Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Τριπλασιασμός των κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα σε διάστημα μίας εβδομάδας

Ο αριθμός των κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα της Covid-19 αυξήθηκε σε 750 από 284 σε διάστημα επτά ημερών και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 20% το σαββατοκύριακο σε σύγκριση με το προηγούμενο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαρετίν Κοτζά.

Η Τουρκία προχώρησε σε χαλάρωση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων από την 1η Ιουλίου και αφού ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων αποκλιμακώθηκε από 60.000 τον Απρίλιο στις 5.000, αλλά ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι τα νέα στοιχεία δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων.

“Αυτές οι αυξήσεις εμφανίσθηκαν περισσότερο σε περιοχές όπου το επίπεδο των εμβολιασμών είναι χαμηλό”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φαρετίν Κοτζά έπειτα από κυβερνητική συνεδρίαση διευκρινίζοντας ότι τα κρούσματα αυξάνονται στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Κάλεσε τους ανθρώπους να εμβολιασθούν και δήλωσε ότι περί το 61% του ενήλικου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Ο στόχος είναι αυτό το ποσοστό να περάσει στο 70% μέχρι την γιορτή του Έιντ αλ-Αντχα την επόμενη εβδομάδα.

Η Τουρκία έχει ανακοινώσει 5,5 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19 και 50.000 θανάτους συνολικά. Τις τελευταίες εβδομάδες η εμβολιαστική εκστρατεία έχει επιταχυνθεί με ένα εκατομμύριο δόσεις ημερησίως, με 38 εκατομμύρια να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση επί πληθυσμού 84 εκατομμυρίων.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Τουρκίας ξεκίνησε τον Ιανουάριο με το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac και πλέον έχει περιλάβει και τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και το ρωσικό Sputnik V.

Η παραλλαγή Δέλτα απαντάται πλέον σε 36 επαρχίες της Τουρκίας, έναντι 30 την περασμένη εβδομάδα, ενώ έχουν εντοπισθεί συνολικά τρία κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα , δήλωσε ο Φαρετίν Κοτζά.

Το υπουργείο δεν εισηγείται την επιβολή νέων περιορισμών και, αν και δεν υπάρχει νέο κύμα κρουσμάτων, αυτό δεν μπορεί να αποκλεισθεί, είπε προσθέτοντας ότι ο μόνος τρόπος για την αποφυγή της επαναφοράς των περιοριστικών μέτρων είναι ο εμβολιασμός.

Ομως, η τουρκική κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς, εξήγησε ο Κοτζά. Το υπουργείο Υγείας θα επιδιώξει να πείσει τους ανθρώπους και σχεδιάζει την αύξηση των κινητών μονάδων εμβολιασμού.

-

Related posts

Στόλτενμπεργκ: Περιμένω η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας να γίνει γρήγορα

admin

Λονδίνο: “Απόφαση-παρωδία” η θανατική ποινή σε δύο Βρετανούς στο Ντονέτσκ

admin

Η Peugeot γύρισε τελικά την πλάτη στον Τζόκοβιτς

admin

ΗΠΑ: Υποχώρησαν για πέμπτο διαδοχικό μήνα οι πωλήσεις κατοικιών

admin

Γέλεν: Οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από τις σπάνιες γαίες της Κίνας

admin

Ιράν: Η Τεχεράνη καλεί σε “επαγρύπνηση” μετά την επίθεση στη Βαγδάτη

admin

Μολδαβία: Νέες εκρήξεις σημειώθηκαν στην Υπερδνειστερία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αποσχισθείσας περιοχής

admin

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

admin

Ρωσία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις μαραθώνιες βουλευτικές εκλογές

admin