Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Έχει απελάσει 30.000 ξένους από τις αρχές του έτους

Από τις αρχές του έτους απελάθηκαν από τη Ρωσία 30.000 ξένοι. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος του αριθμού των απελαθέντων το προηγούμενο έτος. Σε 100.000 ξένους απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 55% μεγαλύτερος του προηγούμενου έτους, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ιρίνα Βολκ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους από τη Ρωσία απελάθηκαν σχεδόν 110 χιλιάδες ξένοι.

Τ0 2023 συντάχθηκαν περισσότερες από δύο εκατομμύρια εκθέσεις που αφορούν υποθέσεις για αδικήματα σε βάρος ξένων πολιτών, ενώ το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους είχαν συνταχθεί ήδη περίπου 700 χιλιάδες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου.

Την ίδια χρονική περίοδο σύμφωνα με την ίδια, ο αριθμός των ιδιαίτερα ειδεχθών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από ξένους πολίτες μειώθηκε περισσότερο από 21% τον τελευταίο χρόνο.

Χθες η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) ψήφισε σε πρώτη ανάγνωση ένα πακέτο νομοσχεδίων που καθιστούν πιο σκληρούς ελέγχους στον τομέα της μετανάστευσης και διευρύνουν τις δικαιοδοσίες της αστυνομίας. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, στην αστυνομία δίνεται το δικαίωμα να απελαύνει από την Ρωσία ξένους πολίτες. Αυτή τη στιγμή την απόφαση για τη διοικητική απέλαση μπορεί να λάβει μόνο το δικαστήριο ή η συνοριοφυλακή σε περίπτωση που κάποιος ξένος διέπραξε αδίκημα κατά την είσοδό του στη χώρα.

Το νομοσχέδιο προτείνει επίσης να καθιερωθεί το λεγόμενο καθεστώς απέλασης για ξένους για τους οποίους υπάρχει απόφαση για απέλαση ή, η άδεια παραμονής τους στη Ρωσία έχει ακυρωθεί, αλλά αυτοί δεν μπορούν να εξακολουθούν να βρίσκονται στην επικράτεια της χώρας.

Οι εν λόγω ξένοι δεν μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητο, να παίρνουν δάνεια, να μετακινούνται ελεύθερα στην επικράτεια της Ρωσίας, να τελέσουν γάμο, να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς. Εκτός των άλλων, θα καταγράφονται σε ειδικό μητρώο και θα πρέπει να ενημερώνουν συστηματικά την αστυνομία για τον τόπο διαμονής τους.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall, για την οποία οι ανακριτές κατηγορούν μερικούς μετανάστες από την Κεντρική Ασία, οι ρωσικές αρχές σκλήρυναν απότομα τις κανονισμούς για τη μετανάστευση. Όσοι ξένοι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα απελάθηκαν μαζικά από τη Ρωσία, ενώ εκείνους που επέστρεφαν, τους απαγόρευαν την είσοδο στη χώρα.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Αζερμπαϊτζάν: Αζέρος στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα με την Αρμενία

admin

Κίνα: Έντονη ανησυχία” για τις ζημιές στο φράγμα Καχόβκα

admin

Βέλγιο: Εξακόσιοι πενήντα άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία

admin

Οι Αμερικανοί αποκαρδιωμένοι μπροστά στη διαφαινόμενη νέα αναμέτρηση μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν

admin

Κίνα: 14 νεκροί, 5 αγνοούμενοι από κατολίσθηση στην επαρχία Σετσουάν

admin

Συρία: Κλειστά παραμένουν τα αεροδρόμια Δαμασκού και Χαλεπίου έναν μήνα μετά τις ισραηλινές επιθέσεις

admin

Φ. Λέιν (ΕΚΤ): Ασαφής ο αντίκτυπος των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα στον πληθωρισμό

admin

Ρωσία: Η στάθμη του Ουράλη στο Όρενμπουργκ ξεπέρασε τα 11 μέτρα

admin

Ο Πούτιν εμφανίστηκε σε συναυλία στην Κόκκινη Πλατεία – Τι είπε για τις προσαρτημένες περιοχές

admin