Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σύμπτωση

Ο Γιώργος Τσίπρας λέει ότι ένα δεκάλεπτο αφότου υποστήριξε σε συνέντευξη την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου ενημερώθηκε πως λύνεται η σύμβαση εργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και σχολίασε ειρωνικά ότι «πρόκειται μάλλον για σύμπτωση». Η Κουμουνδούρου παρουσίασε ένα διαφορετικό στόρι, σύμφωνα με το οποίο συνέχισε να πληρώνεται ως διευθυντής της ΚΟ ενώ δεν ήταν. Τελικά, εκεί στην αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να έχουν πάθει στερητικό επειδή οι προβολείς της δημοσιότητας έχουν πέσει στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ τώρα.

Παρελθόν

«Ενήλικοι είναι, να καθίσουν να τα βρουν, έχουν πάρει μαθήματα από τη δική μας περίοδο πώς αντιμετωπίσαμε την κρίση χωρίς να υπάρξει διάσπαση. Μετά από κάθε κρίση το ΠΑΣΟΚ κάλπαζε» θύμισε ο Αλέκος Παπαδόπουλος στους συντρόφους του Κινήματος. Εντάξει, το παρελθόν φαίνεται πάντα ωραίο – επειδή έχει απογυμνωθεί από τον φόβο. Ωστόσο, στις μέρες που αναπόλησε ο πρώην υπουργός η εξουσία λειτουργούσε ως συγκολλητική ουσία. Η σύγκρισή τους με το σήμερα είναι άτοπη.

Αυτοκάθαρση

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, προϋπόθεση για να λάβει μέρος σε μια συμμαχία στενότερη από κοινοβουλευτική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι η «αυτοκάθαρση» του πρώτου. Οπως σημείωσε, μάλιστα, παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον Κασσελάκη «να ανακαλύπτει με ποια στελέχη έχει να κάνει» και να κινείται αναλόγως. Πάντως, έναν μήνα πριν η ίδια έλεγε για τον συριζαίο πρόεδρο πως είναι «ουρανοκατέβατος» κι έχει μια «εικόνα πολιτικού τουρίστα».

Καινοτομία

Το Ανάπτυξης ήταν το πρώτο που επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός μετά τον ανασχηματισμό για συμβολικούς λόγους. Δεν μίλησε όμως μόνο για την ακρίβεια εκεί. Αναφέρθηκε και στις αρμοδιότητες της νέας υφυπουργού Ζωής Ράπτη, η οποία ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της έρευνας και της καινοτομίας. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία, το Μαξίμου θέλει το εν λόγω υπουργείο να μη λογίζεται μόνο σαν υπουργείο καταναλωτή. OΚ, αυτό βέβαια θα προϋπέθετε μια πολιτική ηγεσία ικανή να καινοτομήσει, όχι μια που επιστρατεύει όλα τα επικοινωνιακά κλισέ περί διαλόγου με τους φορείς της αγοράς.

Related posts

Ο φόβος της επόμενης ημέρας

admin

Επιμένει ο Κασσελάκης για Σημίτη: Τιμή η επίθεση από τη χρεοκοπία της χώρας

admin

Χαρίτσης: Θα εδραιώσουμε την παρουσία της Νέας Αριστεράς μέχρι τις ευρωεκλογές

admin

ΤΑΥΤΙΣΗ

admin

Ο Καραμανλής, ο Σαμαράς και τα ακονισμένα μαχαίρια

admin

Σημαντικές αλλαγές στην πιστοποίηση αναπηρίας προωθεί η κυβέρνηση

admin

Ενας ζωντανός – νεκρός Αστερίξ που ψάχνει τον μαγιικό ζωμό

admin

Σταθερότητα

admin

Μύθοι και πραγματικότητα για το τουρκικό γεωτρύπανο

admin