Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υψηλή παραμένει η ρευστότητα στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας COVID-19, πραγματοποιήθηκε φέτος η τελετή κοπής της βασιλόπιτας των μελών της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας.

Tα μέλη της Ένωσης παρακολούθησαν τον αγιασμό και την ευλογία της βασιλόπιτας, που τελέστηκε από τον πατέρα Δημήτριο στα γραφεία της Ένωσης, στην Ακτή Μιαούλη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από τους Νικόλαο Βουγιούκα, (πρόεδρο), Βασίλη Μαντζαβίνο (αντιπρόεδρο Α), Κωνσταντίνο Οικονόμου (αντιπρόεδρο Β), Γιώργο Ξηραδάκη (γενικό γραμματέα), Κατερίνα Φίτσιου (ταμία), Γιώργο Λάιο (αν. γεν. γραμματέα) και Κωνσταντίνο Ιωάννου (μέλος) ευχήθηκε στα μέλη για τη νέα χρονιά και στάθηκαν ιδιαίτερα στις προκλήσεις που επιφέρουν οι ιδιαιτερότητες της αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και στις οικονομικές επιπτώσεις αυτής.

Μετά τον αγιασμό, ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Βουγιούκας, τόνισε στον χαιρετισμό του ότι «οι στιγμές που περνά η παγκόσμια κοινωνία είναι πραγματικά δύσκολες και η διατήρηση της τροφοδοτικής αλυσίδας είναι σπουδαία υπόθεση. Εδώ βρίσκεται και ο ρόλος της παγκόσμιας ναυτιλίας, η ομαλή χρηματοδότηση της οποίας καθίσταται επιτακτική και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Ίσως η περασμένη δεκαετία να μείνει στην ιστορία ως οδυνηρή για τις χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις στη ναυτιλία, τα σημάδια για τα χρόνια που έρχονται όμως είναι πραγματικά ευοίωνα» και επεσήμανε πως «πάνω από όλα όμως πρέπει να προσέχουμε να είμαστε υγιείς και να βλέπουμε με πίστη την αγορά».

Ο γενικός γραμματέας, κ. Ξηραδάκης, διευθύνων σύμβουλος της XRTC, στον σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων τόνισε, πως «είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η αγορά της Τραπεζικής Χρηματοδότησης έχει αρχίσει να ανακάμπτει σε παγκόσμιο επίπεδο και πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω ανάκαμψη μόλις ξαναρχίσουν οι έντονες δραστηριότητες στις αγοροπωλησίες μεταχειρισμένων πλοίων και ναυπηγήσεις νεότευκτων, παράλληλα με την προβλεπόμενη ανάπτυξη της ναυλαγοράς που θα έρθει με την επιτυχή αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ρευστότητα προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία παραμένει υψηλή, ενώ σημαντική εξέλιξη για την ελληνική αγορά χρηματοδότησης ναυτιλίας είναι ο σταθερός ρυθμός ανάπτυξης των εργασιών των ελληνικών τραπεζών και αυστηρός περιορισμός των κόκκινων δανείων (NPL) του κλάδου».

Στην εκδήλωση, αντί της κοπής βασιλόπιτας, μοιράστηκαν, διαδικτυακά, λαχνοί, πρώτα σε όλους τους οργανισμούς και τις εταιρείες, μέλη της Ένωσης που παραβρέθηκαν και εν συνεχεία στα 195 μέλη που κέρδισαν 32 δώρα που πρόσφεραν στην Ένωση οι δωροθέτες.

Ο τυχερός ναυτιλιακός οργανισμός που κέρδισε το φλουρί του 2021, είναι η Διεύθυνση Χρηματοδοτήσεων της Tsakos Shipping&Trading/ Tsakos Columbia Shipmanagement («TCM») SA.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η XRTC Business Consultants και η Searock Insurance Brokers, ενώ δώρα για τους νικητές της λαχειοφόρου που πραγματοποιήθηκε προσέφεραν οι εταιρείες Blue Star Ferries, Minoan Lines, Seajets, Kallichoron Art Boutique Hotel, Economia Publishing, Elnavi, Nafs, Newsfront Naftiliaki, Smoke Cigars, ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ ΑΕΚ και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Related posts

Μητσοτάκης σε βιομήχανους: Αξιοποιήστε το πρόγραμμα «Συν-Εργασία»

banksnews

Μυτιληναίος: Αυξημένα κέρδη εν μέσω πανδημίας

banksnews

ΔΕΗ: Πόσοι και ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο της εθελουσίας

banksnews

Coca Cola HBC: Αύξηση 5% στα έσοδα από πωλήσεις το γ’ τρίμηνο

banksnews

Manpower: Επτά στρατηγικές για ψηφιακή… ωρίμανση των επιχειρήσεων

banksnews

Στον «αέρα» 3.000 τουρίστες στην Κέρκυρα λόγω Thomas Cook

banksnews

ΑΒΑΞ: Σημαντικά έσοδα αλλά και πονοκέφαλοι από το εξωτερικό

banksnews

Andromeda: Πράσινο φως από Επ. Ανταγωνισμού για Περσεύς

banksnews

Υπερκάλυψη 4,5 φορές στο ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακής

banksnews