Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 4 μεγάλες τράπεζες έθεσαν περιορισμούς στις συναλλαγές που αφορούν την Credit Suisse

Τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Societe Generale και η Deutsche Bank, έχουν θέσει περιορισμούς στις συναλλαγές τους που αφορούν την Credit Suisse Group AG ή τους τίτλους της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται πέντε πηγές με άμεση γνώση του ζητήματος.

Η Credit Suisse αρνήθηκε να σχολιάσει. Η τράπεζα έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι είναι μια ισχυρή, παγκόσμια τράπεζα. “Εκπληρώνουμε και ουσιαστικά υπερκαλύπτουμε όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις. Τα κεφάλαιά μας, η βάση ρευστότητάς μας είναι πολύ ισχυρή”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ulrich Koerner νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης.

Η επιφυλακτική στάση που υιοθέτησαν οι ανταγωνιστές της Credit Suisse έρχεται αφού η ελβετική κεντρική τράπεζα έριξε σωσίβιο στην τράπεζα, αφού οι μετοχές του κατρακύλησαν στον απόηχο της αμερικανικής τραπεζικής κρίσης αυτή την εβδομάδα. Οι περιορισμοί προστίθενται στα προβλήματα της τράπεζας καθώς προσπαθεί να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της και να βρει τα πατήματά της μετά από μια σειρά δαπανηρών σκανδάλων.

Σε αυτό το κλίμα, η Societe Generale έχει διατηρήσει τις υφιστάμενες θέσεις αντισυμβαλλομένου με την Credit Suisse, τις οποίες είχε μειώσει τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά δεν τις αυξάνει, σύμφωνα με δύο πηγές με άμεση γνώση της κατάστασης. Η Societe Generale αρνήθηκε να σχολιάσει.

Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bank, αυτή την εβδομάδα, μείωσε την αξία που θέτει σε τίτλους της Credit Suisse όπως ομόλογα, που δίνουν οι πελάτες της ως εγγύηση για δάνεια, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος εταιρίας διαχείρισης διαθεσίμων που συνεργάζεται με τη γερμανική τράπεζα.. Νωρίτερα, η τράπεζα τα αποτιμούσε στο 70% έως 80% της ονομαστικής τους αξίας, δήλωσε η πηγή. Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το private banking της HSBC έχει επίσης αρχίσει ελέγχους στα δάνειά της που συνδέονται με τίτλους της Credit Suisse, τα οποία βρίσκονται στα χέρια πελατών σε Ευρώπη και Ασία, ανέφερε πηγή με άμεση γνώση του ζητήματος. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η HSBC δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για μείωση της έκθεσής της στην ελβετική τράπεζα, αλλά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα λάβει σχετική απόφαση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η HSBC δεν προέβη σε άμεσο σχολιασμό.

Μια άλλη πηγή σε μεγάλη παγκόσμια τράπεζα, η οποία συναλλάσσεται απευθείας με την Credit Suisse στην Ασία, ανέφερε ότι η τράπεζα έχει αρχίσει να ζητά από την Credit Suisse προκαταβολές αντί να εισπράττει αργότερα τα χρήματα που οφείλει η ελβετική τράπεζα ως αποτέλεσμα συναλλαγών. 

Μια ακόμη παγκόσμια τράπεζα έχει μειώσει την έκθεσή της στην Credit Suisse, περιορίζοντας τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, σύμφωνα με πηγή του Reuters που έχιε γνώση του ζητήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Credit Suisse ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προτίθεται να δανειστεί έως και 50 δισ. ελβετικά φράγκα (54 δισ. δολάρια) από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, σε μια “αποφασιστική ενέργεια”, όπως τη χαρακτήρισε, για να ενισχύσει τη ρευστότητά της.

Διαβάστε ακόμα: 

Related posts

Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Επιτόκια στο 4,5% – Θα αργήσει πολύ να πέσει ο πληθωρισμός

admin

Tesla: Αιφνιδιαστική επιβράδυνση της παραγωγής στο εργοστάσιο στη Σανγκάη

admin

X. Kίσινγκερ: Ήρθε η ώρα για ειρήνη στην Ουκρανία με διαπραγμάτευση

admin

Daily Mail: “Στοπ” στους δανεικούς κωδικούς βάζει το Netflix

admin

Η Ρωσία ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα γύρω από τη Μόσχα

admin

Ο Λευκός Οίκος αποδίδει στο Ιράν την ευθύνη για την επίθεση στο τάνκερ στο Ομάν

admin

Handelsblatt: Ο Ερντογαν ποντάρει προεκλογικά σε ένα ισχυρότερο νόμισμα και περισσότερη κατανάλωση

admin

Τουρκία: Μπλόκο στους τραπεζικούς λογαριασμούς του φιλοκουρδικού HDP

admin

Γερμανικός τύπος: Η Ρωσία του Πούτιν απειλεί με πόλεμο τη Γεωργία με μύνημα μέσω Κριμαίας

admin