Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Μάνος: Οι οδηγοί θα έπρεπε να πληρώσουν 2.000 ευρώ για το πρόβλημα που δημιούργησαν

Ο Στέφανος Μάνος τοποθετήθηκε για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στην Αττική Οδό και προχώρησε σε μια δήλωση από αυτές που ο ίδιος συνηθίζει. Ο πρώην υπουργός κ. Μάνος, ένθερμος θιασώτης του νεοφιλελευθερισμού, χαρακτήρισε υστερίες τις καταγγελίες για τον εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών για ατελείωτες ώρες στην Αττική Οδό, ενώ επεσήμανε ότι η ιδιωτική επιχείρηση δεν ευθύνεται σε κάτι.

Μάλιστα ο ίδιος εντόπισε το πρόβλημα στο ότι δίπλωσαν οι νταλίκες, οι οποίες κατά τη δική του πάντα εκτίμηση σημαίνει ότι είχαν… φθαρμένα λάστιχα.

Το ίδιο ισχύει και για πολλά αυτοκίνητα υποστηρίζει ο κ. Μάνος ο οποίος ως γνώστης της κατάστασης εκτιμά ότι και οι οδηγοί δεν αλλάζουν λάστιχα για να κάνουν οικονομία.

Γαλαντόμοι με ξένα χρήματα

Αυτοί οι οδηγοί λέει ο κ. Μάνος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, πρέπει να δώσουν αποζημίωση αντί να πάρουν. Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι ο πρωθυπουργός φάνηκε πολύ γαλαντόμος με τα χρήματα των άλλων, δηλαδή μιας ιδιωτικής εταιρίας, τάζοντας αποζημιώσεις.

  • Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Βουλευτής της ΝΔ ζητάει να επιβληθούν πρόστιμα στους εγκλωβισμένους οδηγούς

Μάνος στη Μήδεια

Κι αν ο κ. Μάνος είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις του που πάντα λίγο πολύ καταλήγουν στο ότι… φταίει ο άνθρωπος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόλις πέρυσι με την κακοκαιρία Μήδεια ο ίδιος όταν το σπίτι του στην Εκάλη είχε μείνει χωρίς ρεύμα είχε φανεί αρκετά εκνευρισμένος.

Ο ίδιος είχε αναρτήσει στο twitter τα εξής:

«Από όταν ήμουν παιδί κατοικώ στην Εκάλη. Παλιά είχαμε συχνά χιόνια το χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια, όχι. Φέτος ήταν η εξαίρεση. Γενική διάλυση! Είμαι ήδη 36 ώρες χωρίς ηλεκτρικό άρα χωρίς θέρμανση και 12 ώρες χωρίς ύδρευση. Πληροφόρηση μηδέν. Έτσι φαντάζονται την κανονικότητα;».

Στη συνέχεια μάλιστα και ενώ το ρεύμα δεν ερχόταν ο κ. Μάνος κατεξοχήν θιασώτης των ιδιωτικοποιήσεων και της αγοράς εντόπισε πρόβλημα στην ΔΕΔΔΗΕ που παρά το γεγονός ότι είναι ιδιωτικοποιημένη δεν ελέγχεται από τους κρατικούς μηχανισμούς.

«Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι αρκεί η ιδιωτικοποίηση», ανέφερε τότε, εκτιμώντας ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι να υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται ευλαβικά. Η τήρησή τους πρέπει να είναι δέκα φορές αυστηρότερη για μια εταιρία που συνιστά μονοπώλιο, όπως στην περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ».

Φαίνεται πως ο κ. Μάνος είναι συνεπής στις απόψεις του περί αυτορρύθμισης της αγοράς μόνο όταν η ιδιωτική εταιρία που «κλατάρει» δεν τον αγγίζει. Γιατί τότε φταίνε άλλοι, ακόμα κι όταν οι άλλοι είναι οι εγκλωβισμένοι που έχουν πληρώσει δυο και τρεις φορές τον δρόμο, για να παγιδεύονται σε αυτόν όταν ρίχνει χιόνι.

Related posts

Πέθανε ο Δημήτρης Τσοβόλας

banksnews

Τετ α τετ Δένδια – Μπλίνκεν στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

banksnews

Ξεθαρρεύει ο Ερντογάν από τα στραβά μάτια της Ευρώπης

banksnews

Παραλήρημα Τσαβούσογλου – «Εμποδίσαμε την Ελλάδα να μπει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα»

banksnews

Προβάδισμα 13 μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

banksnews

Γεννηματά: Οι υπεύθυνοι για τη Μόρια πρέπει να παραιτηθούν

banksnews

Βαρουφάκης : Το νομοσχέδιο για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας εκθέτει διεθνώς την Ελλάδα

banksnews

ΥΠΕΞ: 12 Ρώσοι διπλωμάτες κηρύχθηκαν personae non gratae

banksnews

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου – Η νεολαία τσακίζει τη «γραμμή Πολάκη»

banksnews