Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρύθμιση οφειλών σε 36 – 72 δόσεις: Παράταση προθεσμίας για τις 72 δόσεις ζητούν οι φοροτεχνικοί

Δίμηνη παράταση για την υπαγωγή των

επιχειρήσεων

  στην ειδική

ρύθμιση των 36 έως 72 δόσεων

για την αποπληρωμή των

φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών

που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας ζητεί από την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).

Σε επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς οι φοροτεχνικοί επισημαίνουν ότι «οι ασφυκτικές καταληκτικές ημερομηνίες (εκπνέει η προθεσμία στις 28 Φεβρουαρίου), σε συνδυασμό με την πιθανή ελλιπή ενημέρωση από πλευράς επιχειρήσεων, έχει οδηγήσει έναν σημαντικό αριθμό δυνητικά δικαιούχων επιχειρήσεων να μην έχουν υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση των 72 δόσεων.

Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 45.000 οφειλέτες  στη ρύθμιση για τα χρέη προς την εφορία.

Οπως τονίζουν, «ειδικά για τις ασφαλιστικές εισφορές, όπου μόλις πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η εκκαθάρισή τους, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αρκετές επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να ενημερωθούν εγκαίρως». Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί περίπου 45.000 οφειλέτες στη ρύθμιση για τα χρέη προς την εφορία.

Διαβάστε την ανακοίνωση, πατώντας ΕΔΩ

Παράλληλα, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ένταξη στη ρύθμιση «συμπίπτει με μεγάλο πλήθος λοιπών τακτικών και έκτακτων δηλωτικών υποχρεώσεων που ως λογιστικά γραφεία καλούμαστε να εκπληρώσουμε» και καταλήγει ότι «ζητούμε τη μεταφορά των καταληκτικών ημερομηνιών υπαγωγής στις ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής 72 δόσεων για φορολογικές υποχρεώσεις και ασφαλιστικές εισφορές  που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου 2022, ώστε καμία επιχείρηση που πραγματικά το δικαιούται να χάσει τη ρύθμιση, που θα μπορέσει να τη βοηθήσει να ορθοποδήσει και να επιστρέψει στην κανονικότητα».

Σημειώνεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Ιούλιο 2021 μπορούν να αποπληρωθούν σε 36 άτοκες δόσεις ή σε 72 έντοκες με επιτόκιο 2,5%. Στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όλες οι φορολογικές (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, φόρος κληρονομιάς, πρόστιμα, κ.ά.) και ασφαλιστικές οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Ιούλιο του 2021.

Ειδήσεις σήμερα:Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: Live update οι εξελίξειςΔραματικές στιγμές στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή – Εκρήξεις σε Κίεβο, Οδησσό, Μαριούπολη και άλλες πόλεις

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της κάηκαν ζωντανοί στο σπίτι τους

Related posts

Γιατί η Axel Springer εξαγοράζει το Politico έναντι 1 δισ. δολαρίων

banksnews

Hundo: Σπάζοντας τον «κύκλο της φτώχειας» με το Web3 και το Μετασύμπαν (pic)

banksnews

Η αμφιλεγόμενη στρατηγική της Βρετανίας για τον κορωνοϊό: Πρέπει να προσβληθεί το 60% για να σωθούν ζωές

banksnews

Έρχεται το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Κτηματολόγιο – Νέες ψηφιακές υπηρεσίες

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 900 μονάδες – Συνεχίζεται το ανοδικό σερί

banksnews

ΣΕΒ: 7 στους 10 εργαζόμενους στην Ελλάδα απασχολούνται σε μόλις 20 επαγγέλματα

banksnews

Τουριστικές εισπράξεις 8,76 δισ. ευρώ από 11,6 εκατ. επισκέπτες στο 9μηνο

banksnews

Έξι στους 10 δηλώνουν ότι θα δαπανήσουν λιγότερα για αγορές σε σχέση με τα Χριστούγεννα του 2020

banksnews

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ΔΕΗ: Υπερκαλύφθηκε σε μία ώρα ο στόχος για άντληση 1,35 δισ. ευρώ

banksnews