Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ: Η δράση για το κλίμα στη διεθνή διάσκεψη COP26 μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και περίπου τα τρία τέταρτα των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως κάλεσαν τις κυβερνήσεις να εντείνουν τη δράση για την προστασία του κλίματος στη διεθνή διάσκεψη για το Κλίμα, COP26, λέγοντας ότι αυτές οι δράσεις μπορούν να σώζουν εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο.

Η έκθεση του οργανισμού υγείας του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή και την υγεία καλεί σε δράση για μεγάλες αλλαγές σε κάθε κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, των μεταφορών και της χρηματοδότησης, λέγοντας ότι τα οφέλη για τη δημόσια υγεία από φιλόδοξες δράσεις για το κλίμα υπερτερούν κατά πολύ του κόστους.

“Η καύση ορυκτών καυσίμων μας σκοτώνει. Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα”, ανέφερε σήμερα ο ΠΟΥ.

Ο ΠΟΥ είχε τονίσει στο παρελθόν ότι περίπου 13,7 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως, ή περίπου το 24,3% του παγκόσμιου συνόλου, οφείλονται σε περιβαλλοντικούς κινδύνους όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και η έκθεση σε χημικά.

Δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς συνδέονται άμεσα με την κλιματική αλλαγή, αν και η Μαρία Νέιρα, διευθύντρια του τμήματος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας του Οργανισμού, είπε ότι περίπου το 80% των θανάτων από ατμοσφαιρική ρύπανση ενδέχεται να αποφευχθεί μέσω της συμμόρφωσης με τις οδηγίες του.

Η δημοσίευση της έκθεσης συμπίπτει με μια επιστολή που υποστηρίζεται από περισσότερους από 400 υγειονομικούς φορείς που εκπροσωπούν 45 εκατομμύρια νοσηλευτές, γιατρούς και ιατρούς επαγγελματίες που ζητούν επίσης δράση.

“Οι ενέργειες που καλούνται να γίνουν βάσει αυτής της επιστολής – οι οποίες είναι απαραίτητες αν και δεν επαρκούν για την πλήρη αντιμετώπιση των κλιματικών και υγειονομικών κρίσεων – θα βοηθήσουν πολύ στην προστασία των ανθρώπων παγκοσμίως”, υπογραμμίζεται.

Την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών αναγνώρισε ότι η πρόσβαση σε ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα, δίνοντας το ίδιο μεγαλύτερη βαρύτητα στην μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Τα Βαρώσια δείκτης των αδιεξόδων περί το Κυπριακό

banksnews

Αίγυπτος: Περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με Ελλάδα και Κύπρο επιδιώκει ο Αλ-Σίσι

banksnews

Βουλγαρία: Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται πιθανόν το πολύνεκρο δυστύχημα με το λεωφορείο

banksnews

Πούτιν: Τα κρυπτονομίσματα είναι πολύ ασταθή για να χρησιμοποιηθούν για τα συμβόλαια πετρελαίου

banksnews

Ο πιλότος της Ryanair ήταν υποχρεωμένος να προσγειωθεί στο Μινσκ, λένε ειδικοί στην ασφάλεια πτήσεων

banksnews

Η Τουρκία βομβάρδισε προσφυγικό καταυλισμό στο Ιράκ – 3 νεκροί

banksnews

Ολλανδία: Δε θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού μέχρι τουλάχιστον τη 18η Μαΐου

banksnews

Μέσω Βιέννης η Λευκορωσίδα αθλήτρια στην Πολωνία, υπό τον φόβο νέας… αεροπειρατείας Λουκασένκο

banksnews

Ενδεχόμενη τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν – Σι τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου

banksnews