Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το αεροδρόμιο του Παρισιού ακυρώνει περισσότερες πτήσεις σήμερα λόγω απεργίας

Οι διαταραχές στα ταξίδια λόγω των απεργιών στο κύριο αεροδρόμιο του Παρισιού επιδεινώθηκαν σήμερα, με την αρχή πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας να διατάσσει τη διακοπή περισσότερων αναχωρήσεων.
Οι αξιωματούχοι είπαν στις αεροπορικές εταιρείες να καταργήσουν το 20% των πτήσεων μεταξύ 7 π.μ. και 2 μ.μ. στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle, από 17% που ήταν η μείωση την Παρασκευή κατά τις ώρες αυτές. Τα συνδικάτα αποχώρησαν αφού δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μισθολογική συμφωνία με τον αερομεταφορέα Aeroports de Paris.

Οι απεργίες και οι ακυρώσεις έχουν μετατρέψει το Παρίσι στο πιο πρόσφατο σημείο ασφυξίας για τα μπλοκαρισμένα ταξιδιωτικά δίκτυα της Ευρώπης αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι. Κόμβοι σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και η Φρανκφούρτη έχουν καταργήσει χιλιάδες πτήσεις εν μέσω ελλείψεων εργατικού δυναμικού και διαφορών για τους μισθούς. 

Οι αεροπορικές εταιρείες μείωσαν τα προγράμματά τους και αύξησαν τους ναύλους για όσους μπορούν ακόμη να εξασφαλίσουν εισιτήρια. Η Deutsche Lufthansa δήλωσε την Παρασκευή ότι θα προσφέρει θέσεις μόνο στην πιο ακριβή κατηγορία κράτησης για τον μήνα Ιούλιο. Αυτό θα αυξήσει την τιμή ακόμη και των φθηνότερων πτήσεων μετ’ επιστροφής μεταξύ Λονδίνου και Φρανκφούρτης στα 1.000 ευρώ (1.037 δολάρια).

Σε άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι της Ryanair Holdings στην Ισπανία επρόκειτο να απεργήσουν για δεύτερο Σαββατοκύριακο, ενώ το προσωπικό στις βάσεις της EasyJet Plc εκεί ξεκίνησε την Παρασκευή την πρώτη από μια σειρά τριήμερων απεργιών.

“Η έναρξη της σεζόν με αυτόν τον τρόπο μας φοβίζει”, δήλωσε ο Laurent Abitbol, πρόεδρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας ταξιδιωτικών γραφείων Marietton Developpement, στην τηλεόραση BFM. 

Η Air France, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στο Charles de Gaulle, θα ακυρώσει 90 πτήσεις σήμερα, σύμφωνα με εκπρόσωπό της. Ο αερομεταφορέας, μέρος της Air France-KLM, σχεδιάζει να διατηρήσει όλες τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και σχεδόν το 90% των πτήσεων μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Δύο από τους τέσσερις διαδρόμους προσγείωσης του κόμβου θα παραμείνουν κλειστοί λόγω των απεργών εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των πυροσβεστών. Η Air France δήλωσε ότι θα προσαρμόσει περαιτέρω το πρόγραμμά της ανάλογα με τις πληροφορίες από το αεροδρόμιο και την αρχή πολιτικής αεροπορίας.

“Δεν μπορούν να αποκλειστούν καθυστερήσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής”, ανέφερε η Air France σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι οι εργατικές ταραχές μπορεί να διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή.

Οι συνομιλίες με τους συνδικαλιστικούς ηγέτες δεν κατέληξαν σε συμφωνία, αλλά η Aeroports de Paris διατηρεί τον διάλογο ανοιχτό, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο φορέας εκμετάλλευσης του κόμβου. 

Related posts

Σλοβακία: Πούλησε πίσω στη Ρωσία τα εμβόλια Sputnik V λόγω χαμηλής ζήτησης

banksnews

Η Ιταλία θα διαθέσει 2 δισ. ευρώ για τον περιορισμό των λογαριασμών ενέργειας το 2022

banksnews

Ισραήλ και Μαρόκο αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους με αμοιβαίο άνοιγμα πρεσβειών

banksnews

Η Thoma Bravo προσέγγισε την Twitter για το ενδεχόμενο εξαγοράς της

banksnews

Στην Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής στο Πόρτο, ο Ν. Αναστασιάδης

banksnews

Ρωσία: Διαδηλώτρια διέκοψε δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, με μήνυμα κατά του πολέμου

banksnews

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΡΚΚ σκοτώθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ

banksnews

Βρετανία: Μόνο 28 άνθρωποι από τους 58.000 που συμμετείχαν σε πιλοτικές εκδηλώσεις χωρίς μέτρα προσβλήθηκαν από κορονοϊό

banksnews

Τουρκία: Η Άγκυρα πρότεινε να αναλάβει την ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ

banksnews