Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Στην πολιτική πρέπει να παίρνουμε ρίσκο» – Ο Θανάσης Οικονόμου για τη στήριξη στον Κασελλάκη

Τέσσερις ημέρες έμειναν για τις δεύτερες κάλπες από τις οποίες θα προκύψει ο/η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τον προεδρικό θώκο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπήρχε η αγωνία για το μέλλον και την εξέλιξη της χώρας μας. Οι εξελίξεις στα μεγάλα κόμματα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η διάθεση να γίνει κυρίαρχο ή ενναλακτικό της κυβέρνησης γίνεται από τα γεγονότα που μας πιέζουν. Βλέπουμε μια κοινωνία που έχει δραματικές εξελίξεις στο εσωτερικό της» λέει, μιλώντας στο MEGA, ο Θανάσης Οικονόμου, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Οικονόμου ήταν από τους πρώτους που στήριξε την υποψηφιότητα Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην πολιτική πρέπει να παίρνουμε το ρίσκο, πρέπει να παίρνουμε εκείνο που ενστικτωδώς μπορεί να μας πάει σε αυτό που χρειάζεται η χώρα, στην ανασυγκρότησή της».

«Όλο το άλλο ήταν μια επιβεβαίωση που δε μας πηγαίνει πουθενά. Φέρνει μια αλλαγή στον τρόπο του πολιτικού σκέφτεσθαι και του πολιτικού γίγνεσθαι. Βέβαια από το φαίνεσθαι μέχρι να γίνει πράξη, είναι δρόμος μακρύς» λέει εξηγώντας αυτή του την επιλογή.

«Καμία επικοινωνία δεν πάει πουθενά χωρίς να έχει περιεχόμενο. Η επικοινωνία εμπεριέχει ουσία, σου δείχνει έναν δρόμο, μια κατεύθυνση, και αυτό το έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης» συμπλήρωσε ο ίδιος σχετικά με την παρουσία του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένα κυβερνών κόμμα έφτασε στο 17,5%»

Σχετικά με τα στελέχη που τοποθετήθηκαν κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Τα παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ποσοστό πολύ μικρότερο των 150.000 που πήγαν και στήριξαν την προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη. Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν σφυρηλατηθεί με την έννοια των μηχανισμών, των δομών. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που κατέληξε ένα κυβερνών κόμμα να φτάσει στο 17,5%. (…) Συνδιαμορφώνονται τα πράγματα. Όταν ένα ιερατείο τα έχει αποφασίσει, απλώς τα επιβεβαιώνουμε, γινόμαστε χειροκροτητές. Το ζητούμενο είναι ο τρόπος λειτουργίας του, οι πολιτικές του θέσεις και η απεύθυνσή του στον κόσμο».

«Δε φοβάμαι το ενδεχόμενο διάσπασης»

Αναφερόμενος σε ένα ενδεχόμενο διάσπασης την επομένη των εκλογών, ανέφερε πως δεν είναι κάτι που φοβάται.

«Δε φοβάμαι το ενδεχόμενο διάσπασης. Η πολιτική παρουσία και ο τρόπος που επικοινωνεί την πολιτική του ο Στέφανος Κασσελάκης, προέχει η ενότητα. Εξαιρέσεις μπορεί να υπάρχουν, αλλά όχι κάποιο ρεύμα. (…) Έχουν ένστικτο οι άνθρωποι και παρακολουθούν τα δρώμενα της πολιτικής, ξέρουν να επιλέγουν με σοβαρό και ξεκάθαρο τρόπο».

Σχετικά με το «ξεδόντιασμα» δημοσιογράφων και πολιτικών, το οποίο υποσχέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου σχολίασε: «Είναι μια έντονη λεκτική φράση αλλά δεν παύει να υποκρύπτει αλήθειες, τις έχουμε ζήσει όλοι. Δεν πρέπει να φοβόμαστε αυτές τις φράσεις, απεναντίας πρέπει να ανησυχούμε όταν τα βάζουμε όλα κάτω από το χαλί».

Related posts

Συνομιλίες Παναγιωτόπουλου – Λάμπρεχτ για την ανταλλαγή των Marder με τα BMP-1

admin

Δημοσκόπηση: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης, χάνει και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλο «αγκάθι» η ακρίβεια

admin

Οι φόβοι Μητσοτάκη και τα παρασκηνιακά «καρφιά» εντός της Κυβέρνησης – Η διαφορετική οπτική των γαλάζιων στελεχών

admin

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου

admin

Θάνος Τζήμερος: «Πόρτα» από το Twitter

admin

Σε «ανοιχτή γραμμή» τα υπουργεία Αμυνας για τα ΜΟΕ

admin

Ντρίμπλα από τον Κασιδιάρη – Το κόμμα διαλύεται και ο Κανελλόπουλος μαζεύει τα ορφανά του

admin

Δουδωνής: Ζητάμε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τα αντιπλημμυρικά σχέδια

admin

Χείρα φιλίας στην Αθήνα και χέρι στο Αιγαίο τείνει ο Ακάρ

admin