Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας για Eurogroup: Θετικές οι εξελίξεις, αλλά όχι ικανές να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας

Τι δήλωσε σήμερα στη Βουλή

Θετικές εξελίξεις αλλά όχι ικανές να αντιμετωπίσουν επαρκώς τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στην ευρωπαϊκή οικονομίας εκτίμησε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ότι θα καταγραφούν στην σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνοντας τη Βουλή για την πορεία των ευρωπαϊκών συζητήσεων προανήγγειλε πως «έχουν ουσιαστικά συμφωνηθεί»: επενδυτική πρωτοβουλία στήριξης των εθνικών συστημάτων Υγείας των κρατών μελών, των επιχειρήσεων και εργαζομένων απο τα διαρθρωτικά ταμεία
 η πρόταση της ΕΚΤ για πανευρωπαϊκό ταμείο εγγυήσεων 200 δισ. ευρώ που θα μπορούσε να κινητοποιήσει πρόσθετη χρηματοδότηση σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι κοντά σε συμφωνία (υπάρχουν ορισμένες παρατηρήσεις απο λίγα κράτη μέλη) είναι και η πρόταση για δημιουργία Ταμείου στήριξης των θέσεων εργασίας.
Απο την άλλη πλευρά ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε «δεν έχει υπάρξει συμφωνία για την αξιοποίηση πιστοληπτικών γραμμών για όλα τα κράτη. Η θέση της Ελλάδας είναι να υπάρξει συμφωνία και προϋποθέσεις που θα απαντούν στις ανάγκες της συγκυρίας και θα αντιμετωπίζουν το σόκ της οικονομίας».«Ακόμα και με αυτές της παρεμβάσεις ύψους ανω των 500 δισ. ευρώ η άποψή μας είναι ότι οι ανάγκες θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Συνεπώς το συνολικό σχέδιο πρέπει να είναι πιο φιλόδοξο» εξήγησε ο υπουργός για να προσθέσει «πιστεύουμε και διεκδικούμε επιπρόσθετες πρωτοβουλίες για επιπλέον ενέσεις ρευστότητας στις εθνικές και ευρωπαϊκή οικονομία με έκδοση ευρωπαϊκού αξιόγραφου και άλλων εργαλείων, αξιοποίηση προϋπολογισμού και ενίσχυση επόμενου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου. Ολα αυτά θα μπορούσαν να στηρίξουν την επόμενη ημέρα».«Το προχθεσινό Eurogroup δεν κατέληξε σε συμφωνία για ένα φιλόδοξο σχέδιο. Ευελπιστώ ότι θα γίνει σήμερα με συνολικό συνεκτικό σχέδιο που θα εμφορείται απο τις αξίες της αλληλεγγύης και παράλληλα δεν θα είναι κατώτερο των περιστάσεων» τόνισε.Ειδήσεις σήμερα:Μέτρα για τον κορωνοϊό: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στα διόδια – Δείτε βίντεοΤι έκανε η Ελλάδα και τι δεν έκανε η Βρετανία στη μάχη με τον κορωνοϊόIndependent: «Κλειδί» για την «ισοπέδωση» της καμπύλης στην Ελλάδα οι γρήγορες αποφάσεις

Related posts

Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης: Η «γενιά Ζ» της ελληνικής ναυτιλίας αλλάζει τους κανόνες

banksnews

Προκαταβολή σύνταξης: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων – Αναλυτικά η διαδικασία

banksnews

Wall Street: Πτώση μετά τη «βουτιά» των λιανικών πωλήσεων

banksnews

Ιταλία: «Λουκέτο» στην Alitalia τον Οκτώβριο – Αντιδρούν τα συνδικάτα

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή πτώση στο άνοιγμα

banksnews

ΠΟΜΙΔΑ προς ΥΠΕΝ: Όχι στην κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης που απαξιώνει την ιδιωτική ακίνητη περιουσία!

banksnews

Μείωση ενοικίων: Στο «περίμενε» οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τις αποζημιώσεις – Πότε θα καταβληθούν

banksnews

ΓΣΕΕ: Να ακυρωθούν οι απολύσεις 10 ημέρες πριν από το lockdown

banksnews

Παράταση των αιτήσεων έως τις 13 Μαΐου για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

banksnews