Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το μήνυμα της Mytilineos από το Τομπρούκ της Λιβύης

Έξω από τα σύνορα της χώρας και σε διακεκαυμένες γεωγραφικές περιοχές η Mytilineos ρισκάρει κι επενδύει με έργα στρατηγικής σημασίας που δίνουν τεράστια υπεράξια στους μετόχους της αλλά κυρίως θέτουν τα θεμέλια της ανάπτυξης και για ένα βιώσιμο μέλλον των πολιτών των χωρών όπου δραστηριοποιείται.

Αυτό είναι το μήνυμα, που στέλνει το έργο της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο Τομπρούκ της Λιβύης. Με τον προαναφερόμενο τρόπο το ερμηνεύουν αναλυτές και στελέχη της εισηγμένης, η οποία πριν από τρία χρόνια σε μία χώρα η οποία σπαρασσόταν από τον εμφύλιο ανέλαβε το έργο της κατασκευής της μονάδας των 650 MW.

Η πρόοδος της ειρηνευτικής διαδικασίας, όπως αναφέρουν πηγές, ξεμπλόκαρε τις εργασίες στο Τομπρούκ στην ανατολική πλευρά της Λιβύης και, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, δικαίωσε την επιμονή της να παραμείνει πιστή στην επένδυση παρά την τριετή καθυστέρηση.

Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές συμφωνούν στην υλοποίηση. Η ανέγερση και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κρίνεται ζωτικής σημασίας με δεδομένο το ό,τι οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της Λιβύης είναι πρωτόγνωρες. Τα νοσοκομεία ηλεκτροδοτούνται με γεννήτριες και τα νοικοκυριά δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Οι πολύωρες διακοπές ρεύματος είναι στην καθημερινότητά τους.

Η επανεκκίνηση του έργου σηματοδοτεί και την αρχή της ανοικοδόμησης της Λιβύης και την προσπάθεια της χώρας να επιστρέψει σε μία κανονικότητα. Και η θέση της Mytilineos, παίζει ως ένα βαθμό και ρόλο πρεσβευτή της Ελλάδας στην νέα εποχή της βορειοαφρικανικής χώρας, σύμφωνα με αναλυτές. Και ιδίως σε μία περιοχή, όπως αυτή της νοτιοανατολικής Μεσογείου που χρειάζεται δυνάμεις σταθερότητας και Ειρήνης. Και η ανάκαμψη της Λιβυής συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο πρώτο στάδιο της ανέγερσης της μονάδας θα κατασκευαστεί η πρώτη τουρμπίνα, η οποία και θα μπορέσει να ενισχύσει άμεσα το ενεργειακό σύστημα της χώρας με σχεδόν 160MW.

Η  μονάδα, όταν ολοκληρωθούν και τα τρία στάδια κατασκευής, θα έχει συνολική ισχύ που θα υπερβαίνει τα 650MW και θα έχει δυνατότητα διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου ή υγρού καυσίμου). Θα περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων αεριοστρόβιλων General Electric GT13E2 σε διάταξη ανοιχτού κύκλου, καθώς και όλου του σχετικού βοηθητικού εξοπλισμού και ενός υποσταθμού 220/66kV.

Η Mytilineos, σύμφωνα με στελέχη της, έχει μεγάλη παράδοση σε έργα εκτός συνόρων και σε δύσκολες περιοχές του πλανήτη. Και θα επιμείνει στην εξωστρέφεια της όπου αναγνωρίζεται η εμπειρία και η τεχνογνωσία της στα έργα EPC. Επενδύσεις οι οποίες συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, και στην Ευρώπη είναι προτιμητέος επενδυτής για έργα μονάδων ηλεκτροπαραγωγής σε δύο διαγωνισμούς.

Related posts

Αν. Καλλιτσάντσης προς μετόχους: Απορρίψτε την πρόταση Reggeborgh

banksnews

Από την Β.Σ. Καρούλιας η διανομή Corona, Stella, Bud στην ελληνική αγορά

banksnews

Νέο πακέτο ψηφιακών εργαλείων από τη Vofafone

banksnews

H N26 λανσάρει το Google Pay για τους πελάτες της στην Ελλάδα

banksnews

Αύξηση πωλήσεων και κερδών το γ’ τρίμηνο για Τιτάν

banksnews

Επέστρεψε στα κέρδη η Unibios

banksnews

BIC ΒΙΟΛΕΞ: Η πανδημία ψαλιδίζει τις εξαγωγές

banksnews

Prodea: Διερευνά την πώληση της ιταλικής Picasso 

banksnews

Γαλαξίας: Σταθερός τζίρος και κερδοφορία το 2019

banksnews