Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Σε υψηλά 20 μηνών ο ΟΠΑΠ–Μεγέθη και μέρισμα στο προσκήνιο

Εντυπωσιακό είναι το κρεσέντο που δείχνει η μετοχή του ΟΠΑΠ όλο το τελευταίο διάστημα, καθώς στις τελευταίες 15 συνεδριάσεις έχει 12 ανοδικές και μόλις 3 πτωτικές, κλείνοντας χθες σε νέα υψηλά είκοσι μηνών, καθώς στα επίπεδα των 10,40 ευρώ είχε να βρεθεί από το Φεβρουάριο του 2018!

Ο οργανισμός χθες ανακοίνωσε εξαιρετικά αποτελέσματα, με αύξηση καθαρής κερδοφορίας εννεαμήνου σε ποσοστό 33,6%, καθώς επίσης και τη διανομή έκτακτου μερίσματος, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Το μέρισμα θα ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στα καθαρά κέρδη χρήσης 2019, για την οποία δε θα προβεί σε διανομή προμερίσματος.

Μάλιστα οι δικαιούχοι μέτοχοι του έκτακτου μερίσματος θα αποκομίσουν πρόσθετο όφελος από την επικείμενη μείωση του φορολογικού συντελεστή μερισμάτων (η οποία υπόκεινται σε σχετική κοινοβουλευτική έγκριση) στο 5% από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Θυμίζουμε πως ο ΟΠΑΠ βρίσκεται σε διαδικασία ολικού μετασχηματισμού μέσα από μια διαδικασία κολοσσιαίας μετάβασης στις νέες τεχνολογίες και στην ψηφιακή εποχή, η οποία βαίνει με επιτυχία. Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόγραμμα ολικού μετασχηματισμού σε όλα τα επίπεδα, με τον οργανισμό να μετατρέπεται σταδιακά σε ένα από τους πλέον σύγχρονους διεθνώς, μέσα από μια ολιστική εφαρμογή των απεριόριστων δυνατοτήτων που δίνει η ψηφιακή εποχή.

Δεν είναι υπερβολή αν τονίσουμε πως ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στην πιο γόνιμη περίοδο της 60χρονης ιστορίας του, καθώς εγκολπώνεται και εφαρμόζει σ’ όλη τη διάρθρωσή του όλες τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες και η ψηφιακή εποχή. Στόχος της διοίκησης είναι ο ΟΠΑΠ να προβάλει τα επόμενα χρόνια στους μεγάλους του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οπότε είναι στρατηγική προτεραιότητα η δημιουργία χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών παγκοσμίου επιπέδου έως το 2020.

Χθες λοιπόν η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 9μήνου 140,6 εκατ. ευρώ έναντι 105,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 33,6%.

Στο γ’ τρίμηνο 2019 τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 24,5% στα 48,8 εκατ. ευρώ, έναντι 39,2 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) εννεαμήνου 2019 για τον Οργανισμό εμφανίζονται αυξημένα κατά 6% στα 1,173,2 δισ. ευρώ, ενώ το εννεάμηνο του 2018 ήταν στα 1,106,3 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, τα καθαρά έσοδα ενισχύθηκαν για 9ο διαδοχικό τρίμηνο σε ετήσια βάση, διαμορφώνοντας τα έσοδα του γ’ τριμήνου στα 393,6 εκατ. ευρώ, έναντι 368,9 εκατ. ευρώ πέρυσι ( 6,7%). Αυτή η επίδοση ήρθε ως αποτέλεσμα της ισχυρής συνεισφοράς των VLTs, της αυξημένης επίδοσης των αριθμολαχείων και των Σκρατς & Λαχείων που επανήλθαν σε θετική τροχιά.

Related posts

Πλαστικά Θράκης: Νέος Deputy Group CEO ο Δ. Μαλάμος

banksnews

Πλαστικά Κρήτης: Εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου ύψους €0,45 ανά μετοχή

banksnews

Μοτοδυναμική: Έναρξη προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών

banksnews

ΕΤΕ: Θα ενημερώσουμε μόλις υπάρξει εξέλιξη για την Εθνική Ασφαλιστική

banksnews

Οι εκτιμήσεις της Eurobank για τα αποτελέσματα εξαμήνου του ΟΠΑΠ

banksnews

Χ.Α.: Με το βλέμμα στις 950 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

banksnews

ΧΑ: Το κλειδί της κατεύθυνσης κρατούν οι διεθνείς μετοχικοί δείκτες

banksnews

Δύσκολη η ανοδική διαφυγή για το Χρηματιστήριο Αθηνών

banksnews

ΓΕΒΚΑ: Πτώση 8,68% στις πωλήσεις εννεαμήνου 2020

banksnews