Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με την Ιταλία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του,

Τζιλμπέρτο Πικέττο Φρατίν

, είχε την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος συμμετείχε στη Ρώμη στο Διεθνές Φόρουμ Med2022, με θέμα «Πώς αντιμετωπίζονται οι καταιγίδες: αλληλοεξάρτηση, ανθεκτικότητα και συνεργασία».

«Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς η πράσινη μετάβαση μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη -και γενικότερα, τον πλανήτη ολόκληρο- να διασφαλίσει χαμηλές τιμές ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και να πετύχουμε την εξάλειψη των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, που οδηγούν στην κλιματική κρίση. Η όλη συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική» δήλωσε στο --ΜΠΕ ο κ. Σκρέκας.

skrekas_rome

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συνάντησή του με τον κ. Πικέττο Φρατίν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρόσθεσε:

«Η συνομιλία που είχα με τον Ιταλό ομόλογό μου, Πικέτο Φρατίν, επικεντρώθηκε στην κοινή προσπάθεια Ελλάδας και Ιταλίας, μαζί με Βέλγιο και Πολωνία, για επιβολή ενός οριζόντιου πλαφόν στο φυσικό αέριο, σε επίπεδο Ευρώπης.

» Με την Ιταλία είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι και τα τεχνικά μας κλιμάκια έχουν συμφωνήσει σε έναν κοινό μηχανισμό, τον οποίο θα προσπαθήσουμε, στη συνέχεια, να πείσουμε να εφαρμοστεί σε επίπεδο Ευρώπης.

» Με τον υπουργό Τζιλμπέρτο Πικέτο Φρατίν, συζητήσαμε την οργάνωση μιας τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους μας της Ισπανίας, του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Πολωνίας, για να τους εξηγήσουμε τις λεπτομέρειες του μηχανισμού αυτού και να πετύχουμε μια σύμπλευση, ώστε να πάμε με μια κοινή πρόταση στο επόμενο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών ενέργειας, στις Βρυξέλλες.

» Η στενή συνεργασία της Ελλάδας και της Ιταλίας, και στον τομέα της ενέργειας, γεμίζει με αισιοδοξία -συνολικά- τον νότο της Ευρώπης, διότι αυτή την στιγμή είναι ίσως από τις λίγες φορές που έχουμε καταφέρει να ”περάσουμε” την πρόταση που έχει ο νότος της Ευρώπης, για ένα οριζόντιο πλαφόν στο φυσικό αέριο, ώστε να μειώσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου και, άρα, και τις ηλεκτρικής ενέργειας».

-

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γεωργιανός διευθυντής της Balenciaga ζητά συγγνώμη για τα σαδομαζοχιστικά αρκουδάκιαΑφιέρωμα της FAZ στον Έλληνα μεγιστάνα που ίδρυσε μία «πράσινη» πόλη στο Τέξας«Βόμβα» από τον Κάνιε Γουέστ: «Τσάκωσα την Κιμ με τον Κρις Πολ»

Related posts

Γενναία ρύθμιση των χρεών του κορωνοϊού ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

admin

Σταϊκούρας: Θα βοηθάμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα κρατάμε εφόδια για το μέλλον

admin

Χρηματιστήρια: Ανοδος στις διεθνείς αγορές με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη

admin

Νικόλας Μαρτίνος: Μία ανάσα από την 100άρα μέσα στο 2022

admin

«Τα Αιτήματά μου»: Η ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ που «καταργεί» τη φυσική παρουσία στις ΔΟΥ

admin

Υπουργείο Ανάπτυξης: Παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

admin

Ευρωπαϊκά βραβεία που διαφημίζουν την Ελλάδα διεθνώς για τη STIRIXIS Group

admin

Ύφεση 9% φέτος και ανάπτυξη 6% το 2021 προβλέπουν για την Ελλάδα οι Βρυξέλλες

admin

Έντυπο Ε9: Πώς να κλείσετε τις εκκρεμότητές σας με την εφορία

admin