Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση Μενδώνη-Αναγνωστοπούλου για το ατύχημα επισκέπτη με ειδικές ανάγκες στην Ακρόπολη

Για «εκμετάλλευση» από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και ενός ατυχήματος συνανθρώπου μας, «προκειμένου να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο», κάνει λόγο η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στην απάντησή της προς την τομέαρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία απέδωσε το ατύχημα στο «τσιμέντωμα» της Ακρόπολης.

Σημειώνεται ότι η τομεάρχης Πολιτισμού της αξιωματικής αντιπολίρευσης, Σία Αναγνωστοπούλου, σε ανακοίνωσή της, ρωτούσε την υπουργό Πολιτισμού: «Για ποιο λόγο τσιμεντώσατε τελικά την Ακρόπολη κυρία Μενδώνη; Γιατί καπηλεύεστε ακόμη και τους ανθρώπους με δυσκολία στην κίνηση;».

Μάλιστα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «δημόσια παραδοχή του καθ. Μανόλη Κορρέ, που δήλωσε πως οι νέες διαστρώσεις «με τσιμέντο» στην Ακρόπολη «δεν έγιναν για τα ΑΜΕΑ»», την οποία ακολούθησε «το χθεσινό τραγικό συμβάν με τον τραυματισμό ενός συμπολίτη μας με αμαξίδιο», που ήρθε να καταρρίψει, όπως τόνισε η κυρία Αναγνωστοπούλου, «ένα ακόμα αφήγημα των αρίστων, αποκαλύπτοντας ένα ακόμα ψέμα της κατ’ ευφημισμό Υπουργού Πολιτισμού».

Και έθεσε τα εξής ερωτήματα: «Γιατί στα οργίλα δελτία Τύπου που εξέδιδε μέχρι σήμερα η κ. Μενδώνη υποστήριζε το αντίθετο; Γιατί χλεύαζε με ειρωνεία τους πολίτες που αντιδρούσαν στη βίαιη παρέμβαση στον Ιερό Βράχο με πρόσχημα τα ΑμΕΑ; Γιατί τους κατηγορούσε για fake news;».

Η κυρία Αναγνωστοπούλου ανέφερε πως «η μόνη που διασπείρει ψευδείς ειδήσεις είναι η ίδια, με τις πλάτες του Μαξίμου», προσθέτοντας πως «μαζί εξαπατούσαν και μαζί ψευδολογούσαν όταν επικαλούνταν τα ΑμεΑ για την τσιμεντόστρωση και παρουσίαζαν το έργο ως «εντασσόμενο στο Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων με Αναπηρία». Μαζί ψευδολογούσαν όταν σταματούσαν έργα δρομολογημένα για την Ακρόπολη, ήδη από τον Ιανουάριο 2019, για να τα «πλασάρουν» σε ιδιώτες, βάζοντας όρο στη σύμβαση να χαραχτεί το όνομά τους σε μαρμάρινες επιγραφές».

Και κατέληξε πως «επί Πρωθυπουργού Μητσοτάκη και επί υπουργού Πολιτισμού Μενδώνη κακοποιείται και με ψέματα το κορυφαίο Μνημείο της χώρας», καλώντας την κυρία Μενδώνη «για όσο το ψέμα της θα κάθεται στην υπουργική καρέκλα, να σταματήσει να εκθέτει τη χώρα διεθνώς και τα μνημεία και τους πολίτες της σε κίνδυνο, για να ικανοποιήσει την προσωπική της ματαιοδοξία».

Μενδώνη: Το ατύχημα έγινε σε ξύλινο deck – Λυπηρή η πολιτική εκμετάλλευση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο «ξύλινο deck» έγινε το ατύχημα, επισημαίνει στην απάντησή της προς τον ΣΥΡΙΖΑ η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κυρία Αναγνωστοπούλου, «χωρίς να έχει υπόψη της τα πραγματικά δεδομένα του ατυχήματος, το οποίο συνέβη σε άτομο με ειδικές ανάγκες, την Κυριακή 18 Απριλίου, στα Προπύλαια της Ακροπόλεως, στο ξύλινο deck, προβαίνει σε δηλώσεις».

Η υπουργός Πολιτισμού χαρακτηρίζει «λυπηρό» το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο ατύχημα, προκειμένου να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο».

Related posts

Η μάχη του Κέντρου κρίνει την κάλπη – Πολιτικές διεργασίες στο προσκήνιο

banksnews

Πέτσας: Fake news η ύπαρξη νεκρού από ελληνικά πυρά στον Έβρο

banksnews

Συνάντηση της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη

banksnews

Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε στην Ελλάδα με ένα πακέτο άνω των 70 δισ.

banksnews

Απάντηση των ΗΠΑ σε ΣΥΡΙΖΑ: Το ραντεβού Μητσοτάκη – Τραμπ ήταν προγραμματισμένο

banksnews

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 18 και άνω

banksnews

Αναδίπλωση της κυβέρνησης μετά τα άγρια επεισόδια στα νησιά: Συνάντηση Μητσοτάκη με δημάρχους

banksnews

ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για δωρεάν παροχή ρεύματος

banksnews

Αγώνας ταχύτητας για F-16, Mirage και υποβρύχια

banksnews