Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πόλεμος» Τζόρτζ Σόρος – BlackRock, ενώ η μετοχή της κάνει ράλι 28%

Απάντηση στην κριτική που δέχεται από τον Τζορτζ Σόρος, για τις τοποθετήσεις της στην Κίνα, δίνει ο παγκοσμίως μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων BlackRock, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτικοί δεσμοί μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι ισχυρότατοι, τη στιγμή που ο δισεκατομμυριούχο επενδυτής επισημαίνει ότι οι πελάτες της θα χάσουν τα χρήματά τους.

Με άρθρο του στη Wall Street Journal την Τρίτη, ο Σόρος περιέγραφε τις επενδυτικές κινήσεις της BlackRock στην Κίνα ως «τραγικό λάθος» το οποίο θα «βλάψει τα εθνικά συμφέροντα ασφάλειας των ΗΠΑ καθώς και άλλων κρατών», επιπλέον σημειώνει ότι από την απόφαση του fund να ρίξει διασεκατομμύρια στην Κίνα, πιθανότατα να χάσουν τα χρήματά τους οι πελάτες της.

Ο Ρέιτσελ Λορντ, εκπρόσωπος του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων, υποστήριξε στο CNBC ότι η θυγατρική της στην Κίνα δημιούργησε το πρώτο επενδυτικό Ταμείο, μετά από άντληση 1,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων από περισσότερους από 111.000 επενδυτές.

«ΗΠΑ και Κίνα διατηρούν μία περίπλοκη και ισχυρή οικονομική σχέση», ανέφερε σχετικά εκρπόσωπος της εταιρείας όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές του Σόρος, ο οποίος χαρτακτήρισε το επενδυτικό άνοιγμα της BlackRock στην ασιατική χώρα ως επικίνδυνο βήμα για την ασφάλεια των ΗΠΑ αλλά και για τις επενδύσεις των πελατών της.

«Τα συνολικά κεφάλαια που διακινήθηκαν μεταξύ των δύο κρατών ξεπέρασαν τα 600 δισ. Το 2020. Μέσω της επενδυτικής μας δραστηριότητας, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων με έδρα τις ΗΠΑ και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συμβάλλουν στην οικονομική διασύνδεση των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου» επισήμανε ο εκπρόσωπος της BlackRock.

Ο τομέας επενδύσεων της BlackRock, συνέστησε στα μέσα Αυγούστου οι επενδυτές να ενισχύσουν την έκθεσή τους στην Κίνα έως και τρεις φορές σε ορισμένες περιπτώσεις. Νωρίτερα μέσα στο έτος, ο διευθύνων σύμβουλος Larry Fink σε επιστολή προς τους μετόχους περιέγραψε την αγορά της Κίνας ως «σημαντική ευκαιρία για να βοηθήσει στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων των επενδυτών στην Κίνα και διεθνώς».

Σημειώνεται ότι σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, στις 14 Ιουλίου, η BlackRock είχε αναφέρει ότι τα υπό διαχείριση περιουσιακά της στοιχεία άγγιξαν το ρεκόρ των 9,49 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, από 7,32 τρισεκατομμύρια δολάρια τον προηγούμενο χρόνο. Παράλληλα η μετοχή της, σε ετήσια βάση, παρουσιάζει αύξηση πάνω από 28%.

https://www.--.gr/

Related posts

Χωρίς την έκτακτη έκπτωση 25% η καταβολή φόρων και οφειλών τον Μάιο

banksnews

Ειδική αποζημίωση: Ποιοι εργαζόμενοι θα λάβουν 53 και ποιοι 533 ευρώ

banksnews

Ένταση στην Επιτροπή Λιμένων για το master plan του ΟΛΠ

banksnews

Bloomberg: Τι λένε κορυφαίοι οικονομολόγοι για την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας στην ευρωζώνη

banksnews

Τουριστικές επιχειρήσεις: Σκεφτείτε όπως ο επισκέπτης

banksnews

Επίδομα θέρμανσης: Ολα τα σενάρια – Πότε θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα

banksnews

Συντάξεις και εισφορές: Με τρεις ταχύτητες η επιστροφή για τις επικουρικές – Επανέρχονται οι ασφαλιστικές κλάσεις

banksnews

Folli Follie: Έγινε το αποφασιστικό βήμα για την εξυγίανση

banksnews

ΕΛΠΕ: Διαρκής στήριξη στο ΕΣΥ και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στη μάχη κατά της πανδημίας

banksnews