Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: «Οι πολυετείς θυσίες της κοινωνίας θα ανταμειφθούν, όλοι θα λάβουν οικονομικό μέρισμα»

«Το ιδεολογικό μας πρόσταγμά είναι κοινωνικός φιλελευθερισμός, κοινωνική ανταποδοτικότητα, περισσότερος πλούτος και δίκαιη κατανομή του πλούτου. Συνεχίζουμε τη προσπάθεια μας με ορθολογισμό, ρεαλιστικότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, διορατικότητα και μετριοπάθεια, απέναντι στις φωνές των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζονται από ασάφειες, ψευδαισθήσεις, αυταπάτες και που δεν πείθουν ούτε τους βουλευτές της», 

τόνισε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών,

Χρήστος Σταϊκούρας

, υπεραμυνόμενος της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει

«το ταχύτερο την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για να συζητηθεί το θέμα της ρευστότητας της οικονομίας, παρουσία των τραπεζιτών».

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την αναδιάρθρωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο κ. Σταϊκούρας απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ενισχύει τους πλούσιους και φτωχοποιεί τη κοινωνία, αναλύοντας όλα τα μέτρα στήριξης που έχει ψηφίσει τα δύο τελευταία χρόνια και όπως τόνισε «είναι κυρίως υπέρ των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων».

«Αντίθετα από ό,τι προέβλεπαν ή ψέλλιζαν αυτοί που σήμερα μας ασκούν κριτική οι οποίοι εκτιμούσαν ότι, θα είναι τζούφια, ότι θα υπάρξει φαύλος κύκλος ύφεσης και ότι ο προϋπολογισμός θα πέσει έξω, αποδείχθηκε ότι η ελληνική οικονομία εξελίσσεται πολύ καλύτερα. Και αυτή η οικονομική μεγέθυνση είναι κατάκτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών που θέλει να λέει λίγα και να πράττει πολλά», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και συμπλήρωσε: «Οι πολυετείς θυσίες της κοινωνίας και οι προσπάθειες ανάκαμψης της αλλά και οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση έπιασαν τόπο. Οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ταχύτατη επιστροφή στη κανονικότητα και ορθή πορεία της χώρας και της οικονομίας».

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι «δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα» και ότι «υπάρχει ανεργία ανισότητα και φτώχεια», όμως, όπως είπε, «υπάρχουν και όλοι οι οικονομικοί δείκτες που συγκλίνουν ότι λειτουργούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για αυτό πετυχαίνουμε τους στόχους μας».

«Η ουσιώδης διαφορά μας είναι ότι εμείς είμαστε με το σύνολο της κοινωνίας. Είμαστε υπέρ της παραγωγής του πλούτου που παράγεται και διανέμεται δίκαια. Όλη η κοινωνία θα πάρει μέρισμα. Όλα τα κοινωνικά στρώματα θα βοηθηθούν. Επιστρέφουμε στο σύνολο της κοινωνίας το οικονομικό μέρισμα από την προσπάθεια που έχει η ίδια καταβάλει, με όρους δικαιοσύνης και αυτό αφορά κυρίως όλη τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ειδήσεις σήμερα:Βάρκιζα: Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού που ξέχασαν δίχρονο κοριτσάκι επί τέσσερις ώρες στο σχολικόΝτούσαν Ίβκοβιτς: Ελευθερώθηκαν περιστέρια κατά τη διάρκεια της κηδείας τουΦάουτσι: «Οι Βρετανοί που έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca θα μπορούν από τον Δεκέμβριο να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ»

Related posts

Με κέρδη έκλεισαν οι αγορές στη Νέα Υόρκη

banksnews

ΑΑΔΕ: Μη διαθέσιμες εφαρμογές λόγω ενοποίησης ΔΟΥ

banksnews

ΕΝΦΙΑ και έντυπο Ε9: Εντός Σεπτεμβρίου οι διορθώσεις – Πώς θα «ελαφρύνετε» τα εκκαθαριστικά

banksnews

«Παράθυρο» Ρέγκλινγκ για μείωση των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα

banksnews

Κορωνοϊός: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές

banksnews

Η Γαλλία προτείνει κοινό ευρωπαϊκό ταμείο που θα εκδίδει κορωνο-ομόλογα

banksnews

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε πληρώνονται – Οι ημερομηνίες για όλα τα ταμεία

banksnews

Κομισιόν: Πρόσθετη στήριξη 2,5 δισ. για την Ελλάδα μέσω του προγράμματος SURE

banksnews

Κατώτατος μισθός: Ποιοι θα επωφεληθούν από τη νέα αύξηση και πόσα θα πάρουν

banksnews