Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης από Αλεξανδρούπολη: Το λιμάνι μετατρέπεται σε σταυροδρόμι, ενεργειακό, διαμετακομιστικό και γεωπολιτικό

«Το λιμάνι είναι

χωρίς αμφιβολία κρίσιμο λιμάνι

για τα επόμενα χρόνια, γιατί οι γεωπολιτικές εξελίξεις φέρνουν καινούργιες ανάγκες οι οποίες πλέον αναγνωρίζονται και διεθνώς», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,

Θεόδωρος Σκυλακάκης

στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη και τις επαφές που είχε με την Διοίκηση του ΟΛΑ, με κύριο αντικείμενο για το

Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως διευκρίνισε «ο Έβρος ξεκινά μια καινούργια εποχή, στην οποία από πέρασμα που πάντα ήταν μετατρέπεται σε σταυροδρόμι ενεργειακό, διαμετακομιστικό και γεωπολιτικό και κοντά σε αυτό μας δίνει την δυνατότητα να προσελκύσουμε και πάρα πολλές επενδύσεις».

«Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ξαφνικά η Περιφέρεια ΑΜΘ υποδέχεται σημαντικούς πρέσβεις από μεγάλες χώρες του εξωτερικού και αυτή η επιλογή του λιμανιού είναι μια στρατηγική επιλογή και πλέον είναι δική μας δουλειά, της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του Λιμένα να πετύχουμε τις επενδύσεις, που χρειάζονται και με την ταχύτητα που χρειάζεται, ώστε η στρατηγική επιλογή της ευρύτερης περιοχής να έχει και το αντίστοιχο λιμάνι», κατέληξε ο κ. Σκυλακάκης.

7,5 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης από το Ταμείο Ανάκαμψης
Την προέγκριση του ποσού των 7,5 εκατ. ευρώ που αφορούν τρία έργα εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ύστερα από πρόταση που κατέθεσε αρχές Μάιου το 2022.

«Είμαστε από τους πρώτους Δήμους που υποβάλλαμε την πρόταση για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης αρχές Μάιου το 2022 και μετά από 60 ημέρες είχαμε και την προέγκριση του ποσού των 7,5 εκατ. ευρώ, όπου μας δίνεται η δυνατότητα για την υλοποίηση έργων αστικής ανάπλασης και αναβάθμισης υποδομών, πολιτισμού, για δημιουργία νέας παραλίας, νέο κηποθέατρο, νέο Δημοτικό θέατρο», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, υπογραμμίζοντας πως η χθεσινή συνάντηση εργασίας με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη με τους Δήμους του νομού μονοπώλησαν το ενδιαφέρον οι υπόλοιποι Δήμοι του νομού, καθώς η Αλεξανδρούπολη είναι μια κατηγορία εντελώς διαφορετική σε σχέση με το Σουφλί και το Διδυμότειχο κυρίως.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπούκη τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν, όταν υπάρξει η οριστική ανακοίνωση της τελικής κατάταξης, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλο ποσό, που δεν έχει αποροφηθεί από τους υπόλοιπους Δήμους.

Ειδήσεις σήμερα:Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώθηκε» ο στενός κύκλος του πατέρα Αντώνιου – Τι ψάχνουν στους λογαριασμούς

Βοστόνη: Αποδοκίμασαν τον Γουίλιαμ για τα ρατσιστικά σχόλια της νονάς του – Δείτε βίντεοΒίντεο: Διαγωνιζόμενη έπαθε ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια των καλλιστείων στο Μεξικό


Related posts

Υπουργείο Εργασίας: Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ έως τις 7 Ιανουαρίου

admin

«Χρειαζόμαστε νέο χρήμα!» – Υπέρ της ανάληψης νέου χρέους από την ΕΕ ο Τζεντιλόνι

admin

TAP: Μεταφέρει τα πρώτα 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη

admin

Απαλλάσσονται της φορολογίας από σήμερα τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα των ενστόλων

admin

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Με «λουκέτο» απειλείται μία στις δύο επιχειρήσεις – Απαιτείται γιγαντιαίο πλάνο στήριξης

admin

Ντόναχιου (Eurogroup): Από το 2023 και βλέπουμε για τους δημοσιονομικούς κανόνες

admin

Πετρέλαιο θέρμανσης: Kάτω από 1 ευρώ ξεκινά η διάθεση

admin

Οι καλύτερες αεροπορικές για το 2022 – Τι ψήφισαν οι ταξιδιώτες

admin

Δωμάτιο με θέα: Η Grand Suite “Θήβη” του Αρχοντικού Σακαλή στο Πήλιο

admin