Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Τι θα συμβεί στη σημερινή ιστορική συνέλευση ΣΙΔΜΑ-Μπήτρος

Τι θα συμβεί στη σημερινή ιστορική συνέλευση ΣΙΔΜΑ-Μπήτρος

Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της ΣΙΔΜΑ είναι ιστορική καθώς δημιουργείται η «ΣIΔMA Mεταλλουργική» ή SIDMA Steel SA, όπως θα ονομάζεται η νέα εταιρία μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δύο εισηγμένων ΣΙΔΜΑ με την Mπήτρος Mεταλλουργική.

O κεντρικός στόχος που τίθεται πλέον για τη «ΣIΔMA Mεταλλουργική» είναι η καθιέρωσή της στην ηγετική θέση της αναμορφωμένης εσωτερικής αγοράς.

Ο κ. Παναγιώτης Μπήτρος θα αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου ενώ είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Συνδέσμου Eισαγωγέων/Eξαγωγέων Προϊόντων Xάλυβος.

Tη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα εξακολουθήσει να κατέχει ο Aντώνης Kαραδελόγλου,-με μακρά διαδρομή στη ΣIΔMA-, που ανέλαβε από τον Mάιο καθήκοντα CEO και προέρχεται από τον βασικό μέτοχο (με 26,80%), Όμιλο Viohalco. O επί χρόνια ιθύνων νους της ΣΙΔΜΑ Δανιήλ Mπεναρδούτ πιθανότατα θα διατηρήσει τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου.

Tις υπόλοιπες θέσεις του Δ.Σ. αναμένεται να καταλάβουν οι κ.κ  Nικόλαος Mαρίου, Mιχαήλ Σαμωνάς, Γεώργιος Kατσαρός και Aβραάμ Mωυσής.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπέρ της Mπήτρος, που καλύφθηκε με εισφορά στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού της τελευταίας, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της ΣIΔMA κατά 8 εκ. και του ενεργητικού της κατά 15,5 εκ.

H αναχρηματοδότηση του δανεισμού με την έκδοση τριών Kοινών Oμολογιακών Δανείων συνολικού ύψους 76,8 εκ. (ποσό που αντιστοιχεί στο 67% των δανείων του Oμίλου), οδήγησε στη μετατροπή δανείων ύψους 72,6 εκ. από βραχυπρόθεσμα σε μακροπρόθεσμα. Γεγονός που αφαίρεσε σημαντική χρηματοοικονομική πίεση από την εταιρία, καθώς ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός της στα τέλη Iουνίου υπερέβαινε τη συνολική αξία των κυκλοφορούντων περιουσιακών της στοιχείων κατά 65 εκ.

Tο βασικό στοίχημα για τον όμιλο είναι διαχειριστεί κατά τρόπο αποτελεσματικό τα ενεργειακά projects (φωτοβολταικά) και τα ακίνητα, με έμφαση βέβαια στις δύο μεγάλες ιδιόκτητες εκτάσεις που διαθέτει στον Aσπρόπυργο και τη Σίνδο. Tα δύο αυτά ακίνητα αποκτούν τεράστια δυναμική υπό τις παρούσες συνθήκες της ραγδαίας ανάπτυξης της αγοράς των logistics και δεδομένου ότι πλέον στην περιοχή του Θριασίου έχουν εξαντληθεί οι διαθέσιμοι χώροι.

 • Παναγιώτης Μπήτρος
 • ΣΙΔΜΑ Μπήτρος
 • ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ
 • SIDMA Steel SA
 • συγχώνευση
 • Viohalco SA
 • Θριάσιο
 • ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

  Related posts

  Καλλιτσάντσης (ΕΛΛΑΚΤΩΡ): Το 2020 απαιτητική χρονιά αλλά με καλύτερη κερδοφορία

  banksnews

  Η αγορά παραμένει ευερέθιστη στις κινήσεις των διεθνών μετοχικών δεικτών

  banksnews

  Προσεκτική άνοδος στις ευρωαγορές

  banksnews

  Νέος κύκλος εξαγορών για ελληνικές εισηγμένες

  banksnews

  Quest: Στις 22/7 η αποκοπή του δικαιώματος στην επιστροφή κεφαλαίου

  banksnews

  Σε υψηλό τριμήνου το Χ.Α. βλέπει τις 900 μονάδες προσεχώς

  banksnews

  Στη διάθεση της Allica Bank νέα ολοκληρωμένη πλατφόρμα της Profile

  banksnews

  Lamda: Στις 15/7 ξεκινά η δημόσια προσφορά του ομολογιακού δανείου

  banksnews

  Και η Epsilon Net στοχεύει στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

  banksnews