Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι ετοιμάζει ο Ολυμπος στη Ροδόπη

Η μεγαλύτερη εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων της χώρας, η Ελληνικά Γαλακτοκομεία, ευρέως γνωστή με το brand Όλυμπος, πρόκειται να μετατρέψει το εργοστάσιο της στη Ροδόπη, από μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων σε εργοστάσιο παραγωγής φυτικών προϊόντων.

Σχετική περιβαλλοντική μελέτη, έχει υποβληθεί στις αρμόδιες αρχές. Το σχέδιο προβλέπει, όπως λέει - ο εκ των βασικών μετόχων της κ. Δημήτρης Σαράντη ς, τη διακοπή της παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων από το εργοστάσιο της Ροδόπης -η συγκεκριμένη παραγωγή θα μεταφερθεί στα εργοστάσια των Τρικάλων και της Λάρισας– και τη μετατροπή του σε εργοστάσιο παραγωγής αποκλειστικά φυτικών προϊόντων όπως φυτικά επιδόρπια και φυτικά ροφήματα.

“Η μετατροπή αυτή δεν θα επηρεάσει τη ζώνη γάλακτος”, αναφέρει ο Μιχάλης Σαράντη ς -. Το εργοστάσιο της Ροδόπης, το απέκτησε η οικογένεια Σαράντη μέσω της ΤΥΡΑΣ το 2008 όταν εξαγόρασε τη Βιομηχανία Γάλακτος Ξάνθης “Ροδόπη” έναντι 5,11 εκατ. ευρώ.

Εκτός από την αλλαγή της παραγωγής του εργοστασίου, στις δραστηριότητες του θα προστεθούν αυτές της αποθήκευσης και διανομής προϊόντων. Διότι ο στόχος είναι στην εγκατάσταση να αποθηκεύονται και προϊόντα που παράγονται σε άλλα εργοστάσια του ομίλου ή ακόμη και εμπορεύματα που θα αγοράζονται από τρίτους, αναφέρεται στην περιβαλλοντική μελέτη, λένε οι αδελφοί Σαράντη.

Σήμερα τα φυτικά προϊόντα, αποτελούν το 4% των συνολικών πωλήσεων της Ελληνικά Γαλακτοκομεία -ο τζίρος των φυτικών ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ- και καταγράφουν, από της αρχές της χρονιάς, ανάπτυξη άνω του 20%.

Ποσοστό αύξησης σχεδόν τριπλάσιο, από την άνοδο που εκτιμάται ότι θα εμφανίσει ο τζίρος της Ελληνικά Γαλακτοκομεία τη φετινή χρονιά. Πέρυσι οι πωλήσεις της Ελληνικά Γαλακτοκομεία ξεπέρασαν τα 405 εκατ. ευρώ ( 8,8% σε σχέση με το 2019) και τα καθαρά κέρδη 17,2 εκατ. ευρώ (-7,8%) ενώ εφέτος η διοίκηση της εταιρείας αναμένει ανάπτυξη πωλήσεων 7% και πτώση των κερδών λόγω της αύξησης του κόστους.

Και η Danone μετατρέπει εργοστάσιο της

Σε αντίστοιχες κινήσεις έχουν προχωρήσει και σκοπεύουν να προχωρήσουν και άλλες γαλακτοβιομηχανίες. Μόλις πριν από δύο εικοσιτετράωρα η Γαλλική Danone, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 43 εκατ. ευρώ για να μετατρέψει ένα εργοστάσιο της στη Γαλλία σε μονάδα παραγωγής φυτικών προϊόντων.

Η Danone, όπως μετέδωσε το Reuters, δήλωσε ότι η γαλλική αγορά φυτικών τροφίμων έχει τριπλασιαστεί μέσα σε επτά χρόνια και αναμένεται να αυξηθεί κατά 50% έως το 2025.

Μια έκθεση του Bloomberg Intelligence διαπίστωσε ότι οι κλάδοι του “κρέατος” και των “γαλακτοκομικών” προϊόντων φυτικής προέλευσης αναπτύσσονται με πρωτοφανή ρυθμό και η αξία τους θα ξεπεράσει τα 161,9 δισ. δολάρια μέχρι το 2030 από 29,4 δισ. δολάρια που ήταν πέρυσι. Ειδικά για την εναλλακτική αγορά “γαλακτοκομικών” προϊόντων έκθεση της Meticulous Research προβλέπει πως η κατηγορία θα αναπτυχθεί με ετήσιο ρυθμό 11,2% έως το 2027 για να φτάσει τα 44,89 δισ. δολάρια.

Related posts

Συμφωνία EY Ελλάδος-Global Sustain στον τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών βιώσιμης ανάπτυξης

banksnews

Στάσσης (ΔΕΗ): Στα 2,5 δισ. το έλλειμμα στις ΑΠΕ χωρίς τα μέτρα

banksnews

Energean: Δύο νέα συμβόλαια για 1,4 δισ. κυβικά μέτρα αερίου ετησίως στο Ισραήλ

banksnews

Ποιες υπηρεσίες παρέχουν στους ασφαλισμένους Interamerican και Anytime

banksnews

Οι έξι άξονες και οι 10 δράσεις του Vodafone #μαζί_συνεχίζουμε

banksnews

Epsilon Net: Συνεργάτης της Microsoft στην ελληνικοποίηση του D365 Business Central στο cloud

banksnews

Αυξημένα έσοδα και κέρδη για ΟΛΠ το α’ εξάμηνο

banksnews

Νέα ηγεσία στην ΕΡΤ το δίδυμο Ζούλα – Γαμπρίτσου

banksnews

Ωθηση από το online και 3 νέα καταστήματα για τη Zakcret

banksnews