Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ταλιμπάν: Διαπραγματευόμαστε με τη Ρωσία για την αναγνώριση της κυβέρνησής μας

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Zabiullah Mujahid, παραχώρησε συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, στην οποία μίλησε για τις προοπτικές για την πλήρη επανέναρξη της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου στην Καμπούλ και τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Σε ερώτηση για το γιατί δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ, ο Mujahid απάντησε πως “Εργαζόμαστε για να επαναλάβουμε τις διεθνείς πτήσεις από την Καμπούλ, αλλά υπάρχουν κάποιες δυσκολίες. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, πρέπει να υπάρχει ένας οργανισμός υπεύθυνος για τη συμμόρφωση με τα πρότυπα ασφαλείας στο αεροδρόμιο. Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε για έναν τέτοιο οργανισμό, αλλά η αναζήτηση δεν έχει αποφέρει ακόμη αποτελέσματα” ενώ πρόσθεσε επίσης πως σχεδιάζεται η επανάληψη πτήσεων μεταξύ άλλων χωρών και με τη Ρωσία.

“Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις με όλες τις χώρες. Πρώτα από όλα, μιλάμε για διπλωματικές σχέσεις, χωρίς τις οποίες η περαιτέρω συνεργασία είναι απλώς αδύνατη. Διαπραγματευόμαστε με τη Ρωσία, κυρίως για την αναγνώριση της κυβέρνησής μας και το άνοιγμα πρεσβειών. Η επίλυση αυτών των ζητημάτων θα ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω συνεργασία”, σημείωσε.

Παράλληλα, σε ερώτηση για το αν σχεδιάζονται ανακατατάξεις προσωπικού στην Αφγανική Πρεσβεία στη Μόσχα, σημείωσε ότι “Αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί από το Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι πλέον σημαντικό η αφγανική πρεσβεία στη Μόσχα και η ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ να συνεχίσουν τη δουλειά τους όπως έκαναν. Μετά από αυτό, θα εξετάσουμε το ζήτημα της αλλαγής του διπλωματικού προσωπικού. Οι υπάλληλοι που δεν εκτελούν σωστά τα καθήκοντά τους ενδέχεται να ανακληθούν”.

Όσον αφορά την επέκταση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία, σημείωσε ότι οι Ταλιμπάν ανυπομονούν να συνεργαστούν με όλα τα κράτη και ότι οι ξένες επενδύσεις παίζουν μεγάλο ρόλο. “Η Ρωσία είναι μια σημαντική οικονομικά χώρα. Το Αφγανιστάν καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, η Ρωσία και άλλες χώρες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή του. Χαιρετίζουμε αυτή τη βοήθεια και προσβλέπουμε σε οικονομική υποστήριξη”.

Related posts

Το Κίεβο κλείνει σχολεία και παιδικούς, περιορίζει τις δημόσιες συγκοινωνίες

banksnews

Η Βρετανία χορηγεί έκτακτες βίζες σε ξένους σφαγείς για να αποφύγει τη μαζική “αχρήστευση” γουρουνιών

banksnews

Αφγανιστάν: Οι Αφγανοί πιλότοι που είχαν καταφύγει στο Ουζμπεκιστάν αναχωρούν από σήμερα για τα ΗΑΕ

banksnews

Η βρετανική παραλλαγή του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται ταχύτατα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μελέτη

banksnews

Γάλλος ΥΠΕΞ: Οι Ταλιμπάν δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι ότι έχουν αλλάξει

banksnews

Γερμανία: Φιλελεύθεροι και Πράσινοι σε ρόλο ρυθμιστή

banksnews

Βόρεια Μακεδονία: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών

banksnews

Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαιώνει ότι ερευνητές στην Ουχάν είχαν συμπτώματα από τον Νοέμβριο του 2019

banksnews

Η Αυστρία μπαίνει σε lockdown, ενώ η οργή κατά των περιοριστικών μέτρων αυξάνει στην Ευρώπη

banksnews