Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας

Με ενισχυμένες τις δυνάμεις του στις χθεσινές εκλογές το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που εδραιώνεται ως κομβικό κόμμα της ρωσικής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει συγκεντρώσεις για “να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα στον δρόμο” σε ολόκληρη τη Ρωσία, αλλά και για να διαμαρτυρηθεί για τα απαράδεκτα και ύποπτα κατά την άποψή του αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας στη Μόσχα, η ανακοίνωση των οποίων αναβλήθηκε αρκετές φορές και τελικά φάνηκε να ευνοούν το κυβερνών κόμμα.

Οι αιτήσεις στις αρμόδιες τοπικές Αρχές έχουν κατατεθεί για το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και αναμένονται οι συνεννοήσεις για την ώρα των συγκεντρώσεων σε κάθε περιοχή, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Βλαντίμιρ Κάσιν.

“Προκειμένου η φωνή μας, η φωνή του δρόμου, η φωνή των πολιτών να ακουστεί εκεί, που δεν ακούστηκε στα εκλογικά τμήματα, το επιτελείο μας για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατέθεσε τις απαιτούμενες αιτήσεις όχι μόνο στη Μόσχα, αλλά και σε άλλες περιφέρειες για τη διοργάνωση διαδηλώσεων διαμαρτυρίας”, είπε ο Β.Κάσιν, ενώ λίγο νωρίτερα ο ηγέτης του κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ είχε κάνει λόγος για διαδηλώσεις, που έπρεπε να λάβουν χώρα σήμερα, αύριο και μεθαύριο.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου της Μόσχας, η οποία επικαλέστηκε την πανδημία του κορονοϊού, δεν επιτράπηκε στο ΚΚΡΟ, που είχε τη σχετική πρωτοβουλία, η διοργάνωση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στις 20, 21 και 25 Σεπτεμβρίου.

Η ηγέτης του ΚΚ επέμεινε ότι σε συνεργασία με ειδικούς θα ζητηθεί η διερεύνηση όλων των ύποπτων φαινομένων κατά τη διαδικτυακή ψηφοφορία ειδικά στη Μόσχα, τα οποία εμπόδισαν τη νίκη των υποψηφίων του κόμματος, καθώς πρόκειται για “προχειροδουλειά, που μπορεί να μολύνει ολόκληρη τη χώρα”.

Με καταμετρημένο άνω του 99% των ψηφοδελτίων το ΚΚ συγκεντρώνει 19% έναντι του νικητή των εκλογών, του κυβερνώντος κόμματος της “Ενιαίας Ρωσίας” με 49,82% και ακολουθείται από το υπερεθνικιστικό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του Β.Ζιρινόφκσι με 7,49%, τον κεντροαριστερό συνασπισμό “Δίκαιη Ρωσία-Πατριώτες-Για την αλήθεια” με 7,42% και τους φιλελεύθερους “Νέους Ανθρώπους” με 5,35%.

Related posts

Μπάιντεν για Αφγανιστάν: Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και πολλά μπορεί να πάνε στραβά

banksnews

Γαλλία: Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία στις εκλογές του 2022

banksnews

Ευρωζώνη: Ανέκαμψε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο

banksnews

Πέθανε ο Όνσι Σαουΐρις, πατέρας της πλουσιότερης αιγυπτιακής οικογένειας, με προσωπική περιουσία περίπου $1 δισ.

banksnews

Λίβανος: Οι βασικές εξελίξεις στη χώρα μετά την καταστροφική έκρηξη της 4ης Αυγούστου 2020

banksnews

Ρωσία: Κηρύχθηκε επίσημη αργία σε περιοχές της Σιβηρίας εξαιτίας του καπνού από τις πυρκαγιές

banksnews

ΗΠΑ: Υπέκυψε κι ο πέμπτος από τους επιβαίνοντες στο αερόστατο που συνετρίβη στο Αλμπουκέρκι

banksnews

Η Ρωσία διευρύνει τις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις στις διαφιλονικούμενες Νήσους Kuril

banksnews

“Γίνονται και λάθη” λέει ο Ζάεφ για το Tweet με την αναφορά σε “Μακεδονία”

banksnews