Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street: Ισχυρά κέρδη για S&P 500 και Nasdaq

Ισχυρά κέρδη σημείωσαν την Πέμπτη οι δύο από τους τρεις βασικούς δείκτες της

Wall Street

Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,47% στις 4.179 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διευρύνθηκε κατά 3,25% στις 12.200 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, από την πλευρά του, δεν κατάφερε να «ορθώσει ανάστημα» και έκλεισε με πτώση 39 μονάδων ή 0,11% και καθορίστηκε στις 34.053 μονάδες.

Ώθηση στη σημερινή συνεδρίαση έδωσε ο τεχνολογικός κλάδος, μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Meta Platforms, τα οποία ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα. Είναι ενδεικτικό ότι η μετοχή της μητρικής της Facebook εκτινάχθηκε 23,28%, καθώς τα έσοδα του δ’ τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά τις επίμονες ζημιές στο metaverse.

Στον ίδιο ρυθμό και οι μετοχές της Apple με άνοδο 3,71%, της Amazon με κέρδη 7,38% και της Alphabet, η οποία ενισχύθηκε 7,28%.

Ο τεχνολογικός τομέας συνεχίζει να υπεραποδίδει μέσα στο 2023, απορροφώντας ένα μέρος των μεγάλων απωλειών του 2022, ως απόρροια των επιπτώσεων του πληθωρισμού και των υψηλών επιτοκίων στην κερδοφορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κλάδος τεχνολογίας του S&P 500 ενισχύεται κατά τουλάχιστον 11% φέτος έναντι απωλειών 28% πέρυσι.

Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία την Τετάρτη προχώρησε σε αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης (στο εύρος 4,5% – 4,75%), απέφυγε να στείλει σήμα τερματισμού του τρέχοντος κύκλου σύσφιγξης, με την αγορά να ποντάρει σε ακόμη δύο παρεμβάσεις, συνολικού μεγέθους 50 μονάδων βάσης.

Αυτό σημαίνει ότι το τελικό επιτόκιο θα φθάσει στην περιοχή του 5%, προτού ξεκινήσουν οι πρώτες μειώσεις στο β’ εξάμηνο του 2023. Υπό την προϋπόθεση, πάντα, ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να βαίνει μειούμενος (6,5% τον Δεκέμβριο) και ότι η οικονομία θα παραμείνει ανθεκτική.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των νέων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας ανήλθαν σε 183.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ένας αριθμός αισθητά χαμηλότερος σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών (195.000), κάτι που σημαίνει ότι η αγορά εργασίας διατηρεί τις «σφιχτές» συνθήκες.

- --.gr

Ειδήσεις σήμερα:Ηθοποιός από το «Χορεύοντας με τους Λύκους» κατηγορείται ως αρχηγός… σεξουαλικής αίρεσης

«Ο Δασκαλάκης έπεσε σε μια μεγάλη αντίφαση στη δίκη», λέει ο Αλέξης ΚούγιαςΜήνυση Θεοδωρικάκου κατά του απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του

Related posts

Επίδομα 534 ευρώ και Συν-Εργασία: Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές

admin

Επιδόματα: Πληρωμές σήμερα για 14 παροχές, διαβάστε αναλυτικά τα ποσά και τους δικαιούχους

admin

Lloyd’s List: Οι 13 κορυφαίοι Έλληνες – Ελληνίδες στο Top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας

admin

ΑΑΔΕ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φόρου λόγω κακοκαιρίας, ποιες περιοχές αφορά

admin

Έρχεται η «Χρυσή Λίστα» δικαιούχων επιστροφής ΦΠΑ

admin

Η σκιά της χρεοκοπίας πάνω από την κρουαζιέρα

admin

Αιγυπτιακά κεφάλαια πίσω από το ολοκαίνουριο 5* Dusit στη Γλυφάδα – Πλάνα και για νέα ξενοδοχεία (pics)

admin

Τροπολογία: Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης λογαριασμών ηλεκτρισμού και αερίου

admin

Ενεργειακή κρίση – Γερμανία: Αποδεσμεύει $1,5 δισ. για να αγοράσει υγροποιημένο φυσικό αέριο

admin