Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το Παρίσι ζητεί συνομιλίες μετά την γερμανική επιβολή διασυνοριακών περιορισμών λόγω κορονοϊού

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την γερμανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποφύγει τους προγραμματισμένους διασυνοριακούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ανακοίνωσε σήμερα το Βερολίνο εξαιτίας της ανησυχίας για την εξάπλωση κρουσμάτων κορονοϊού στη γαλλική περιοχή Μοζέλ.

Το γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch χαρακτήρισε σήμερα την περιοχή της Μοζέλ περιοχή ανησυχίας εξαιτίας της εξάπλωσης εκεί κρουσμάτων του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική.

Η ανακοίνωση οδήγησε το Βερολίνο στην απόφαση να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς από την περιοχή της Μοζέλ που θα ισχύουν από την Τρίτη.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες ανάμεσα στην Μοζέλ και στα γερμανικά κρατίδια της Ρηνανίας-Παλατινάτου και του Ζάαρλαντ θα διακοπούν και οι ταξιδιώτες που θα φθάνουν από την Μοζέλ με το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να επιδείξουν ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Η αστυνομία δεν θα επιτηρεί με συνοριακούς ελέγχους αλλά θα προβαίνει σε τυχαίους ελέγχους, όπως ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές.

Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ότι λυπάται για την απόφαση των γερμανικών αρχών.

“Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τις γερμανικές αρχές που μόλις κατέταξαν την Μοζέλ σε ζώνη όπου κυκλοφορούν τα πολύ μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη. Αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι σχεδόν θα κλείσει το σύνορο και αυτό είναι που θέλουμε να αποφύγουμε για τους 16.000 (διασυνοριακούς) εργαζόμενους στην Μοζέλ…Προσπαθούμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα κατά το δυνατόν”, είπε ο υπουργός.

Η Γερμανία έχει ήδη σε ισχύ συνοριακούς ελέγχους με την Τσεχία και την Αυστρία και προσπαθούσε να αποφύγει περιορισμούς στο σύνορό της με τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον Μπον, τα μέτρα που συζητώνται με την γερμανική κυβέρνηση για την αποφυγή συνοριακών ελέγχων περιλαμβάνουν την πιθανότητα να απαιτείται από όσους περνούν το σύνορο να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ για τον κορονοϊό των τελευταίων δύο ή τριών ημερών, αντί του τελευταίου 24ώρου, και όπως είπε η συζήτηση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Η Γαλλία έχει αντισταθεί στην επιβολή ενός νέου εθνικού λοκντάουν για τον περιορισμό των περισσότερο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών, αλλά έχει ξεκινήσει να αυστηροποιεί τους περιορισμούς τοπικά σε μέρη όπως η Δουνκέρκη στα βόρεια και η Νίκαια στα νότια.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει επαναλάβει ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ στη διάρκεια της πανδημίας και πέρυσι συγκρούστηκε με την Γερμανία μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο από το Βερολίνο του συνόρου κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

-

Related posts

ΗΠΑ: Ο Ρεπουμπλικανός απερχόμενος γερουσιαστής Περντιού παραδέχθηκε την ήττα του από τον Δημοκρατικό Τζον Όσοφ

banksnews

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ και η σχέση του με τον κορονοϊό

banksnews

Κορονοϊός: Επεκτείνεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Γαλλία

banksnews

ΗΠΑ: Ρεκόρ με περισσότερους από 4 εκατ. εμβολιασμούς σε μια ημέρα

banksnews

Ιταλία: Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές μέλλον για την χώρα

banksnews

G20: Ο ενεργειακός τομέας συνεχίζει να προσφέρει συνολικά στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορονοϊό

banksnews

Γερμανία: Καταγράφηκαν 534 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19

banksnews

Αργεντινή: Ενέκρινε τον εμβολιασμό ατόμων άνω των 60 ετών με το Sputnik-V

banksnews

Κίνα: Χρειάζονται κοινές προσπάθειες με την ΕΕ για επίτευξη συμφωνίας για τις επενδύσεις

banksnews