Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τα μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων αποκλείουν τους Κινέζους χρήστες

H νέα γενική απαγόρευση του Πεκίνου για όλες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα και για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων – η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλη οικονομία – οδηγεί τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και τους παρόχους υπηρεσιών στην απομάκρυνση των Κινέζων πελατών τους. 

Οι μετοχές μιας σειράς κινεζικών εταιρειών που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση κατέρρευσαν μετά την απαγόρευση η οποία κλείνει στην ουσία όποια κενά είχαν αφήσει οι προηγούμενες αποφάσεις σχετικά με την αγορά κρυπτονομισμάτων. Στελέχη του κλάδου σημειώνουν ωστόσο ότι πολλές εταιρείες είχαν ήδη μετατοπίσει βασικά τμήματα της επιχείρησή τους εκτός Κίνας. 

Όπως αναφέρει το Reuters, δέκα ισχυρά κυβερνητικά όργανα σε κοινή τους δήλωση την Παρασκευή ανέφεραν ότι απαγορεύεται στα ξένα ανταλλακτήρια η παροχή υπηρεσιών σε εγχώριους επενδυτές μέσω διαδικτύου και δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων να εξαλείψουν από κοινού τις παράνομες δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων. 

Το Ηuobi Global και Binance, δύο από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια παγκοσμίως και δημοφιλή στους Κινέζους χρήστες σταμάτησαν τις νέες εγγραφές πελατών από την Κίνα. 

” Την ίδια μέρα που είδαμε την απόφαση, αρχίσαμε να λαμβάνουμε διορθωτικά μέτρα” δήλωσε ο Du Jun, συνιδρυτής της εταιρείας Huobi Group σε δήλωσή του στο Reuters. 

O Du δεν διευκρίνισε πόσοι από τους χρήστες θα επηρεαστούν λέγοντας ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει μια στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης πριν πολλά χρόνια και είχε σταθερή ανάπτυξη στη Νοτιονατολική Ασία και Ευρώπη.  

Η TokenPocket μια δημοφιλής εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες για “πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων” ανέφερε επίσης σε μια ειδοποίηση που απέστειλε προς τους πελάτες της ότι θα τερματίσει την παροχή υπηρεσιών της στους Κινέζους πελάτες που ζουν στην Κίνα καθώς και θα “αγκαλιάσει” τους νέους κανονισμούς. 

Σύμφωνα με το Reuters μερικά από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο προέρχονται από την Κίνα, αλλά οι κινεζικές αρχές θεωρούν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μέσα που είναι επιρρεπή σε απότομες μεταβολές τιμών και μπορούν να παρακάμψουν τους ελέγχους κεφαλαίου. Οι κινεζικές αρχές έχουν ρίξει το βάρος τους στην ανάπτυξη ενός επίσημου ψηφιακού νομίσματος. 

Υπενθυμίζεται πως πολλά κινεζικά ανταλλακτήρια έκλεισαν ή μετακινήθηκαν το 2017 αφού η Κίνα, το άλλοτε μεγαλύτερο κέντρο εμπορίας και εξόρυξης bitcoin στον κόσμο, απαγόρευσε σε τέτοιες πλατφόρμες τη μετατροπή νόμιμου χρήματος σε κρυπτονομίσματα και το αντίθετο. 

Επίσης και άλλοι τύποι κινεζικών εταιρειών κρυπτογράφησης εγκαταλείπουν την Κίνα τους τελευταίους μήνες, δήλωσε ο Flex Yang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Babel Finance. 

Related posts

Γερμανία: Σχεδόν 19.000 κρούσματα και 232 θάνατοι κορονοϊού σε 24 ώρες

banksnews

Λευκορωσία: Σε κατ’οίκον περιορισμό ο Προτασέβιτς και η σύντροφός του Σαπέγκα

banksnews

Πολωνία: Η χώρα εξετάζει την επιβολή περιορισμών λόγω της Covid-19 στα σύνορα με την Τσεχία και τη Σλοβακία

banksnews

Αυστραλία: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί- πρώτος το έλαβε ο πρωθυπουργός της χώρας

banksnews

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Το Ισραήλ θέλει να διατηρηθεί η ηρεμία στη Γάζα

banksnews

Θρασύς Ερντογάν: Οι ελληνικές δυνάμεις εμβολίζουν πλοία με μετανάστες οδηγώντας στον θάνατό τους

banksnews

Βουτιά 30% για τη μετοχή της Deliveroo στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στο Λονδίνο

banksnews

Πάπας Φραγκίσκος: Για δεύτερη χρονιά ζούμε την Μεγάλη Εβδομάδα μέσα στην πανδημία

banksnews

Παλαιστίνη: Νεκρός ένας 12χρονος από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

banksnews