Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα της κυβέρνησης για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ

Σκληρό μήνυμα για τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικότερα στις περιπτώσεις όπου πραγματοποιούνται καταλήψεις, στέλνει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κάθε φορά που θα μπαίνουν να κάνουν κατάληψη σε χώρους των ΑΕΙ η Αστυνομία θα τους βγάζει έξω.

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Αυταρχικές συμπεριφορές, «παράγκες», βιαιότητες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο που θέλει να προσφέρει η Πολιτεία και η ελληνική οικογένεια στα παιδιά της. Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι μάθησης και όχι στέκια για μπαχαλάκηδες» τόνισε ο Υπουργός και πρόσθεσε:

«Απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι»

«Αυτά δεν είναι λόγια· είναι πράξεις, πλέον. Απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι και αποδόθηκαν στους φοιτητές και τους καθηγητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο γίνεται και θα γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Πάντα με σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές οι οποίες έχουν την ευθύνη της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας, καθιερώνοντας την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αστυνομία έχει παρέμβει 5 φορές. Από τα 15 άτομα, που χθες το πρωί συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία στο ΑΠΘ, οι περισσότεροι δεν είχαν σχέση με το πανεπιστήμιο. Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο όπου 6 άτομα είχαν κινητοποιηθεί για να γκρεμίσουν έναν τοίχο μέσα στο Ίδρυμα» σημείωσε μιλώντας στο Open και στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά Fm.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι έχει υπάρξει μια ιδιότυπη ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα, για πολλά χρόνια. Φαινόμενα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με φοιτητικά κινήματα και άλλες καταστάσεις που είχαν διαμορφωθεί στη χώρα μετά το τέλος της δικτατορίας το 1974.Διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία, όταν με νόμιμο τρόπο καταγγέλλεται από τις Πρυτανικές Αρχές παραβίαση των νόμων, θα παρεμβαίνει, θα κάνει το καθήκον της και όσοι παρανομούν θα οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Τι θα γίνει με τις άδειες ειδικού σκοπού

Την Τετάρτη, αναμένεται να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες για την άδεια ειδικού σκοπού γονέων που τα παιδιά τους νοσούν από κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει συνεννόηση να έχει αναδρομική ισχύ για να καλύψει και όσους χρεώθηκαν ημέρες από την τακτική τους άδεια γι΄ αυτόν τον λόγο.

Related posts

Power Pass: Επεκτείνεται και για τον Ιούνιο – Επίδομα επικινδυνότητας στους πυροσβέστες

banksnews

Πλεύρης για παραλλαγή Ομικρον – «Η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα και είμαστε σε επιφυλακή»

banksnews

Η σφήνα Παπανδρέου ανακατεύει την προεκλογική τράπουλα

banksnews

Εξετάζεται η επιβράβευση της παραγωγικότητας των δημοσίων υπαλλήλων αποκάλυψε ο Βορίδης

banksnews

Ανδρουλάκης – Θα τιμήσουμε τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ – Δεν έχω επικοινωνήσει με Λοβέρδο

banksnews

ΜέΡΑ25 για Σύνοδο Κορυφής: Μηδέν εις το πηλίκο – Πέρασε η γραμμή Μέρκελ

banksnews

Οικονόμου: Μομφή χωρίς μορφή η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ

banksnews

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Δεν θα μείνει η παραμικρή σκιά

banksnews

Μητσοτάκης στη «The Telegraph» – Τα Γλυπτά του Παρθενώνα κλάπηκαν – Ανήκουν στο Μουσείο της Ακρόπολης

banksnews