Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Π. Μαρινάκης: Πρόκειται για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα – Δεν ισχύει ότι μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη

“Είναι μια εσωκομματική διαδικασία άλλου κόμματος, απολύτως σεβαστή. Δεν εμπλεκόμαστε. Απασχολεί την κοινή γνώμη. Όλα τα κυβερνητικά στελέχη όταν ερωτώνται διατυπώνουν τη δική τους άποψη”, δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης απαντώντας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σε ερώτηση σχετικά με τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας ‘Ακη Σκέρτσου για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

“Η κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε θέλει, ούτε πρέπει να πάρει θέση σε εσωκομματική διαδικασία άλλου κόμματος. Μια ευχή μόνο, να αποκτήσει επιτέλους ο τόπος αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Θα αποφασίσουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ”, πρόσθεσε.

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε ικανοποίησης, ούτε απογοήτευσης από οποιοδήποτε αποτέλεσμα στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού ενός άλλου κόμματος”, απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Για τη συμμετοχή 150.000 ψηφοφόρων στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως η συμμετοχή είναι πάντα θετική. “Είναι σημαντικό που ο ΣΥΡΙΖΑ πλησίαζε με 5 υποψήφιους τον αριθμό της συμμετοχής που είχε πριν ένα χρόνο με έναν υποψήφιο. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα μηνύματος στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση παίρνει συνολικά τα μηνύματα της κοινωνίας. Ακούμε συνολικά τους προβληματισμούς όλων των πολιτών, τα εσωτερικά κάθε κόμματος είναι υπόθεση του κάθε κόμματος”, πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε συλλυπητήρια στους οικείους των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη και δήλωσε πως είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. “Η ελληνική κυβέρνηση συνέλεξε πληροφορίες. Δεν ισχύει ότι μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη”, ανέφερε.

Ερωτηθείς αν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε καταρχάς πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα άρσης ή λιγότερης εμπιστοσύνης στον αρχηγό του στρατεύματος.

Για τις αρχικές ανακοινώσεις ανέφερε ότι δεν κινείται η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με δημοσιογραφικούς όρους. “Αυτή την ενημέρωση είχε από τη Λιβύη και αυτήν αναπαρήγαγε στην αρχή. Δεν υπήρχε και η δυνατότητα της τηλεφωνικής επικοινωνίας. Μόλις υπήρξε ενημέρωση, άμεσα εκδόθηκαν επόμενες ανακοινώσεις και ενημερωθήκαμε όλοι για αυτή την τραγική έκβαση”, πρόσθεσε.

“Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Είναι διαφορετικά αυτά τα οποία λέτε. Αναφερθήκατε σε μία σειρά από περιπτώσεις που απασχολούν τις ένοπλες δυνάμεις και μέσα σε αυτά πράγματα που έχουν διαψευστεί και έχει απαντήσει και το υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ. Ούτε εντοπίζονται πολιτικές ευθύνες, ούτε υπάρχει κάποιο τέτοιο ζήτημα”, απάντησε σε ερώτηση αν υπάρχει ζήτημα πολιτικών ευθυνών και απομάκρυνσης του υπουργού Άμυνας. “Ας μη βάζουμε στην πολιτική αντιπαράθεση τις ένοπλες δυνάμεις. Οι ένοπλες δυνάμεις δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα. Να μη γίνεται αντιπολίτευση με fake news”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ευθύνες σε επιχειρησιακό επίπεδο ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι μιλάμε για ανθρωπιστική βοήθεια και με βάση όσα συνέβησαν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μιλάμε για τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. “Δεν μπορώ να απαντήσω και να παραθέσω επιμέρους λεπτομέρειες. Έχουμε συνεχή ενημέρωση από το υπουργείο Άμυνας και μένουμε σε αυτή. Για να καταλογίσει κάποιος ευθύνες, πρέπει να υπάρχει βάση”, συμπλήρωσε.

“Υπήρξε επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ και σύλληψη των δύο προσώπων, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν πρόκειται για σοβαρή υπόθεση”, απάντησε σχετικά με τις συλλήψεις για το περιστατικό με drone στον Πόρο.

Για την κριτική της αντιπολίτευσης για το ξεπάγωμα των τριετιών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ένα πράγμα μένει σταθερό, ο λαϊκισμός και η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως το ξεπάγωμα των τριετιών είναι μία ακόμα πρωτοβουλία για την επίτευξη της προεκλογικής δέσμευσης του πρωθυπουργού για αύξηση των μισθών. “Ποιος ακριβώς είναι ο εμπαιγμός; Έρχεται ο πρωθυπουργός και το κάνει 2 χρόνια νωρίτερα γιατί βλέπει πως εξελίσσεται η οικονομία. Υπάρχουν πλέον οι συνθήκες να ρυθμιστεί νωρίτερα και δεν είναι εμπαιγμός κάποιος που είχε συμπληρώσει δύο χρόνια να πάρει την αύξηση σε ένα χρόνο και όχι αργότερα. Είναι πολύ σημαντική κίνηση που με άλλες αυξάνουν το εισόδημα των πολιτών. Αυτός είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας”, συνέχισε τονίζοντας πως ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια είναι με μόνιμα μέτρα.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο αριθμός των άμεσα ωφελούμενων είπε ότι είναι 600.000 όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός. “Υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν λίγες ημέρες πριν το πάγωμα και πλέον θα μπορούν να πάρουν άμεσα την αύξηση που δικαιούνται”, πρόσθεσε.

Για την ασφάλιση των περιουσιών και αν έχει υπάρξει συνεννόηση με τις ασφαλιστικές πώς θα γίνει και αν θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας για τις ασφαλιστικές, απάντησε πως βασικός γνώμονας των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης είναι το συμφέρον των πολιτών και πως κάθε παρέμβαση γίνεται μετά από συγκεκριμένες μελέτες, έρευνα της αγοράς και των πραγματικών δεδομένων της περιόδου.

“Η Ελλάδα δεν είναι σε κανένα επίπεδο εκεί που ήταν το 2015 ή το 2018. Είμαστε σε μία αναπτυξιακή φάση η οποία αποτυπώνεται στην αγορά. Αυτό θα γίνει βήμα βημα και δεν πρόκειται να γίνει χωρίς διάλογο”, ανέφερε.

Ερωτηθείς αν το κράτος δεν θα αποζημιώνει πλέον σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών απάντησε πως “δεν μιλάμε για υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών”. Σημείωσε ότι αυξήθηκε το αποθεματικό του κράτους και η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανέναν αβοήθητο σε όλες τις περιπτώσεις. “Το αντίθετο. Η κυβέρνηση δημιούργησε ταχύτατη διαδικασία καταγραφής και αποζημίωσης”, τόνισε.

Σχετικά με την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο και την υπόθεση Μπελέρη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε τα εξής: “Είναι σημαντική συνάντηση. Συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο συζητήσεων. Εμείς πιστεύουμε στο διάλογο. Θα κινηθεί προφανώς σε όσα συμφωνήθηκαν στην πρώτη συνάντηση και θα σχεδιαστούν και τα επόμενα βήματα. Η Ελλάδα χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά δικαιώματα πιστεύει στο διάλογο. Θα το αξιολογούμε κάθε φορά. Ως προς το ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω σχετικά με τη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων του. Έχει τεθεί το θέμα και θα τίθεται σε όλα τα επίπεδα. Το ζήτημα πλέον δεν είναι απλά ελληνικό είναι και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα συνεχίσουμε να θέτουμε το θέμα, να κάνουμε κάθε κίνηση για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου να ορκιστεί και να ασκήσει τα δικαιώματά του”.

Ερωτηθείς για δημοσίευμα που μιλά για “κόκκινες κάρτες” του ευρωπαϊκού οργανισμού σιδηροδρόμων στην κυβέρνηση απάντησε: “Δεν είναι έκθεση αλλά σχέδιο έκθεσης. Σίγουρα αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία δυσχέρανε την κατάσταση. Έχει αυξηθεί από 45 στα 75 εκατομμύρια η χρηματοδότηση για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, γίνονται συνεχείς ενέργειες για να συντμηθούν οι χρόνοι για να προχωρήσουν τα έργα”.

Related posts

H&M: Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων για το δεύτερο τρίμηνο

admin

Γερμανία: Η κυβέρνηση απέρριψε αίτημα της αντιπολίτευσης για ενδεχόμενο πακέτο στήριξης

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα επαναλαμβάνει πως θέλει τη συνθηκολόγηση του Κιέβου

admin

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά λιμανιού στην περιοχή της Οδησσού – Καταστράφηκε τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων

admin

Τουρκία: Το κόμμα της Χεζμπολάχ θεωρεί νόμιμο το μακελειό της Χαμάς και ζητά “άρση αναγνώρισης του Ισραήλ”

admin

Αμερικανός στρατηγός: Η Ουκρανία σημειώνει σταθερή πρόοδο στην αντεπίθεσή της

admin

Η βουλγαρική πρεσβεία καταδικάζει το κατέβασμα της ελληνικής σημαία από τον 35χρονο Βούλγαρο

admin

Κίνα: Οι αρχές παροτρύνουν την χορήγηση περισσότερων δανείων για να τονωθεί η οικονομία

admin

Ιταλία: Τέσσερις τραυματίες σε μεγάλη πυρκαγιά στη Σαρδηνία

admin