Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΤΠ: Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους

Συναντήσεις με τη διοίκηση της τράπεζας με συμμετοχή και της ΟΤΟΕ πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά:

Συνάδελφοι,

Με αφορμή τα θέματα που προέκυψαν για τους συναδέλφους μας στα καταστήματα που διακόπτεται η λειτουργία τους με απόφαση της Τράπεζας, πραγματοποιήσαμε με πρωτοβουλία μας μαζί με την ΟΤΟΕ, δύο συναντήσεις με εκπροσώπους της Διοίκησης της Τράπεζας, προκειμένου να δοθούν ουσιαστικές λύσεις για την εργασία.

Στην τελευταία συνάντηση, συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους της Τράπεζας τα παρακάτω:

  • Προστατεύονται οι θέσεις εργασίας, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα θέματα που προέκυψαν από το κλείσιμο των καταστημάτων, για τους εργαζόμενους που έχουν σοβαρά, πιστοποιημένα προβλήματα υγείας.
  • Η Τράπεζα δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ευκαιρίες επιλογών στους εργαζόμενους των καταστημάτων που κλείνουν, με διάφορους τρόπους το επόμενο διάστημα, ώστε να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας.

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να είναι ο θεματοφύλακας της απασχόλησης και των δικαιωμάτων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Τράπεζα, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη και υλοποίηση της συμφωνίας της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου μας με τη Διοίκηση, θα αντιμετωπίσουμε – με αμφίδρομη επικοινωνία – τα όποια ζητήματα ή παραλείψεις προκύψουν για τους συναδέλφους στην πορεία της υλοποίησης της.

Ο Σύλλογός μας βρίσκεται σε διαχρονική και απόλυτη ταύτιση με τις θέσεις, τις επιδιώξεις και τις ενέργειες της ΟΤΟΕ. Παράλληλα όμως αναζητούμε και τη μέγιστη και αναγκαία συλλογική δράση. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες μας για συνεννόηση με όλα τα Σωματεία και τις δυνάμεις που μπορούν να αντέξουν την ενότητα και την απόλυτη ταύτιση με τις θέσεις της ΟΤΟΕ.

Οι όποιες άλλες φωνές ακούγονται, προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση, διχασμό και απομακρύνονται από τους συλλογικούς μας στόχους.

Στο νέο τοπίο της ψηφιακής τραπεζικής που δημιουργείται, οι εργαζόμενοι έχουν τον πιο σημαντικό ρόλο και αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα, προς όφελος μιας βιώσιμης ανάπτυξης, με ανθρώπινο πρόσωπο.

Με την αντίληψη αυτή, επαναλαμβάνουμε τις πάγιες θέσεις μας, απέναντι στο σχέδιο «Sunrise»:

  • Οι αποφάσεις της Διοίκησης θα πρέπει να εφαρμόζονται με πλήρη σεβασμό στα εργασιακά μας δικαιώματα και την απασχόληση.
  • Είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση της Διοίκησης, η αξιοποίηση του μεγαλύτερου κεφαλαίου που διαθέτει η Τράπεζα, το ανθρώπινο δυναμικό της, με την ποιοτική και δια βίου μάθηση, είτε αυτή αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, είτε σε οποιαδήποτε άλλη οργανωτική διαδικασία.
  • Η Τράπεζα πρέπει να ενισχύσει το ανθρωποκεντρικό της προφίλ και την κεφαλαιώδους σημασίας διαπροσωπική επαφή με την πελατεία και στην ψηφιακή εποχή, επιδεικνύοντας κοινωνικά υπεύθυνη στάση.

Related posts

H Wind καλύπτει τις ανάγκες επικοινωνίας των νέων σκαφών του Λιμενικού

banksnews

NP Ασφαλιστική: Πρόσθετο bonus στους συνεργάτες που ξεπέρασαν τους στόχους

banksnews

Αναζητούνται 400 εκατ. ευρώ για τη διάσωση των ΕΛΤΑ

banksnews

Συμμετοχή στον Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου αποκτά η ΔΕΠΑ

banksnews

ΟΤΕ: Επενδύσεις €550 εκατ. και «συγκρατημένη αισιοδοξία» για το 2021

banksnews

ΕΥΔΑΠ: Χωρίς δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου €0,23 από τις 13 Σεπτεμβρίου

banksnews

Ποιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη Wind

banksnews

Πρώην κατασκηνώσεις στην Πάργα απέκτησε η Black Delta του ομίλου Γιαννακόπουλου

banksnews

Σ. Καλλιτσάντσης: Το πραγματικό διακύβευμα για την Ελλάκτωρ

banksnews