Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκλαβενίτης: Έσπασαν το φράγμα των 3 δισ. ευρώ οι πωλήσεις το 2018

Την πρώτη θέση στην αγορά του λιανικού εμπορίου διαφύλαξε ο όμιλος Σκλαβενίτη το 2018, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που κοινοποίησε και στις οποίες εμφανίζεται μία σημαντική ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης, που συνεχίζονται και φέτος.
Σύμφωνα με αυτές, και καθώς ενσωματώθηκαν πλήρως τα καταστήματα της πρώην Μαρινόπουλος, για πρώτη φορά ο κύκλος εργασιών του Ομίλου έσπασε το φράγμα των 3 δισ. ευρώ και εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 19,3% (€3,011 δισ. το 2018 έναντι €2,52 δισ. το 2017)
Σε επίπεδο μικτής κερδοφορίας το αποτέλεσμα εμφανίζεται ενισχυμένο στα €735,9 εκατ. έναντι €600,5 εκατ.
Τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων πέρασαν σε θετικό πρόσημο και ανήλθαν σε €17,7 εκατ.
Αντίστοιχα θετική είναι και η εικόνα που διαμορφώνεται σε επίπεδο Εταιρείας με:
-Τον κύκλο εργασιών να εμφανίζεται ενισχυμένος στα €2,37 δισ.
-Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στα €595,8 εκατ.
-Τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων επίσης εμφανίζονται θετικά στα €13,3 εκατ.
Συνολικά το 2018, εκτός από τις πέραν των προσδοκιών θετικές επιδόσεις σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, υπήρξε μια χρονιά κατά την οποία σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις στην Σκλαβενίτης. Πιο συγκεκριμένα:
-Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση, επαναλειτουργία και ανακαίνιση του δικτύου καταστημάτων της πρώην Μαρινόπουλος. Ανακαινίστηκαν πλήρως 125 καταστήματα με συνολικό χώρο έκθεσης (sales area) 100.000 τ.μ.
-Ημερησίως, και κατά μέσο όρο, 516.000 Πελάτες έκαναν τις αγορές τους από τα καταστήματα του Ομίλου σε Ελλάδα και Κύπρο.
-Προχώρησε η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων του Ομίλου, ένα έργο ιδιαιτέρως σύνθετο, το οποίο θα ολοκληρωθεί εντός του 2019 και αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη (εξορθολογισμό της λειτουργίας της εταιρείας, ομογενοποίηση διαδικασιών, λήψη άμεσης και ακριβούς πληροφόρησης).
-Ενισχύθηκε το ανθρώπινο δυναμικό με περισσότερες από 2.000 νέες θέσεις εργασίας και εφαρμόστηκε νέο και δικαιότερο σύστημα αμοιβών. Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2018, ο Όμιλος απασχολούσε 26.700 Εργαζομένους.
-Το συνολικό ύψος επενδύσεων του Ομίλου για το 2018 ανήλθε σε € 59 εκ.
Η ανάπτυξη συνεχίζεται και το 2019
Την ίδια στιγμή όμως ο όμιλος δηλώνει πως η ανάπτυξη συνεχίζεται, και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς, μέσα στο 2019.
Ιδιαίτερα ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. αυξάνεται με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.
Εντός του τρέχοντος έτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανακαινίσεων του δικτύου καταστημάτων της πρώην Μαρινόπουλος. Ειδικότερα, στο 8μηνο του 2019 έχουν ανακαινιστεί συνολικά 72 καταστήματα με χώρο έκθεσης 42.000 τ.μ. και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι ανακαινίσεις ακόμη 43 καταστημάτων με χώρο έκθεσης 25.000 τ.μ. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα 13 καταστήματα της Αχαϊκής αλυσίδας Κρόνος, η οποία από τον Ιούλιο 2019 αποτελεί 100% ιδιοκτησία της ΕΥΣ.
Επιπλέον, από την 1η Νοεμβρίου 2019, η ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. θα προχωρήσει στην παροχή προγράμματος ομαδικής ασφάλισης στους Εργαζομένους της, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2019. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης που έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το μερίδιο αγοράς της Σκλαβενίτης στην οργανωμένη αγορά λιανεμπορίου ανέρχεται σε 30%, ενώ το δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου αριθμεί σήμερα 497 καταστήματα.

Related posts

Συντάξεις Οκτωβρίου: Ξεκίνησαν οι πληρωμές – Δείτε τις ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

banksnews

Οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη από μια νέα πετρελαϊκή κρίση

banksnews

Επιταγές: Ποιοι αποκλείονται και ποιοι ωφελούνται από την παράταση

banksnews

Bloomberg: Τα «πράσινα» projects των 21 δισ. δολαρίων που αλλάζουν την Ελλάδα

banksnews

Η Wood & Company αυξάνει την τιμή-στόχο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κατά 61%

banksnews

«E-Prodea» πρωτοπορεί

banksnews

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε πληρώνονται

banksnews

Ακίνητα: Η «ηλεκτρονική ταυτότητα» που μπλοκάρει τις μεταβιβάσεις και η… λύση!

banksnews

Glamping: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για τις ειδικές μορφές τουρισμού

banksnews