Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επταπλασιάστηκαν οι τάφοι στο νεκροταφείο της Ομάδας Wagner στο Κρασνοντάρ

Οι τάφοι στο νεκροταφείο της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner στο χωριό Μπακίνσκαγια στην περιοχή του Κρασνοντάρ τους τελευταίους μήνες αυξήθηκαν επτά φορές, γράφει η εφημερίδα The New York Times, βασιζόμενη σε ανάλυση βίντεο και δορυφορικών φωτογραφιών. Σύμφωνα με τις δορυφορικές φωτογραφίες αυτή τη στιγμή στο νεκροταφείο υπάρχουν 170 τάφοι.

Παράλληλα οι δημοσιογράφοι της NYT παρατήρησαν ότι στον χώρο ταφής υπάρχει τοίχος με τεφροδόχους για τους μαχητές της Wagner που έχουν αποτεφρωθεί. Οι τεφροδόχοι εντοπίσθηκαν χάρη σ’ ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ιδρυτής της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν να καταθέτει λουλούδια σ έναν από τους τάφους του νεκροταφείου. Παράλληλα οι δημοσιογράφοι μέτρησαν 21 τοίχους με 42 υποδοχές ο κάθε τοίχος. “Δεν είναι σαφές αν όλοι αυτοί οι μαχητές σκοτώθηκαν στην Ουκρανία ή σε άλλες τοποθεσίες, αλλά τα πλάνα αυτά δίνουν μια σπάνια εικόνα για το μέγεθος των απωλειών της Wagner”.

Οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν επίσης να διερευνήσουν τις προσωπικότητες των μισθοφόρων που έχουν ταφεί στο νεκροταφείο. Τουλάχιστον 16 άτομα, των οποίων τα ονόματα και οι ημερομηνίες γέννησης αναγράφονται στους σταυρούς, είχαν καταδικαστεί για διάφορα εγκλήματα. Υποθέτουν επίσης ότι πολλοί από αυτούς σκοτώθηκαν πρόσφατα κοντά στο Μπαχμούτ και το Σολεντάρ.

Ο ιδρυτής της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν επιβεβαίωσε ότι στο εν λόγω νεκροταφείο θάβονται οι δικοί του μισθοφόροι. “Ναι αυτή η έκταση έχει παραχωρηθεί για την ταφή των μαχητών της Wagner”.

“Σ’ αυτό βρίσκονται οι τάφοι εκείνων , που για διάφορους λόγους έγραψαν στην αίτηση τους ότι σε περίπτωση που σκοτωθούν επιθυμούν να ταφούν δίπλα στην εκκλησία της Wagner στην τοποθεσία Γκοριάτσιι Κλιούτς” αναφέρεται στο κανάλι του Πριγκόζιν “Κέπκα Πριγκόζινα” στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Στις αρχές Ιανουαρίου την ύπαρξη του νεκροταφείου για τους μαχητές της Wagner επιβεβαίωσε ο ιδρυτής της Γιεβγκένι Πριγκόζιν. Βίντεο με σχετικές δηλώσεις δημοσίευσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ria Novosti στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022 στο νεκροταφείο υπήρχαν περισσότεροι από 90 τάφοι.

-

Related posts

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ εξετάζει τη δημιουργία νέου ταμείου για επενδύσεις στην ενέργεια

admin

Λε Μερ: Η Γαλλία είναι έτοιμη να υιοθετήσει τον ελάχιστο φόρο αρχές 2023

admin

Ηandelsblatt: Η τιμή του φυσικού αερίου αναμένεται ακόμη και να 10πλασιαστεί – H γερμανική βιομηχανία φοβάται ντόμινο της κρίσης

admin

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 72 νεκροί από την τροπική καταιγίδα Νάλγκε

admin

Φυσικό αέριο και πετρέλαιο από το Αμπντουλχαμίτ Χαν θέλει ο Ερντογάν

admin

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από βομβαρδισμό στο Ιρακινό Κουρδιστάν

admin

ASML Holdings: Αναμένει πωλήσεις υψηλότερα των εκτιμήσεων στο τρίμηνο

admin

Πανέτα (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ πρέπει να κινηθεί με σύνεση, αυξάνεται ο κίνδυνος ύφεσης

admin

Η Ουκρανία θα απαντήσει στρατιωτικά σε ρωσικές προκλήσεις που αφορούν τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών

admin