Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ράλι» έκανε η Wall Street: Άνοδος 460 μονάδων για Dow Jones, άλμα 3,8% για τον Nasdaq

Iσχυρή άνοδο κατέγραψε την Παρασκευή η

Wall Street

, καθώς οι επενδυτές επιχείρησαν να βάλουν φρένο σε μία είσοδο -και επισήμως- του

S&P 500

σε περιοχή bear market, με τη χρηματιστηριακή αγορά να περιορίζει της απώλειες της τρέχουσας εβδομάδας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 465 μονάδων ή 1,47% στις 32.184 μονάδες, έχοντας ενδοσυνεδριακά κερδίζει και 545 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 2,39% στις 4.023 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 3,82% ή 11.805 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες περισσότερο από 2% και επί του παρόντος βρίσκεται σε ρυθμό για το πρώτο σερί ηττών 7 εβδομάδων από το 2001. Ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 2,5% και βρίσκεται σε πορεία για το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί ηττών από το 2011, ενώ ο Nasdaq έχει υποχωρήσει περίπου 3 % αυτή την εβδομάδα.

Οι μετοχές των American Express, Nike και Salesforce λειτούργησαν ως καταπέλτης για τον βιομηχανικό δείκτη καθώς σημείωσαν άνοδο 3,22%, 4,08% και 3,40% αντίστοιχα.

Rebound έκαναν και οι μετοχές της βαριάς τεχνολογίας, όπου Meta Platforms και Alphabet ενισχύθηκαν 3,40% και 2,58% αντίστοιχα, ενώ η Tesla έκανε άλμα 5,27%. Οι μετοχές των Nvidia και AMD εκτινάχθηκαν άνω του 9%. Κέρδη 2,98% για τη μετοχή της Apple.

Οι μετοχές των AMC Entertainment και GameStop σημείωσαν άνοδο 5% και 7,7% αντίστοιχα. Βουτιά 10,9% κατέγραψε η μετοχή του Twitter. Η Robinhood σημείωσε άνοδο 24,8%.

Η παρατεταμένη κάμψη, έχει «σβήσει» ένα μεγάλο μέρος των κερδών της πανδημικής περιόδου, όταν οι μετοχές έλαβαν ισχυρή ώθηση από τα μέτρα στήριξης κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών.

Ένας από τους λόγους αυτής της καθίζησης, συνίσταται στον υψηλό πληθωρισμό (8,3% τον Απρίλιο), ο οποίος αναγκάζει την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια (από 0,25% σε 0,75%) και να αποσύρει την άφθονη ρευστότητα από την αγορά. Αυτή η εξέλιξη, όπως είναι εύλογο, προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές, οι οποίες σπεύδουν να επιλέξουν ασφαλέστερα καταφύγια, καθώς πλέον δεν αποκλείεται και ο κίνδυνος του πληθωρισμού.

Υπάρχουν μερικά στοιχεία, πάντως, όπως η σταθεροποίηση της αγοράς ομολόγων την τρέχουσα εβδομάδα, τα οποία υποστηρίζουν ότι ο πτωτικός κύκλος οδεύει προς ολοκλήρωση. Ωστόσο, αρκετοί επενδυτές επιμένουν ότι θα ακολουθήσει ακόμη μία μεγάλη βουτιά.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα:Αγνοείται 17χρονη Ιρανή αρσιβαρίστρια που μετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων στο ΗράκλειοΠέθανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εμίρης του Άμπου ΝτάμπιΟ θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δηλητηρίαση από κεταμίνη, αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών

Related posts

Ρύθμιση χρεών της Covid-19: Τα «ψιλά γράμματα»

banksnews

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι έλαβαν τη μεγαλύτερη έκπτωση -Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο

banksnews

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: «Αυλαία» με πάνω από 725.000 αιτήσεις για 1,5 δισ. ευρώ

banksnews

Σήμερα παρουσιάζεται το πακέτο ανάκαμψης της Κομισιόν

banksnews

Παράταση δηλώσεων ΦΠΑ και πληρωμών φόρων έως 4 Φεβρουαρίου

banksnews

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Πότε εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή τους, η πρώτη «ακτινογραφία»

banksnews

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Πρώτο στις απορροφήσεις ΕΣΠΑ το 2019

banksnews

Επιτέλους: Αλλάζουν τεκμήρια και Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης

banksnews

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street: Πτώση 180 μονάδων για Dow Jones

banksnews