Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ην. Βασίλειο θα μπορούσε να αναπτύξει στρατό για να αντιμετωπίσει τις απεργίες πριν από τα Χριστούγεννα

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον στρατό για να βοηθήσει στην ανακούφιση από τυχόν διαταραχές που προκαλούνται από απεργίες στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος, Ναντίμ Ζαχάουι.
Εάν τα συνδικάτα κυνηγούν αυξήσεις μισθών σύμφωνα ή πάνω από τον πληθωρισμό, “θα ενσωματώσετε τον πληθωρισμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα πλήξετε τους πιο ευάλωτους”, δήλωσε ο Ζαχάουι στην εκπομπή “Sophy Ridge on Sunday” του Sky News. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε πολύ υψηλά ποσοστά πληθωρισμού, είπε. 

“Το μήνυμά μας προς τα συνδικάτα είναι να πούμε ότι δεν είναι ώρα για απεργίες”, είπε. “Αυτή είναι η ώρα να προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε”.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με απεργίες κάθε μέρα αυτό το μήνα ενόψει των Χριστουγέννων, με τους εργαζόμενους στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τα λεωφορεία, τα ταχυδρομεία, τον τομέα της υγείας και τα σχολεία να πραγματοποιούν στάσεις εργασίας στην προσπάθειά τους για υψηλότερους μισθούς, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει κρίση κόστους ζωής.

Ελλείψει συμφωνίας με τα συνδικάτα, το έθνος χρειάζεται σχέδια έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο Ζαχάουι.

Ερωτηθείς εάν ο στρατός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ρόλους, είπε: “Εξετάζουμε τον στρατό. Εξετάζουμε μια εξειδικευμένη δύναμη αντίδρασης, την οποία στην πραγματικότητα δημιουργήσαμε πριν από αρκετά χρόνια”.

Μέλη του στρατού θα μπορούσαν να οδηγούν ασθενοφόρα, είπε, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια των συνόρων δεν θα τεθεί σε κίνδυνο.

Όσον αφορά τη μετανάστευση, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβιώσει το σχέδιό της για την απέλαση των αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα ως έναν τρόπο αποτροπής των διακινητών ανθρώπων, δήλωσε ο Ζαχάουι. Νωρίτερα φέτος, η κυβέρνηση διέκοψε τις πτήσεις προς το αφρικανικό έθνος μετά από νομικές προκλήσεις.

Ο Ζαχάουι απέκρουσε την προοπτική ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, λέγοντας ότι οι Συντηρητικοί επικεντρώνονται στην ανοικοδόμηση του κόμματος μετά τις πρόσφατες πολιτικές αναταραχές. 

“Το να έχουμε άλλη μια εκλογή ηγεσίας θα είναι ένας σίγουρος τρόπος να χάσουμε στις εκλογές”, είπε.

Related posts

Η “μάχη της μπαγκέτας” στη Γαλλία

admin

ΗΠΑ: Πάνω από 2.500 πυροσβέστες στην κατάσβεση φωτιάς στην Καλιφόρνια

admin

Τουρκία: Επτά νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, από έκρηξη σε εστιατόριο λόγω διαρροής αερίου

admin

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Πάνω από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους αμφισβητούν την εκλογή Μπάιντεν

admin

Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στη Γαλλία

admin

Ηandelsblatt: Με ποια μέτρα θέλει η Γερμανία να μετριάσει τις ακραίες καιρικές συνθήκες

admin

Ιταλία-δημοσκόπηση: Ο συνασπισμός υπό την Μελόνι συγκεντρώνει ποσοστό 50%

admin

ΗΠΑ: Άνοδος κάτω των αρχικών εκτιμήσεων για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Michigan τον Σεπτέμβριο

admin

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 39 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις – Αγνοούνται ακόμη 20 άνθρωποι

admin