Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε πλήρη ανάπτυξη οι εργασίες ανάπλασης στο Ελληνικό και το παράκτιο μέτωπο – Τι ακολουθεί

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι εργασίες αστικής ανάπλασης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του

Ελληνικού

και του παράκτιου μετώπου τέσσερεις μόλις μήνες μετά την μεταβίβαση των μετοχών στη Lamda Development από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από αναρτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου, αλλά και του διαδικτυακού τόπου «the Ellinikon», τα έργα στο Ελληνικό είναι σε τροχιά ταχείας ανάπτυξης. Το επόμενο βήμα, εντός του Νοεμβρίου, είναι η έναρξη των μεγάλων εργασιών κατεδάφισης των σταδίων ξιφασκίας και μπάσκετ, οι πρώτες ορατές εργασίες από την Λεωφόρο Ποσειδώνος, ανοίγοντας τον δρόμο για τα επόμενα έργα. Για τον Φεβρουάριο έχει προγραμματιστεί η έναρξη των μεγάλων έργων υποδομών, καθώς έχει προηγηθεί, πολύ πριν την μεταβίβαση των μετοχών, η εκπόνηση μελετών που ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 80 εκατ. ευρώ με κάθε λεπτομέρεια για καθένα από τα δεκάδες έργα που θα γίνουν.

Αμέσως μετά τα έργα υποδομών ξεκινούν, όπως έχει ανακοινωθεί, οι εργασίες για την κατασκευή του πρώτου «πράσινου» ουρανοξύστη Marina Tower στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, που θα αποτελεί το υψηλότερο παραθαλάσσιο κτήριο στη Μεσόγειο. Όπως έχει ανακοινωθεί, ο συνολικός προϋπολογισμός του Marina Tower, κυμαίνεται στα 250 εκατ. ευρώ, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.

Στο εργοτάξιο του Ελληνικού σε εξέλιξη βρίσκονται, μεταξύ άλλων, και οι εργασίες αναστήλωσης, με ιδιαίτερη προσοχή, του νεότερου μνημείου – υποστέγου Γ’ της πολεμικής Αεροπορίας «Hangar C».

Ένα ακόμη θετικό βήμα στην αξιοποίηση της πρώην έκτασης του αεροδρομίου του Ελληνικού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αποτελεί και η πρόσφατη απόφαση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας κατακύρωσης για το Καζίνο Ελληνικού στην Ένωση Εταιριών με τον διακριτικό τίτλο ATHENS IRC, η οποία αποτελεί μετεξέλιξη της αρχικής Αναδόχου Inspire Athens, λόγω των μεταβολών που επήλθαν στη μετοχική σύνθεσης της τελευταίας, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ)

Το Ελληνικό, όπως έχει αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, δεν είναι απλά ένα έργο ανάπτυξης ακινήτων αλλά αποτελεί ένα «game changer» ικανό να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική οικονομία. Όπως ανέφερε ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου στο Instagram «πάντα οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τα λόγια. Ένα νέο Ελληνικό ξεπηδά από τα χαλάσματα του παλιού».

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, εκτεινόμενη σε μια περιοχή τριπλάσια του μεγέθους του Μονακό, η ανάπλαση του παροπλισμένου αεροδρομίου του Ελληνικού θα προσθέσει έως και 2,2% στην οικονομία της χώρας και 80.000 θέσεις εργασίας έως το 2025.

Ειδήσεις σήμερα:Ανεμβολίαστοι, κλειστοί χώροι και ελλιπείς έλεγχοι οδήγησαν στα 5.449 κρούσματα – Σήμερα η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργόΟ Ερντογάν «σέρνεται» και του φταίνε όλα – Έξαλλος με τα Rafale και την αμερικανική βάση στην ΑλεξανδρούποληΘεσσαλονίκη: Γιατί ζει την επανάληψη του «μαύρου Νοέμβρη» του 2020

Related posts

BAZAAR: Ανοδικά ο τζίρος στα 171 εκατ. ευρώ

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος 2% με ώθηση από τη Λαγκάρντ

banksnews

Ρωσία: Σταδιακά αποκαθίσταται η ροή φυσικού αερίου στον Nord Stream 1

banksnews

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος με συναλλαγές 75,5 εκατ. ευρώ

banksnews

Πλειστηριασμοί: Τι έγινε με τη Village Roadshow και τα «ιμάτια» της ΗΛΕΑΘ

banksnews

H BP «κόβει» 10.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο

banksnews

Δώρο Χριστουγέννων: Θα καταβληθεί στα μέσα Δεκεμβρίου

banksnews

Κατώτατος μισθός: Επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο – Οι θέσεις των κοινωνικών εταίρων

banksnews

Oμαδικές νομικές πρωτοβουλίες από επιχειρήσεις και επαγγελματίες για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

banksnews