Image default
PIRAEUS BANK TOP STORIES

Στα χαρακώματα ΟΤΟΕ – ΣΕΥΤΠΕ για τις απολύσεις στο RBU – Εξαντλήσαμε τις επιλογές διαμηνύει η Πειραιώς

Με μια σκληρή ανακοίνωση η ΟΤΟΕ καταγγέλλει απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς. Όπως υποστηρίζει «στη σημερινή συνάντηση της ΟΤΟΕ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς με αντικείμενο την πορεία και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εφαρμογής της συμφωνίας Τράπεζας Πειραιώς-ΟΤΟΕ – ΣΕΤΠ, που αφορά στη διαχείριση των κόκκινων δανείων της Τράπεζας, ο κ. Μεγάλου υποστήριξε ότι η Τράπεζα εξάντλησε κάθε δυνατότητα εναλλακτικής αξιοποίησης και τοποθέτησης των 150 εργαζόμενων που παρέμειναν στην Τράπεζα. Κατόπιν αυτού, ενημέρωσε ότι υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση για 24, καταρχήν, απολύσεις, που ήδη υλοποιείται», ενώ κάλεσε την ΟΤΟΕ να αναζητηθούν από κοινού εναλλακτικές λύσεις για τους υπόλοιπους.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις η ΟΤΟΕ «αποκλείει κάθε περιθώριο διαλόγου» και μιλά για «αιτία πολέμου, με ευρύτερες κλαδικές διαστάσεις και αναπόφευκτα επιπτώσεις». Υποστηρίζει δε ότι «η Τράπεζα επιδιώκει ρήξη και θα την έχει, εφόσον μετά από μήνες προσχηματικής και παρελκυστικής τακτικής δεν αφήνει – και δεν υπάρχει – πλέον κανένα αντικείμενο συζήτησης, σύγκλισης και συνεννόησης».

Την ίδια στιγμή ωστόσο πηγές της τράπεζας Πειραιώς σημειώνουν ότι η τράπεζα εξάντλησε κάθε περιθώριο για την αντιμετώπιση του θέματος. Τονίζουν ότι «η τράπεζα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σε άμεση επικοινωνία με όλους τους εργαζόμενους στο πρώην RBU, οι θέσεις των οποίων καταργήθηκαν, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων για τη συνέχιση της απασχόλησής τους».

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουν οι ίδιες πηγές η Πειραιώς:

• διασφάλισε το σύνολο των 1.300 θέσεων εργασίας των συναδέλφων του πρώην RBU στην Intrum Hellas

• συμφώνησε με την ΟΤΟΕ τη διατήρηση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων σήμερα και στο μέλλον, με βάση τις εκάστοτε Συλλογικές Συμβάσεις των τραπεζοϋπαλλήλων

• εξασφάλισε μπόνους 5 μισθών και πρόσθετου πριμ μετάβασης & παραμονής στη νέα εταιρεία 4 μισθών

• ενημέρωσε εγκαίρως για τις εξαιρετικά περιορισμένες διαθέσιμες ανάγκες προς κάλυψη

• γνωστοποίησε σε κάθε εργαζόμενο που επέλεξε να μην μεταφερθεί στη νέα εταιρεία τις διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης στον όμιλο, μέσω ατομικών συναντήσεων και επιστολών

• παρέτεινε την προθεσμία αποδοχής της μεταφοράς εργαζομένων στην Intrum Hellas, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία επιλογής, σε χρόνο όπου όλα τα δεδομένα ήταν πλέον γνωστά

• δημιούργησε πρόγραμμα αποχώρησης, ειδικά σχεδιασμένο για τους εργαζόμενους του πρώην RBU.

Κατά τις ίδιες πηγές μια ομάδα εργαζομένων απέρριψε κάθε πρόταση: είτε για τη μεταφορά τους στο δίκτυο καταστημάτων ή σε θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας στην Αττική, είτε για την ένταξή τους σε ειδικό πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης με σειρά επιπρόσθετων παροχών.

Εχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια χειρισμού η Πειραιώς προχώρησε σήμερα 02/12/19 στη λύση της σύμβασης εργασίας 24 εργαζομένων του πρώην RBU, εφαρμόζοντας τον κανονισμό εργασίας και τον νόμο. Για την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας, προηγήθηκε σχετική έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, επισημαίνεται.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΥΤΠΕ

Η Διοίκηση της Τράπεζας, κορυφώνοντας τις αντεργατικές πρακτικές, προχώρησε στην ΑΠΟΛΥΣΗ 24 συναδέλφων μας. Ο σκοπός είναι τόσο ευτελής, που της στερεί κάθε ψήγμα ηθικής νομιμοποίησης και αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν τίμησε την υπογραφή της στη συμφωνία της 25/7.
Το κλίμα γενικευμένης εργασιακής τρομοκρατίας που προωθείται, θα συσπειρώσει τους εργαζόμενους και θα αποδείξει αυτό για το οποίο είχαμε από καιρό προειδοποιήσει την Διοίκηση: Ότι η απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού, υπονομεύει το μέλλον της Τράπεζας.
Οι εργαζόμενοι που έβαλαν πλάτη στις δύσκολες μέρες, αλλά και οι μέτοχοι και οι πελάτες της Τράπεζας, αντιλαμβάνονται ότι success story και απολύσεις δεν συμπορεύονται.
Αν η Τράπεζα δεν ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ τις απολύσεις, θα μας βρει ΟΛΟΥΣ απέναντι με κινητοποιήσεις πρωτόγνωρης έντασης και μαζικότητας. Γιατί εμείς απέναντι στην εκδικητική μανία της Διοίκησης, υπερασπιζόμαστε το ψωμί των οικογενειών μας και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να μας το στερήσει άδικα.

Related posts

Βραζιλία-G10 Bank: Οι φάβελες αντιστέκονται και δημιουργούν τράπεζα

banksnews

Κόκκινα δάνεια: Η ΕΚΤ χαλαρώνει τους κανόνες για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών

banksnews

Ωρολογιακή βόμβα η επιμονή Σόιμπλε στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

banksnews

Τράπεζες: Κλειδί η αύξηση των προμηθειών για κέρδη-RoE

banksnews

Η Μέι δέχεται πυρά – τι σημαίνει αυτό για το Brexit

banksnews

Στουρνάρας στο Bloomberg: Δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης

banksnews

Πως θα βγεί η Ευρώπη από τον οικονομικό φαύλο κύκλο της

banksnews

Αισιόδοξες εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες από JP Morgan, Citi, Moody’s και Deutsche Bank

banksnews

Πειραιώς: Υπεγράφη η μεταβίβαση της AVIS στο σχήμα Olympia-Virtus

banksnews