέσω του SURE για να χρηματοδοτήσει συστήματα μειωμένου ωραρίου εργασίας & να στηρίξει τους εργαζομένους. Συνολικά,η Ελλάδα έχει λάβει 2,7 δισ. ευρώ από το SURE. Η Ευρώπη στέκεται δίπλα σου.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σήμερα η 🇬🇷 έλαβε επιπλέον 728εκ. € σε δάνεια μέσω του SURE για να χρηματοδοτήσει συστήματα μειωμένου ωραρίου εργασίας & να στηρίξει τους εργαζομένους.

Συνολικά,η Ελλάδα έχει λάβει 2,7δισ. € από το SURE.

Η Ευρώπη στέκεται δίπλα σου.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) February 2, 2021

Στο πλαίσιο των αντίστοιχων αναρτήσεών της η πρόεδρος της Κομισιόν δημοσίευσε τα στοιχεία και για την Κύπρο λέγοντας: «Σήμερα η Κύπρος έλαβε 229 εκατ. ευρώ σε δάνεια από το SURE, το εργαλείο χρηματοδότησης προγραμμάτων βραχυπρόθεσμης εργασίας, που βοηθάει εργαζομένους & εταιρείες στην Κύπρο να συνεχίζουν να εργάζονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με 479 εκατ. ευρώ συνολικά. Η Ευρώπη είναι μαζί σου».


Σήμερα η Κύπρος 🇨🇾 έλαβε €229 εκ. σε δάνεια από το SURE, το εργαλείο χρηματοδότησης προγραμμάτων βραχυπρόθεσμης εργασίας, που βοηθάει εργαζομένους & εταιρείες στην Κύπρο να συνεχίζουν να εργάζονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με €479 εκ. συνολικά.

Η Ευρώπη είναι μαζί σου.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) February 2, 2021

O υπουργός Οικονομικών

Χρήστος Σταϊκούρας

δήλωσε:

«Λιγότερο από δέκα μήνες μετά την απόφαση του Eurogroup να δημιουργηθεί ένα “δίχτυ προστασίας” των εργαζομένων μέσω του Προγράμματος SURE, και εννέα μήνες μετά τη θέσπισή του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ελλάδα λαμβάνει, σήμερα, και τη δεύτερη εκταμίευση πόρων από το Πρόγραμμα.Εκταμίευση ύψους 728 εκατ. ευρώ, με την οποία ολοκληρώνεται η καταβολή των 2,7 δισ. ευρώ που είχαν συνολικά εγκριθεί για τη χώρα μας, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις στήριξης της απασχόλησης.Ενώ, η Κυβέρνηση έχει ήδη υποβάλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διάθεση πρόσθετων – αδιάθετων σε ευρωπαϊκό επίπεδο – πόρων από το Πρόγραμμα SURE.Τα χρήματα του Προγράμματος αποτελούν δάνειο, με εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού, και καλύπτουν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.Η Κυβέρνηση αξιοποιεί, και θα συνεχίσει να αξιοποιεί, στον βέλτιστο βαθμό, με οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική ανταποδοτικότητα, τους εγχώριους και ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να περιορίσει, όσο γίνεται περισσότερο, τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να διασφαλίσει το καλύτερο δυνατό σημείο εκκίνησης για τη μετα-κορονοϊό εποχή και την πορεία ανάκαμψης της χώρας».

Ειδήσεις σήμερα: Ξυλοδαρμός στο μετρό: Ποια είναι τα δύο νέα, μυστηριώδη πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεσηΧουλουσί Ακάρ: Ναι στο διάλογο με την Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική μας για Αν. ΜεσόγειοΈβρος: Νέο βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του άτυχου πυροσβέστη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο banksnews-.gr

Related posts

Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Η αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ μειώνει το ενεργειακό κόστος και κατακρημνίζει τις τιμές

banksnews

Ο Στίβεν Μπάρτλετ θα κερδίσει φέτος 1,2 εκατ. δολ. από podcast – Οι κινήσεις ματ

banksnews

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους διεθνείς οίκους για το νέο στρατηγικό σχέδιο και την ΑΜΚ

banksnews

Τράπεζα Πειραιώς: Ποιοι είναι οι όροι της νέας εθελουσίας με πλαφόν €200.000

banksnews

Τρίτο ρετουσάρισμα στο πρόγραμμα «Συν-εργασία» – Τι περιλαμβάνει

banksnews

Επένδυση στο Ελληνικό: Το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο, λένε τα ξένα ΜΜΕ

banksnews

ΟΗΕ: Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνα βλάπτει και τις δύο χώρες

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με απώλειες

banksnews

Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,90% – Ξεπέρασε τα 111 εκατ. ευρώ ο τζίρος

banksnews