
Με το σκεπτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη, η χαλαρότητα του TikTok μαζί με τις λιγότερο «βαριές» πολιτικά εμφανίσεις σε μη… παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης – σε ένα podcast, ένα γυναικείο περιοδικό, μια τοπική ραδιοσυχνότητα, ένα τηλεοπτικό σαλόνι της πρωινής ή μεσημεριανής ζώνης – είναι χρήσιμα για την προσέγγιση ευρύτερων ακροατηρίων. Κυρίως για τους 17άρηδες και τους 25άρηδες, ή τις γυναίκες που βρίσκονται συνήθως στη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Αυτή η «συνταγή» του targeting, δηλαδή η προσπάθεια διείσδυσης σε απόμακρα κοινά, είναι σταθερή στο επικοινωνιακό «μενού» του Μητσοτάκη την τελευταία πενταετία.
Συγκεκριμένα, από το καλοκαίρι του 2019, όταν για πρώτη φορά επέλεξε να εμφανιστεί σε μεταμεσονύκτιο talk show. «Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει να γίνω viral. Με ενδιαφέρει η ουσία. Και η ευκαιρία να επικοινωνήσω με ευρύτερα κοινά. Οχι μόνο προς μία κατεύθυνση, αλλά αμφίδρομα» είπε (madamefigaro.gr), υποστηρίζοντας ότι προσέχει τα σχόλια στο TikTok. «Ετσι καταλαβαίνω καλύτερα τι θέλουν να ακούσουν και τι ζητούν από εμάς. Και από τη διάδραση αυτή προκύπτει, συχνά, η ανάγκη να μιλήσουμε περισσότερο για πολιτικές που απαντούν στα μεγάλα προβλήματα».
«Καλό το λαϊφστάιλ, αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό. Πρέπει να υπάρχει περιεχόμενο» σχολιάζουν συνεργάτες του Μητσοτάκη, ενόσω ο ίδιος κατηγορεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για «απολιτίκ λαϊφστάιλ». Με τα λόγια του εκείνος απλώς αξιοποιεί ευκαιρίες να δείχνει και μια διαφορετική πλευρά του. «Νιώθω ο εαυτός μου», τόσο στη Βουλή «όπου συζητούμε τις πολιτικές μας και συχνά σε υψηλούς τόνους, αφού εκεί συγκρούονται διαφορετικές αντιλήψεις», όσο και στο TikTok όπου «υπάρχει χώρος για χιούμορ και χαλαρή αλληλεπίδραση, αλλά και λιγότερος χρόνος για λεπτομέρειες, που απαιτεί να εστιάσουμε στα βασικά».