Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Τα σχόλια Τσακαλώτου με το γνωστό οξφορδιανό του ύφος δεν προσθέτουν τίποτα

Αίολες χαρακτηρίζει, εκ νέου, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και σε απάντησή του στον πρώην υπουργό,

Ευκλείδη Τσακαλώτο

αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση,

 

«

οι θέσεις των δύο πλευρών για την οικονομία έχουν καταγραφεί. Στη Βουλή θα γίνει αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων

».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τους υπολογισμούς, για να καταλήξει στα αποτελέσματα που τη βολεύουν» προσθέτει ακόμη ο κ. Σταϊκούρας. για να τονίσει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λησμονεί τις υπογραφές που έβαλε κατά το παρελθόν, «δεσμεύοντας τη χώρα για πολλά χρόνια».Ο υπουργός Οικονομικών δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θετικά σχόλια που έχει αποκομίσει η Ελλάδα από τους ξένους εταίρους, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα αγνοεί συστηματικά. 

Η δήλωση – απάντηση του κ. Σταϊκούρα στον:
«Η θέση μας για την επικαιροποιημένη – σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα – οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει διατυπωθεί. Τα σχόλια του κ. Τσακαλώτου επί της θέσης μας, και μάλιστα με το γνωστό οξφορδιανό και ασύμβατο με εμάς ύφος του, δεν προσθέτουν τίποτα επί της ουσίας. Τα μόνα που καταφέρνει να αποδείξει είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση:

Αγνοεί τις τεκμηριωμένες κυβερνητικές απαντήσεις που έχουν δοθεί στη Βουλή για πλήθος οικονομικών θεμάτων, όπως για παράδειγμα η διαχρονική εξέλιξη και η χρήση των ταμειακών διαθεσίμων.Αποφεύγει, μέχρι και σήμερα, να κάνει δημόσια εκτίμηση της ύφεσης, με συνέπεια οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να είναι αίολες.Προσθέτει, ανά μήνα με τις προτάσεις της, δισεκατομμύρια με περίσσια ανευθυνότητα.Αλλάζει τους υπολογισμούς, για να καταλήξει στα αποτελέσματα που τη βολεύουν.Λησμονεί τις υπογραφές που έβαλε κατά το παρελθόν, δεσμεύοντας τη χώρα για πολλά χρόνια.Αγνοεί εσκεμμένα και συστηματικά, τα θετικά σχόλια των εταίρων για την ασκούμενη οικονομική πολιτική, από τον Ιούλιο του 2019.Τις συνεχιζόμενες προσβλητικές του εκφράσεις τις αντιμετωπίζω με απαρέσκεια. Εμείς, για τα θέματα της ελληνικής οικονομίας θα συνεχίσουμε να τοποθετούμαστε με ευθύνη και μετριοπάθεια. Σε κάθε περίπτωση, οι θέσεις των δύο πλευρών για την οικονομία έχουν καταγραφεί. Στη Βουλή θα γίνει αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων. Οι πολίτες αξιολογούν και αποφασίζουν».

Ειδήσεις σήμεραΕρντογάν: Η μάχη με τον καρκίνο και η βαριά επιληψία – Όλη η αλήθεια για την υγεία του«Ταξίδι στην Ελλάδα»: Μια ωδή στην ομορφιά του τοπίου, ένας ύμνος στο εξαιρετικό φαγητόΑποκαλύψεις για τον Μπιλ Κλίντον: Φιλοξενήθηκε στο «νησί των οργίων» του παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο banksnews-.gr

Related posts

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ένατη σερί ανοδική συνεδρίαση – Έκλεισε στις 905 μονάδες

banksnews

Τζεντιλόνι: «Πράσινο φως» για την αξιοποίηση ANFAs-SMPs σε επενδύσεις τον Ιούνιο

banksnews

Στο «κόκκινο» οι ακυρώσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα

banksnews

Κορωνοϊός: Μέτρα πρόληψης ανακοίνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

banksnews

ΚΑΔ επιχειρήσεων – Μείωση ενοικίου: Η απόφαση του ΥΠΟΙΚ

banksnews

Εργάνη: Από αύριο η υποβολή δηλώσεων για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Σεπτεμβρίου

banksnews

Επίδομα 400 ευρώ: 80.000 επιστήμονες έκαναν αίτηση για τα χρήματα

banksnews

Αναδρομικά: Κλείνουν τα «παράθυρα» για περαιτέρω διεκδικήσεις

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οριακή άνοδο το άνοιγμα της συνεδρίασης

banksnews